NFL Update: Bortles, Henne of Kaepernick?

Over een kleine twee weken start het reguliere seizoen in de NFL. In onze 32-in-32 serie nemen we ieder team voor jullie onder de loep en werken we toe naar de season opener op de vroege ochtend van 8 september, wanneer de Kansas City Chiefs naar Gillette Stadium afreizen en op bezoek gaan bij kampioen New England Patriots. Bij dat duel zullen er in ieder geval twee belangrijke pionnen ontbreken. Dat en meer in deze NFL Update.
Onduidelijkheid in Jacksonville
Met nog twee oefenwedstrijden voor de boeg is het nog volslagen onduidelijk wie op 10 september in Houston de ballen mag verdelen voor de Jaguars tijdens hun openingswedstrijd van dit seizoen. De strijd leek te gaan tussen Blake Bortles en Chad Henne, maar er is een nieuwe kaper op de kust. Eigenaar Shad Khan heeft aangegeven niet onwelwillend te staan tegenover de eventuele komst van Colin Kaepernick. De zowel omstreden als veelbesproken quarterback was een paar weken geleden nog in beeld bij de Baltimore Ravens. Als de coaches het niet meer zien in Bortles en/of Henne is Kaepernick een serieuze optie voor de Jags.
Kaepernick vertrok in maart dit jaar bij de San Francisco 49ers en heeft nog altijd geen nieuw team. Zijn beslissing om vorig seizoen niet te blijven staan tijdens het volkslied uit protest tegen de behandeling van minderheden in Amerika heeft als gevolg dan veel teams het niet met de zeer gelovige veganist aandurven. Khan vindt echter dat iedereen moet kunnen zeggen wat hij wel en staat voor alles open. Duidelijk is in ieder geval dat Kaepernick de meest besproken free agent van 2017 is.
49ers kiezen voor de toekomst
De San Francisco 49ers hebben afscheid genomen van outside linebacker Ahmad Brooks, die negen jaar voor de vijfvoudig Super Bowl-winnaar speelde. Brooks zou beginnen aan zijn laatste contractjaar en er waren al langere tijd vraagtekens over zijn rol. Het werd de afgelopen weken al duidelijk dat Eli Harold zijn plek waarschijnlijk zou overnemen. Brooks lag vaak in de clinch met de coaches en ook buiten het veld kwam hij regelmatig negatief in het nieuws. Door de vele talenten die er momenteel rondlopen bij de niners, en na het aantrekken van Elvis Dumervil en Solomon Thomas is Brooks overbodig verklaard.
Brooks is momenteel 33 jaar en noteerde vorig seizoen 53 tackles en zes sacks. Het kan niet anders dan dat een team hem oppikt, maar hij zal dan wel geld moeten inleveren. Brooks speelde 133 officiële wedstrijden in de NFL waarin hij 370 tackles, 53.5 sacks, drie intercepties en twaalf forced fumbles noteerde.
Flacco net op tijd fit
Het lijkt er steeds sterker op dat QB Joe Flacco op tijd fit voor de season opener van zijn Ravens in Cincinnati tegen de Bengals op 10 september. Maar is hij ook klaar voor een zware divisiewedstrijd? Dat is maar zeer de vraag. Oefenwedstrijden speel je omdat je dan in aanraking komt met ‘real game conditions’. Die heb je niet op een trainingsveld. Natuurlijk zal Flacco hun playbook van A tot Z kennen en hij is bekend met de tegenstander. Toch is er steeds meer twijfel of Flacco wel moet spelen over dik twee weken.
Steeds vaker klinkt de naam van QB Josh Woodrum, die ook meer speeltijd krijgt dankzij een falende Ryan Mallett. Ondertussen gaf hoofdcoach John Harbaugh zijn spelers deze week twee hele dagen vrij. Ongehoord in deze fase van de voorbereiding, maar de angst voor nieuwe blessures is groot in Baltimore. Tijdens die twee dagen evalueerde men, samen met eigenaar Steve Bisciotti, hoe het komt dat er zo veel blessures ontstaan bij de Ravens. Gelukkig is die van Flacco wat dat betreft niet zo ernstig, maar de lol is er tijdens preseason voor Baltimore wel een beetje af.
Grote namen aan de kant
De voorbereiding van Kansas City en New England naar het eerste duel van dit NFL-seizoen verliep vlekkeloos, tot vannacht. Tijdens de preseasonwedstrijden vielen twee belangrijke pionnen weg. De Patriots moeten het dit seizoen waarschijnlijk doen zonder Julian Edelman door een kruisbandblessure. Edelman speelde vorig jaar nog een grote rol bij de Super Bowl-winst van de Patriots. Tom Brady zal zonder zijn talisman moeten vertrouwen op Brandin Cooks, Danny Amendola en Chris Hogan.
De Chiefs zagen hun eerste running back Spencer Ware uitvallen, eveneens met een kniekwetsuur. Ware zakte tijdens het verloren oefenduel tegen de Seahawks (26-13) door zijn knie en kon de wedstrijd niet vervolgen. Hoe groot de schade is moet nog blijken, maar het lijkt er op dat ook Ware een tijd aan de kant staat.
Eerder deze week liep ook Odell Beckham Jr. een blessure op. De vedette van de Giants moet misschien verstek laten gaan tijdens het eerste duel van dit seizoen. Beckham’s enkel moest het zwaar ontgelden bij deze hit van Briean Boddy-Calhoun.


De actie van de defensive back van de Browns veroorzaakte flink wat commotie. In principe is een low hit toegestaan en staat nergens in de regels dat je je tijdens preseason moet inhouden, maar Boddy-Calhoun zal weinig vrienden hebben gemaakt.


Foto: Archief SportAmerika

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen