32-in-32: Tennessee Titans

Flickr/Karen Hedge
De Tennessee Titans hebben vorig seizoen aangetoond dat ze dit jaar een team zijn om rekening mee te houden. Het roster is goed verbeterd en na vorig jaar tweede te zijn geworden in de AFC South maken ze dit jaar goede kans om er met de winst vandoor te gaan. Er is veel rampspoed nodig om geen beter resultaat te boeken dan vorig jaar. Met Marcus Mariota hebben de Titans eindelijk een franchise quarterback. Als hij fit blijft, kunnen de Titans mooie dingen laten zien. Vlak ook de running game niet uit. Met veteran running back DeMarco Murray en zijn back-up Derrick Henry blijven ook daar de touchdowns komen. De defense is uitgebreid met veteran cornerback Logan Ryan en rookie cornerback Adoree’ Jackson. Na een decennia met relatief mindere prestaties, lijken de Titans hun aanhang eindelijk weer een play-off experience te kunnen geven.

OFFSEASON

De vraag is altijd of een general manager in staat is om aan te voelen wat een team nodig heeft en of hij vervolgens in staat is om de juiste moves te maken. Jon Robinson, de GM van de Titans, voelt dit aan en kan er naar handelen. Het seizoen van de Titans eindigde niet in de play-offs, simpelweg door een matige passing game en een ronduit slechte pass defense. Jon Robinson besteedde aandacht aan beide en zorgde voor de nodige impulsen. ESPN beoordeelde het Titans offseason als beste in de NFL. Gebaseerd op het feit dat ze de grootste problemen hebben aangepakt en de rest intact hebben gehouden of verbeterd, kan het oordeel van ESPN moeilijk in twijfel worden getrokken. De eerste twee draft picks (WR Corey Davis en CB Adoree’ Jackson) laten zien dat het de Titans dit seizoen menens is.

OFFENSE


Vorig jaar was de Titans running game een van de betere in de league. Zowel veteran RB Murray als rookie Derrick Henry lieten goede performances zien. Beide RBs en de volledige offensive line zijn gebleven, dus de running game zal komend seizoen alleen maar verbeteren. Vorig seizoen hadden de Titans problemen met de diepte van hun wide receivers. Door het aantrekken van veteraan Eric Decker en rookies als Corey Davis en Taywan Taylor heeft Mariota nog meer opties door de lucht. Decker, die als blocker en als WR uit de voeten kan, zal dit seizoen beide hoeden dragen. Quarterback Mariota is en blijft het meest waardevolle onderdeel van de offense. Een fitte Mariota brengt de Titans naar de play-offs.

DEFENSE


De run defense van de Titans was vorig jaar al sterk en is dit jaar absoluut versterkt. Zo is DT Sylvester Williams overgekomen van de Broncos en kwam safety Johnathan Cyprien over van de Jaguars. Nu komen we bij de Titans-achilleshiel van vorig jaar: de pass defense. Alleen de Packers en de Saints waren vorig seizoen beroerder. In de draft versterkten ze zich met rookie cornerback Jackson en kwam daarnaast veteran cornerback Ryan over van de Patriots. Ondanks dat dit nog steeds een onzekere factor is, kan gezegd worden dat deze groep beter is dan die van 2016.

CONCLUSIE

De passing game en de pass defense waren vorig seizoen de grootste problemen bij de Titans. Ondanks dat slaagden ze er toch in om het seizoen met 9-7 af te sluiten. Dit offseason zijn ze er in geslaagd om beide zorgenkindjes aan te pakken en te verbeteren. De running game en run defense zijn grotendeels in tact gebleven, of verbeterd. Een play-off seizoen staat of valt met de volgende drie factoren: Blijft Mariota fit? Ontstaat er chemie tussen QB en WRs? En last, but not least, kan de pass defense zich dit jaar oprichten?
Voorspelling: 10-6
Foto: Flickr/Karen Hedge

Luuk Dokter
Luuk Dokter
Studeerde in Upstate New York, dus: "Go Bills!".

5 REACTIES

  1. 100% R, let jij maar eens op dit seizoen. Allen zorgen dat we nog iets constanter gaan worden. Maar als we de lijn doortrekken van de 2e seizoenshelft (afgezien van die belabberde wedstrijd tegen de Jags) gaan we dat redden. Moet je alleen al eens kijken hoe we alles ingevuld hebben (draft, free agency) en hoe constant we zijn gebleven met het elftal 🙂 🙂 🙂
    Kevin Byard wordt de revelatie van het jaar 😉

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen