NFL Update: Blessures, terugkeer en werkloos

Jacksonville Jaguars v Cleveland Browns
Zware blessures
NFL: New Orleans Saints-MinicampSlecht nieuws voor de New Orleans Saints. Hun first round draft pick Sheldon Rankins heeft naar alle waarschijnlijkheid zijn kuitbeen gebroken. De defensive tackle liep de blessure op tijdens de training, waarna hij met een brancard het veld af moest. Meer tests moeten de werkelijke schade uitwijzen. De Saints hebben Rankins aangetrokken om de zwakke defensive line flink te versterken. De verwachting is dat hij de rest van het seizoen niet meer in actie komt.
Er raakte nog een rookie zwaar geblesseerd. Cincinnatti Bengals’ tackle Andrew Billings heeft zijn meniscus afgescheurd en is zelfs al geopereerd. Ook hij lijkt niet meer in actie te komen dit seizoen. Voor de Bengals lijkt het verlies minder groot, omdat ze nog genoeg kwaliteit overhouden met onder andere Geno Atkins en Domato Peko.
Terugkeer
Het lijkt nog onwerkelijk, maar het is toch echt zo. Cleveland Browns receiver Josh Gordon is weer terug op het trainingsveld. Hij speelde zijn laatste wedstrijd in december 2014. De NFL heeft Gordon weer speelgerechtigd gemaakt, nadat hij onder andere de NFL regels had overtreden, aangaande het gebruik van verboden middelen. De All-Pro receiver deed nog alleen mee met de gezamenlijke walkthrough en verder wat individuele oefeningen.
Hij meldde zich helaas wel uit vorm, mede doordat hij verrekking had opgelopen in zijn kuit in het voorseizoen. Ze kunnen hem rustig naar zijn oude niveau brengen, aangezien hij de eerste vier wedstrijden moet toekijken vanwege een schorsing. Daarna zal hij naar verwachting direct een basisplaats krijgen naast de veelbelovende rookie Corey Coleman. Gordons aanwezigheid is een enorme upgrade voor de aanval en iedereen hoopt dat hij het niveau van alle nieuwe rookie receivers omhoog kan tillen.
Werkloos
De 32-jarige Pro Bowl cornerback Antonio Cromartie zit nog zonder werk thuis. Hij is momenteel een free agent en wacht nog op een kans voor een terugkeer in de NFL. Cromartie lijkt realistisch door te stellen, dat momenteel alle teams kijken naar de potentie en kwaliteit van hun jonge talent en dat zijn vorige seizoen er nou niet een was waar veel teams van onder indruk zullen zijn.
Het is voor Cromartie een rare voorbereiding geweest. Er werd in de media namelijk gemeld, dat hij misschien wel zijn schoenen aan de wilgen zou gaan hangen door heup problemen, maar niets blijkt minder waar. Hij speelde misschien vorig jaar niet zijn beste spel, maar misschien net genoeg om nog een jaar door te gaan.Veel teams zoeken namelijk direct versterking op cornerback wanneer het slecht gaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen