NFL Update: blessuregolf bij de Patriots

AFC Championship - Baltimore Ravens v New England Patriots
Bij de New England Patriots beleven ze een donkere zomerperiode. Er zijn al verschillende spelers uitgevallen met blessures en daar worden nu nog eens drie extra namen aan toegevoegd. Bij de Denver Broncos zien ze dan weer enkele verdedigers terugkeren, terwijl ze ook een nieuwe naam mogen verwelkomen.
Bij de Patriots hebben ze het stilaan gehad met blessures. Running back Dion Lewis is de volgende in het rijtje. Hij moet namelijk geopereerd worden aan de knie en krijgt een zogenaamde nettoyage van zijn gewricht, aldus Ian Rapoport van nfl.com.

Dit is niet bepaald goed nieuws voor Lewis, die afgelopen november nog onder het mes moest met een scheur in zijn knieligamenten. De nieuwe operatie is een uitloper van die eerdere blessure. Dit betekent dat de running back het seizoen zal beginnen op de PUP lijst en waarschijnlijk zo’n tweetal maand buiten strijd zal zijn. Daar stopt het slechte nieuws uit Foxborough echter niet: ook tackle Sebastian Vollmer is een hele tijd out door een blessure. Ook hij werd toegevoegd aan de PUP lijst, zij het met een heupkwetsuur. In tegenstelling tot Lewis wordt Vollmer dit seizoen echter niet meer op het veld verwacht en hij verdwijnt waarschijnlijk snel op de Injured Reserve lijst van de Patriots…


Alsof dit alles nog niet genoeg is, was er nog meer slecht nieuws uit de ziekenboeg. Ook guard Shaq Mason komt namelijk een tijdje niet meer in actie. Hij heeft namelijk een breuk opgelopen in de hand. De spoeling in de offensive line wordt zo stilaan wel heel dun voor coach Bill Belichick.
Henry Melton vervoegt de Denver Broncos
De Denver Broncos hebben met Henry Melton een ervaren defensive lineman binnen gehaald. De 29 jaar oude Pro Bowler, die vorig seizoen nog 16 wedstrijden speelde bij de Tampa Bay Buccaneers, moet helpen het verlies van Vance Walker op te vangen, die onlangs werd toegevoegd aan de Injured Reserve lijst in Denver.

🐎 #blessed #season8

Een foto die is geplaatst door Henry Melton (@henmel) op

Vorig seizoen liet Melton nog twee sacks achter zijn naam noteren. Hij tekent voor één seizoen, aldus Ian Rapoport van nfl.com. Deze aanwinst is een opsteker voor de Broncos verdediging, die dit weekend ook al te horen kregen van Coach Gary Kubiak dat DeMarcus Ware bijna terugkeert uit blessure. Dit terwijl de vrees voor een stevige blessure bij Derek Wolfe ongegrond bleek.   Rehab voor Marcell Dareus De Buffalo Bills zien hun defensive tackle Marcell Dareus hulp zoeken voor zijn problemen met Marihuana. In een officiële verklaring afgelopen zaterdag, liet de 26 jaar oude verdediger weten dat hij een ontwenningskliniek gaat opzoeken.

“Na lang nadenken na de recente gebeurtenissen in mijn leven, heb ik besloten dat ik naar een ontwenningscentrum trek. I geloof dat dit de beste beslissing is voor zowel mezelf, mijn families, als mijn ploeggenoten. Ik waardeer alle steun van mijn teamgenoten en de volledige Buffalo Bills organisatie.”

Dareus werd recent nog vier wedstrijden geschorst nadat hij het NFL beleid voor middelenmisbruik overtreden had.

With deepest regrets I want to apologize to the @BuffaloBills organization, my fans, my family and the entire NFL football community for the incident that led to me missing 4 games for the upcoming 2016-2017 season. I will not #makeexcuses for the events in question and will allow the process to proceed as is required by the @NFL; however, please know and understand I am committed to the game and am more committed to my #Billsorganization and fans. This temporary setback will only fuel my desire and commitment to bring #Buffalochampionships and the #SuperBowl. I ask at this time that you continue to #believe in me and I will continue to invest all that I have to bring honor and respect to the organization and my fans and ultimately bring #Buffalomafia what it deserves – a #SuperBowl! Thank you for continuing to support me – I will rise above this setback, as with every challenge brings an opportunity for growth and supreme #success! Een foto die is geplaatst door Marcell Dareus (@cell57to99) op


“We steunen Marcell’s beslissing volledig”, Aldus de Bills in een officiële mededeling. Ook de general manager, Doug Whaley, sprak zijn steun uit. “Marcell is familie en we steunen hem volledig in deze fase van zijn leven.” Vorig jaar gaven de Bills Dareus nog een nieuw zevenjarig contract dat goed is voor zo’n 103 miljoen dollar, waarvan 60 miljoen gegarandeerd.
Belangrijk voor Fantasy spelers: wijziging aan injury report
De NFL heeft beslist om anders te gaan communiceren over blessures komend seizoen. Zoals steeds zal na een training een update gegeven worden over de gezondheid van de spelers, maar daar zal vanaf dit seizoen de aanduiding ‘probable’ niet meer bij gebruikt worden. Ook de term ‘out’ wordt hier niet meer gebruikt, aangezien die te verwarrend is met dezelfde term om een speler aan te duiden die tijdens de wedstrijd uitvalt met een blessure.
Komend seizoen worden spelers na een training ofwel gecategoriseerd als Did Not Participate (wanneer een speler niet meetrainde met het team), Limitad Participation (wanneer een speler niet volledig kon deelnemen aan de training) of Full Participation (wanneer een speler volledig kon deelnemen aan de training).


Vervolgens wordt een rapport opgemaakt met de zogenaamde Game Status. Hier zijn ook een aantal wijzigingen aangebracht. Een speler is namelijk ofwel Questionable (onduidelijk of hij zal kunnen spelen), Doubtful (onwaarschijnlijk dat hij kan aantreden) of Out (de speler zal niet in actie kunnen komen). ‘Probable’ verdwijnt hierbij dus als status, aangezien het in het verleden in bijna 95 procent van de gevallen betekende dat de speler toch gewoon kon spelen.
Jij kan bovendien ook nog deelnemen aan onze fantasy football reeksen. Het enige dat je daarvoor dient te doen, is een mailtje sturen naar fantasysportam@gmail.com!

 
Photo: Getty Images

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen