NFL Trade Podcast: Rams, Browns slaan toe


Ruim een maand na de Super Bowl begint de NFL carrousel weer volop te draaien. Met de Scouting Combine achter de rug en free agency in het vooruitzicht zijn er al wat verrassende trade moves gemaakt door een aantal teams. Zo versterken de Rams hun secondary en komt er een einde aan het Legion of Boom tijdperk.

PODCAST

Wouter Boerkamp en Justin Kevenaar bespraken vrijdagmiddag alle opvallende trades, franchise tags, contractverleningen en free agents in een podcast van NFL SportAmerika (de podcast is binnenkort ook beschikbaar op iTunes).

Daarna sloegen de Browns drie keer in een kort tijdbestek toe. In dit artikel bespreken we de ontwikkelingen in Cleveland, Seattle en LA.

CLEVELAND TRADE VOOR LANDRY

De Cleveland Browns hebben nogal wat goed te maken na afgelopen twee seizoenen, waarin de’ Dawgs’ maar één wedstrijd wisten te winnen. De eerste stappen richting verbetering zijn gisteren door GM John Dorsey al gezet, en hoe. De Browns sloegen drie keer binnen een dag toe via trades.


De meest in het oog springende aanwinst is Jarvis Landry die overkomt van de Miami Dolphins in ruil voor twee draft picks (4e ronde in 2018 en 7e ronde in 2019). Eerder deze week tekende Landry nog een non-exclusive franchise aanbod ter waarde van 16 miljoen dollar. Naar verluidt spreekt Cleveland over een contractverlenging met Landry om ervoor te zorgen dat hij langer  aan de Browns verbonden blijft.
Met Landry halen de Browns een uitstekende wide receiver in huis. De tweede ronde draft pick van LSU heeft momenteel het NFL-record van meeste receptions in de eerste vier jaar van een carriere. Afgelopen seizoen leidde hij de NFL met 112 receptions, was hij goed voor 986 receiving yards en scoorde hij negen touchdowns.

TYROD TAYLOR KRIJGT NIEUWE KANS BIJ BROWNS

De tweede trade die gisteren werd gedaan door de Browns is die van quarterback Tyrod Taylor. Hij komt over van de Buffalo Bills voor een derde ronde draft pick (nummer 65 overall). Als je een topreceiver in huis haalt, heb je natuurlijk een quarterback nodig die de ballen bij hem aflevert. Taylor’s pluspunten zijn vooral dat hij turnovers vermijdt en sterk is wanneer hij rent met de bal. De tandems Taylor-Landry en Taylor-Gordon kunnen een hele gevaarlijke bedreiging worden voor defensies.


Afgelopen seizoen was Taylor goed voor 2799 passing yards en 14 touchdowns tegenover slechts vier interceptions.Taylor wordt met deze trade vooral gezien als een tussenstation, omdat de Browns nog steeds hun eerste ronde picks behouden (nummer 1 en 4 overall). Met deze picks kunnen de Browns niet alleen gaan voor een nieuwe talentvolle quarterback die een jaar kan rijpen achter Taylor. Er gaan geruchten dat de Browns nu toch nadenken om running back Saquon Barkley van Penn State als eerste in de draft te kiezen. Barkley wordt geprojecteerd als de beste running back in de komende draft.

KIZER OUT, RANDALL TERUG

En waar de ene quarterback komt naar Cleveland gaat er ook een weg. De Browns sturen DeShone Kizer richting de Green Bay Packers in ruil voor cornerback Damarious Randall. Ook ruilen teams van vierde en vijfde ronde picks, waardoor de Packers klimmen in rangorde tijdens deze rondes van de draft. Kizer had een niet al te gelukkig rookie seizoen waarin hij 15 wedstrijden speelde. Van al zijn passes kwamen er 53,6% bij een medespeler aan. In totaal passte Kizer voor 2,894 yards en 11 touchdowns. Het grootste probleem in Cleveland voor de rookie waren vooral zijn turnovers. Zo gooide hij maar liefst 22 interceptions, had hij negen fumbles en werd hij flink door defensies onder druk gezet gezien de 38 sacks.
In Green Bay hangt speeltijd voor DeShone Kizer vooral af van de gezondheid van Aaron Rodgers. Ondanks dat hij niet veel zal spelen is deze trade toch de ideale mogelijkheid om zich als quarterback te ontwikkelen. Waar Kizer afgelopen seizoen in het diepe werd gegooid, kan hij nu in alle luwte de kneepjes van het vak leren van een van de beste quarterbacks in de competitie.

EINDE AAN TIJDPERK ‘LEGION OF BOOM’

Met de trade van Michael Bennett naar de Philadelphia Eagles en het vertrek van Richard Sherman is er definitief een einde gekomen aan het tijdperk van de ‘Legion of Boom’ in Seattle. Bennett, nu 32 jaar oud, heeft zich in de afgelopen vijf jaar bij Seattle ontwikkeld tot een van de beste defensive ends in de NFL. Ook al komt het vertrek niet geheel als verrassing. De Seahawks gaan zijn 40 tackles en 8,5 sacks van afgelopen jaar zeker missen.
De Eagles worden met deze zet in een klap een nog groter gevaar voor elke offensive line. De prijs die de Eagles hiervoor moesten betalen was slechts een  vijfde ronde draft pick en wide receiver Marcus Johnson (undrafted en practice squad). Met namen als Fletcher Cox, Brandon Graham en Derek Barnett aan de zijde van Michael Bennett zal menig offensive line en quarterback nerveus worden.

RAMS KRIJGEN DEFENSIEVE BOOST

Het aantrekken van Broncos cornerback Aqib Talib voelt door het vroegtijdige tradegeweld alweer als oud nieuws. Toch was dit al de derde trade die de Rams verrichtte. Eerder deze week stuurde de Rams defensive end Robert Quin al richting Miami en linebacker Alec Ogletree ging richting de New York Giants.
Aqib Talib was niet de enige cornerback die de Rams aan de defensieve kant komt versterken. Marcus Peters zal overkomen van de Kansas City Chiefs. De defensive coördinator van de Rams Wade Phillips, die al eerder samenwerkte met Talib in Denver, kan in zijn handjes knijpen met deze heren.

Cover photo: Keith Allison/Flickr

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen