NFL Season in Review – #14 Tampa Bay Buccaneers

Tampa Bay Bucaneers v New England Patriots
Na een 1-3 start leek het Dirk Koetter tijdperk niet al te best van start te gaan, maar de jonge ploeg, geleidt door quarterback Jameis Winston herpakte zich goed en eindigde met een 9-7 record net buiten de play-off plekken.
BUCS SEASON REVIEW
Wat ging er goed?
Wat per definitie bemoedigend was voor de Tampa Bay Buccaneers, was het kleine beetje vooruitgang van Jameis Winston. Hoewel de 23-jarige quarterback nog steeds bij tijd en wijlen teveel foutjes maakte, lijkt het er wel op dat ze daadwerkelijk een quarterback voor de toekomst hebben. Verder bleek Mike Evans één van de beste receivers in de NFL, was Gerald McCoy weer zijn oude zelf, en wist de ploeg goed terug te komen na een slechte start. De toekomst ziet er dan ook veelbelovend uit in Tampa Bay.
Wat ging er fout?
Vooral de defensie liet vaak steken vallen. Ondanks de aanwezigheid van Gerald McCoy, Lavonte David, Kwon Alexander en Brent Grimes gaf de defensie als geheel nog teveel grote plays op. Dit zorgde er voor dat de ploeg nét dat laatste beetje tekort kwam om de play-offs te halen. Maar met een draft class die naar verluidt sterk is in het verdedigende departement, kunnen de Buccaneers daar aankomende periode goed in gaan investeren.
MVP
Hij was in 2016 in bijna elk opzicht één van de beste receivers in de NFL. Mike Evans is met zijn imposante postuur, en het daarbij komende atletisch vermogen, een nachtmerrie voor menig defensive back. Afgelopen seizoen stond hij in de top tien qua receptions (6e), receiving yards (4e) en touchdowns (2e). Met een jonge Jameis Winston, geflankt door de even zo jonge Mike Evans, geeft de Buccaneers een ijzersterke tandem voor de aankomende jaren.
Rookie of the Year
Echt een uitgesproken rookie of the year had Tampa Bay niet, maar met Noah Spence, die 5.5 sacks noteerde, en cornerback Vernon Hargreaves, die 1,038 snaps op het veld stond, hebben de Buccaneers twee jonge verdedigers die de komende jaren een grotere rol kunnen gaan invullen. Oh, ja en dan was er natuurlijk nog Robert Aguayo, de hoog gedrafte kicker, die een uiterst ongelukkig begin van zijn NFL-carrière kende met een schotpercentage van onder de 40% bij field goals van 40 yards of langer.
Verrassing van het jaar
“Make Cameron Brate again” was de slogan die NFL-fans na enkele weken gebruikte voor de man die uit het niets dé tight end van de Buccaneers werd. Met 57 receptions, 660 receiving yards, 8 touchdowns, had alleen Mike Evans betere statistieken, en qua receivers en tight ends in de NFL stond hij negende wat betreft receiving touchdowns. Komend jaar zal hij dan ook bijna zeker een belangrijk onderdeel blijven van de Buccaneers-offense.
Teleurstelling van het jaar
Ondanks dat de aanval vaak het sterkere punt was van de Buccaneers, waren het aanvallend mindere jaren voor veteranen Doug Martin en Vincent Jackson. Laatstgenoemde kwam in slechts vijf wedstrijden in actie, en stond daarna langs de zijlijn met een knieblessure. Ondanks dat de 34-jarige Jackson nog door wil gaan, lijkt het einde van zijn carrière in Tampa Bay wel in zicht. En dan Doug Martin, die tekende voor het seizoen een vijfjarig contract, maar kende vervolgens het slechtste seizoen uit zijn carrière, en ging tot slot naar een afkickkliniek waarbij ook bekend werd dat hem een schorsing wacht voor dopinggebruik.
Offseason takenlijst
Zoals eerder gezegd, kan de defensie, onder andere in de secondary, wat extra hulp gebruiken om het team een betere kans te geven tegen teams als Atlanta en New Orleans. Verder moet er aanvallend vooral een runningback komen die voor stabiliteit kan zorgen, aangezien er veel onzekerheid heerst rondom de toekomst van Doug Martin. En hoewel Mike Evans een geweldenaar is, moet er nog een andere optie zijn buiten tight end Cameron Brate om die Evans kan ondersteunen.
BEKIJK HIER DE VORIGE REVIEW OVER DE TENNESSEE TITANS
Foto: Getty Images/Archief

Justin Kevenaar
Justin Kevenaar
Keek in 2006 voor het eerst naar de Super Bowl en was op slag verliefd op de NFL (en de Seattle Seahawks). Door de jaren heen hebben ook de andere Amerikaanse sporten - zoals NBA, MLB en college sports - zijn hart veroverd. In het dagelijks leven freelance videograaf, editor, tekschrijver en sportjournalist.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen