NFL Top 25 Free Agents: #10-#6 – Grote namen voor de toekomst

nickperry0310
Op 9 maart begint officieel het nieuwe kalenderjaar van de NFL en lopen de contracten van spelers die tot en met 2017 onder contract stonden af. Elk jaar is het weer een spektakel en worden enorme contracten uitgedeeld.
Met de deadline op komst, gaat SportAmerika de komende dagen de – naar onze eigen mening – 25 meest begeerde free agents op een rij zetten.
#10. Dontari Poe – nose tackle – 26 jaar
Dontari Poe is een van de beste nose tackles van de NFL. De first round pick uit 2012 speelt bovengemiddeld veel snaps voor iemand met zijn postuur en dat zegt veel over zijn fysieke tools. Hij is ijzersterk tegen de run, maar heeft ook de kracht om pressie te generen op de quarterback en double teams te dragen.
Dontari Poe kan de fundering vormen voor elke defensie en zal aan belangstelling geen gebrek hebben. Hij heeft een minder seizoen achter de rug, maar zijn waarde heeft hij al wel bewezen. De Kansas City Chiefs doen hard hun best om hem opnieuw vast te leggen, maar dat lijkt financieel onhaalbaar. De Redskins, Colts en Broncos zouden Poe graag binnenhalen om hun defensive line te versterken.
#9. Tony Jefferson – safety – 25 jaar
Tony Jefferson is een begeerde safety in free agency dit jaar. De safety heeft zich elk jaar verbeterd en ontwikkeld tot vaste waarde. Jefferson is een agressieve safety, die goed kan blitzen. Er waren eerst wat zorgen over zijn man coverage skills, maar die lijken na afgelopen seizoen te zijn weggenomen.


Volgens ProFootballFocus was hij de op vier na beste safety van de NFL en dat mag beloond worden. Hij is pas 25 jaar en lijkt nog niet te zijn uitgegroeid. Als Jefferson zich zo blijft ontwikkelen, dan zou hij zomaar een jarenlange starter kunnen worden. Er schijnen zeer veel ploegen geïnteresseerd te zijn in de undrafted free agent, waaronder de Jets en Buccaneers.
#8. Stephon Gilmore – cornerback – 26 jaar
Stephon Gilmore is de op een na beste corner in free agency dit jaar. De first round pick van 2012 heeft zich elk jaar verbeterd en ontwikkeld tot een van de betere op zijn positie. Zijn goede prestatie van afgelopen seizoen werd beloond met een uitnodiging voor de Pro Bowl.


Gilmore is nog geen elite cornerback, omdat hij nog te vaak grote plays toelaat, maar de potentie is er wel om dit te worden. Met zijn 26 jaar zit er nog genoeg rek in en veel teams zien dit ook. De Jets zoeken nog een opvolger voor Revis, daarnaast is er veel interesse van de Bears, Jaguars en Titans.
#7. Kevin Zeitler – guard – 26 jaar
Kevin Zeitler is de beste guard in free agency. Naar verwachting zal voor hem de hoofdprijs betaald worden. Zeitler is pas 26 jaar en presteert al jaren op hoog niveau. Zeitler is een oersterke blocker in de rungame en zeer betrouwbaar in pass protection. Zeitler heeft alles gespeeld de afgelopen twee seizoen en is in de bloei van zijn carrière.


De marktwaarde van guards lijkt langzaam te stijgen en teams zijn bereid meer in de positie te willen investeren. Osemele en DeCastro hebben de weg eerder dit jaar vrij gemaakt voor een mooi contract voor Kevin Zeitler. Er is interesse van onder andere Vikings, Broncos, Rams en Dolphins.
#6. Nick Perry – defensive end / outside linebacker  – 26 jaar
Nick Perry zal misschien wel de best betaalde free agent van dit jaar kunnen worden. Teams zijn namelijk bereid om veel geld uit te geven aan een productieve pass rusher. Nick Perry is een first round pick, die in zijn eerste vier jaar bij de Packers nog weinig productie had. Afgelopen seizoen leek het kwartje te zijn gevallen en wist hij 11 sacks te noteren en zijn spel naar een hoger plan te tillen.


Teams kunnen twijfelen om voor hem de hoofdprijs te betalen, omdat hij pas één seizoen top heeft gepresteerd. De Packers doen er alles aan om hem te behouden, maar hebben concurrentie van onder andere de Colts, Cowboys en 49ers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen