NFL Recaps: verlies Packers, Jets euforisch, Gano grandioos

De vijfde NFL zondag van het seizoen zit er op. In week 5 ging Green Bay hard onderuit tegen de Lions, waren de Jets weer in vorm, verloren de Giants door een belachelijk verre trap van Graham Gano en wonnen de Bills dankzij en ondanks veel field goals.


PACKERS ONDERUIT TEGEN DETROIT LIONS


Na een vrij zorgeloze overwinning op Buffalo moesten de Packers het onderspit delven tegen de Detroit Lions. Vorig weekend maakte men zich in Green Bay al enigszins druk over de lage productie (22). Tegen Detroit werd slechts één punt meer behaald: 23-31. Good old Aaron Rodgers, nog steeds niet helemaal fit, kon zelfs met 442 yards en drie touchdowns het verschil niet maken. Zonder Randall Cobb en Geronimo Allison maakte hij veel gebruik van tight end Jimmy Graham, Davante Adams en nieuwkomers Marquez Valdes-Scantling en Equanimeous St. Brown.
De Lions verdienen credits voor een sterke eerste helft (0-24), maar veel was te danken aan slordig spel van Green Bay. De defense is wispelturig en de kicker miste maar liefst vier field goals. Mochten de Packers volgende week ook verliezen van de middelmatige 49ers, dan kunnen we onrust en wellicht personeelswijzigingen verwachten in Titletown. Bij de Lions hebben aansluiting in de NFC North en de nieuwe ‘Megatron’ in huis met Kenny Golladay.


BILLS WINNEN FIELD GOAL CONTEST


In een slordige game waarin field goals het verschil maakten, trokken de Bills tegen de Titans aan het langste eind: 12-13. Buffalo begon voortvarend met een touchdown van rookie quarterback Josh Allen. Wederom liet hij zijn atletisch vermogen gelden en scoorde zijn derde rushing touchdown van het seizoen. Een nieuw record voor een rookie quarterback.


Door de sterke Bills defense liet het antwoord van Tennessee even op zich wachten. Met halftime was het verschil echter teruggedrongen tot één punt. In de tweede helft misten de Bills op bizarre wijze een field goal en wisten de Titans na een knullige interception de leiding over te nemen. Laat in de wedstrijd maakte de Tennessee offense nog het meest aanspraak op een beslissende play, maar WR Nick Williams liet de bal door zijn handen glippen.
Buffalo sloeg uiteindelijk toe door in field goal range vakkundig de klok te laten teruglopen. Met drie seconden op de klok zat de winnende FG tussen de palen. Het beperkte offensieve geweld sprak boekdelen. Beide offenses hadden weinig te vertellen aangezien de defenses een erg goede wedstrijd speelden.


JETS HERVINDEN ZICHZELF TEGEN DE BRONCOS


De New York Jets hebben tegen de Broncos weer een overwinning mogen bijschrijven: 17-34. Vooral in het tweede kwart stond er geen maat op de Jets offense met meerdere big plays. Isaiah Crowell , die het rushing record van de Jets brak (219 yards) scoorde met een 77-yard run. Robby Anderson scoorde twee keer na passes van Sam Darnold waarmee in totaal meer dan 100 yards werd overbrugd.


Bij het scheiden van de markt hadden de Jets nog een verrassing in huis. Helaas wel met een al te bekende Jets uitkomst: een 104 yard run van Marcus Maye resulteerde niet in een touchdown. Het was wel een record en deed niets af aan de mooie 34-16 zege.


GANO SLAAT TOE VANAF 63 YARDS


Eli Manning en de Giants zetten het eerst sinds zes wedstrijden dat hij meer dan 30 punten op het bord kreeg, maar het mocht niet baten. Ook in de Carolina Panthers moesten de Giants hun meerdere erkennen. Dat ging op tamelijk bizarre wijze. Eerste was er een ‘beast mode run-and-catch’ van Curtis Samuel, daarna een kolderieke fumble return TD én een schitterende pass richting richting Saquon Barkley van…..Odell Beckham Jr.


Rookie running back Barkley leek de New York Giants laat in het vierde kwart alsnog de overwinning te brengen. Echter, een 63 yard field goal van de Panthers besloot de wedstrijd in winst voor Carolina: 31-33. Een dubbel verlies gezien Barkley ook nog geblesseerd raakte.


Lees hier ook over de memorabele dag van James Conner, de onklopbare Chiefs en de verrassende Browns en Bengals.

Luuk Dokter
Luuk Dokter
Adjunct-hoofdredacteur en NFL-eindredacteur. Bij SportAmerika sinds 2017. Studeerde in Upstate New York, dus: "Go Bills!".

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen