NFL Recaps: Chiefs foutloos, heldenrol Conner

In de AFC zijn de verhoudingen weer wat duidelijker geworden na de vroege games op de NFL zondag. De Chiefs rekenden verrassend eenvoudig af met de Jags, terwijl de Steelers, Bengals en Browns de AFC North nog spannender maakten. Het was vooral een memorabele dag voor James Conner.


CHIEFS BEVESTIGEN FAVORIETENROL AFC


De ontmoeting tussen de Kansas City Chiefs en Jacksonville Jaguars had de eerste echte test moeten zijn voor Patrick Mahomes en coach Andy Reid. De Jaguars boden echter niet zoveel tegenstand als vooraf werd verwacht. De Chiefs scoorden al met hun eerste drive en werden bij een 13-0 voorsprong ook nog eens enorm geholpen door een meltdown van Blake Bortles.
Hij verloor eerst de bal door een fumble meteen nadat Mahomes de bal voor het eerst dit seizoen in de handen van een tegenstander had gegooid. Bij die fumble kon de offensive line nog als medeschuldig worden opgevoerd. Bij de twee daarop volgende intercepties waren er geen excuses meer. Eerst gooide Bortles de bal midden in de handen van Chris Jones voor een pick six, gevolgd door een pass tegen de helm van een offensive lineman die leidde tot een red zone interceptie in plaats van een score.


Het gaf de Chiefs genoeg marge om Bortles en de Jags nog 14 punten toe te staan in ‘garbage time’. Bortles bleef gooien in de tweede helft en verzamelde in totaal 430 yards een touchdown en vier intercepties. Ook Mahomes (313 yards, nul touchdowns en twee intercepties) was niet foutloos tegen de gevaarlijke Jags defense, maar dat was ook niet nodig in dit duel. De Chiefs gaan onbedreigd in de leiding in de AFC met vijf overwinningen. Jacksonville heeft de kans laten liggen om ook in de top mee te doen.


CONNER MVP BIJ WINST STEELERS


Het was in alle opzichten een bijzondere dag voor James Conner. Waarschijnlijk was het geen toeval dat juist Conner, die in zijn jonge leven al het gevecht met kanker wist te winnen, tijdens het Crucial Catch Day excelleerde. Conner rushte voor meer dan 100 yards en twee touchdowns. Hij rondde ook met een zweefduik de eerste Steelers-drive af die hij grotendeels zelf had opgezet.


Conner eindigde ook nog eens op 75 receiving yards. Daarin werd hij alleen nog overtroffen door teamgenoot en superster Antonio Brown. De running back imponeerde met een ‘beast mode’ catch-and-run.


De bijdrages van Conner en Brown droegen bij aan een 41-17 zege. De Atlanta Falcons komen daarmee op een 1-4 record en lijken in een divisie met de Panthers en Saints al zo goed als klaar.


EINDELIJK SUCCES IN OVERTIME VOOR BROWNS


Vijf wedstrijden, drie keer overtime. De rekening van overuren loopt aardig op voor de Cleveland Browns-organisatie. Dit keer waren vier kwarten niet genoeg om een winnaar aan te wijzen bij de Ravens – Browns match-up. In een punt en field goal festival stond het na de reguliere speeltijd slechts 9-9. De verandering van kicker ten opzichte van het eerste duel pakte in ieder geval goed uit voor de Browns. Greg Joseph schoot onder grote druk in overtime wel raak: 12-9. Het verschil in aanloop naar de game winner werd echter gemaakt door Baker Mayfield en Derrick Willies (net als Joseph een undrafted rookie) met deze cruciale third down play.


WEER MIRACULEUZE ONTSNAPPING VAN BENGALS


De Bengals weten bijna elke week een manier te vinden om de winst naar zich toe te trekken. Vorige week was er de onwaarschijnlijke game winning drive tegen de Falcons. Nu kwam Cincinnati in het vierde kwart terug van een 3-17 achterstand. De Dolphins stonden eerst een 18-yard reception TD toe van Joe Mixon, waarna nota bene de Bengals defense de wedstrijd volledig omdraaide. Eerst scoorde Michael Johnson met een pick six om er 17-17 van te maken. De potentieel gelijkmakende of winnende drive van de Dolphins werd vervolgens omgezet in een fumble return TD van Sam Hubbard voor de 27-17 win.

Coverfoto: USA Today

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen