NFL Recaps: Rams winnen de slag om LA, Patriots weer onderuit

Na enkele spectaculaire middagwedstrijden, kregen we ook in de vooravondwedstrijden waar voor ons geld. De slag om LA leverde een leuke shoot-out op, gewonnen door de Rams. In Arizona zagen de Cardinals er eindelijk wat beter uit, maar zakten ze helemaal weg in de tweede helft en verloren nog van de Bears. Seattle won voor het eerst dit seizoen tegen de Dallas Cowboys. Tijdens Sundag Night Football volgde een surprise die de winst van de Bills tegen de Vikings qua verrassingsgehalte benaderde: de Detriot Lions wonnen in Foxborough van de New England Patriots.

RAMS HALEN HET IN LA-BOWL


Voor het eerst sinds 1994 speelden twee teams uit Los Angeles nog eens een regular season game tegen elkaar. De Chargers en de Rams maakten er op zondagavond een aangenaam kijkstuk van in de City of Angels. De eerste helft was een spannende back and forth waarbij beide teams meerdere touchdowns wisten te scoren. De Rams maakten een kloofje met hun defensie, toen Cory Littleton een punt in de eindzone wist te blokkeren en zijn teammaat Blake Countess zich op de bal wierp voor een touchdown.

Na de pauze diepten de Rams de kloof uit met een touchdown van Cooper Kupp. De Chargers weigerden zich echter gewonnen te geven en zetten op hun beurt zeven punten op het bord. Maar telkens wanneer de Bolts nieuw leven kregen te krijgen, drukten de Rams hun hoop de kop in met een nieuwe score.

De Rams speelden de wedstrijd uiteindelijk rustig uit en wonnen met 35-23. De slag om LA gaat dus naar de Rams, die al 102 (!) punten wisten te scoren in hun eerste drie wedstrijden!


CARDINALS STORTEN IN NA HALFTIME


De Cardinals hadden wat recht te zetten voor hun fans. In hun eerste twee wedstrijden scoorde Arizona het minst aantal punten in de hele league. De Cardinals keken echter de angstaanjagende Bears-defensie in de ogen en dus leefde de vrees voor een verlengde droogte in de woestijn. Toch waren het de Cardinals die de score openden met een touchdown-pass naar Ricky Seals-Jones. Ook defensief was Arizona op de afspraak vanavond. De defensie forceerde een fumble en David Johnson ving in de daaropvolgende drive een nieuwe touchdown-pass. Waar de Cardinals-defensie nog een bolwassing kreeg van de Rams, hield ze nu goed stand tegen Trubisky en de Bears. De Bears kregen maar drie punten op het scorebord in de eerste helft.
Na de thee ging het echter helemaal mis voor de Cardinals. Alles wat goed liep in de eerste helft, liep verkeerd in de tweede. De aanval gaf de bal keer op keer terug aan de Bears, via twee intercepties en een fumble van quarterback Sam Bradford. De Bears zagen hun kans schoon en wisten de achterstand helemaal uit. Dit was het sein voor head coach Steven Wilks om met een verrassing van formaat uit te pakken: het debuut van number ten pick Josh Rosen! Rosen kreeg geen eenvoudige opdracht. Met minder dan vijf minuten op de klok, na een instorting van zijn team, alsnog de zege uit de brand slepen.

Helaas voor Rosen en de Cardinals pakte de gok verkeerd uit. Bij een 4th & 5 gooide Rosen een interceptie en gooiden de Bears de wedstrijd op slot. Zo blijven de Cardinals zonder zege en mogen ze zich serieuze zorgen beginnen maken in Glendale.


SEAHAWKS OVERKLASSEN DE COWBOYS


De fans in Seattle kregen voor het eerst dit seizoen de kans hun team in actie te zien en de Seahawks stelden niet teleur. De Seahawks waren op alle vlakken de beteren van de Cowboys en wonnen de wedstrijd met 24-13. De Dallas O-line was onbestaande en bijgevolg lag quarterback Dak Prescott vaker op de grond dan dat hij op zijn voeten stond. Defensief sloegen de Cowboys er evenmin in stops te forceren. Maar het verhaal van deze wedstrijd was de rol van Earl Thomas, het laatst overgebleven lid van de Legion of Boom. Thomas, die deze zomer nog bijna zijn handtekening had gezet bij de Dallas Cowboys, ving twee intercepties zondagavond. Met zijn tweede interceptie op het einde van de wedstrijd garandeerde Thomas de zege voor zijn team.

Pijnlijker wordt het haast niet voor de Cowboys. Een speler die eigenlijk in jouw defensie had moeten spelen, neemt je nu de zege af. Zo is de nul alvast van de tabellen voor de Seahawks. En de Cowboys, die hebben nog heel wat werk voor de boeg dit seizoen, wil het de play-offs bereiken.


MATT PATRICIA HEEFT JUISTE WEG GEVONDEN, BELICHICK BLIJFT ZOEKENDE


De verwachtingen van de Detroit Lions waren in ieder geval niet minder voor dit jaar na het versterken van de running game. Dat kwam er echter nog niet uit en een derde nederlaag leek een zekerheidje. Tegen New England bleek de puzzel voor head coach en ex-Patriot Matt Patricia op zijn plek te vallen. Voor het eerst in vier jaar rushte een speler van de Lions voor meer dan 100 yards als basis voor een overtuigende zege van Detroit. Reden voor dolle vreugde bij de Lions.


De ‘koude start’ van de Patriots zet zich nog even door. Tegen een team dat in de eerste twee wedstrijden werd weggevaagd door de Jets en de 49ers (78 punten) viel er slechts één field goal en één touchdown te noteren. Tom Brady (133 yards, 1 TD, 1 INT) had zijn minst productieve dag sinds 27 oktober 2013, als we twee onbelangrijke week 17 games tegen de Bills in 2013 en 2014 buiten beschouwing laten. Misschien dat alles nog op zijn plek valt vanaf week 5 met Julian Edelman en Josh Gordon, maar voorlopig is de Patriots offense ongekend machteloos dit seizoen. Darius Slay symboliseerde dat met een interceptie als opmaat naar een 26-10 upset op Ford Field.


De uitslagen van de 19.00 duels:
Saints @ Falcons 43-37 (OT)
Broncos @ Ravens 14-27
Bengals @ Panthers 21-31
Giants @ Texans 27-22
Titans @ Jaguars 9-6
49ers @ Chiefs 27-38 (Jimmy Garoppolo valt uit met, waarschijnlijk, een gescheurde kruisband)
Raiders @ Dolphins 20-28
Bills @ Vikings 27-6
Colts @ Eagles 16-20
Packers @ Redskins 17-31
Lees hier over drie andere grote verrassingen dit weekend en de winst van de Eagles en de Panthers.

Coverfoto: Boston Globe

Toon Aerts
Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

2 REACTIES

  1. Kan me nu echt meer verdiepen in de NFL ….Zoals ik het nu zie dan spelen de Rams lekker mee 4-0-0…..dan tegen de Dolphins in de Superbowl…..maar wie daar ook staan…ik zit er voor ☺

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen