Patriots voorkomen stunt van Jets, Falcons geven zege weg

De New England Patriots hebben met veel moeite de leiding gepakt in de AFC East. Tegen divisiegenoot New York Jets hing er lange tijd een stunt in de lucht, maar een 0-14 achterstand werd omgezet in een voorsprong, vooral door toedoen van Rob Gronkowski. De Atlanta Falcons, de andere Super Bowl-deelnemer van 2016 ging wel onderuit door een desastreuze tweede helft tegen de Dolphins. Chicago mocht ook juichen door een nieuwe overtime win, en de uitslag van de Browns kunt u zelf al weer invullen.

REGEREND KAMPIOEN WANKELT IN NEW YORK

Dat de, voor het seizoen, verwachte dominantie van de New England Patriots uitblijft is inmiddels bekend. Het begint er echter met de week meer op te lijken dat zelfs de divisieconcurrentie het de Patriots nog lastig kan maken dit jaar. De New York Jets waren al dicht bij een stunt na een vliegende start. Door touchdowns van Austin Seferian-Jenkins en Jeremy Kerley hadden de Jets zelfs een grote voorsprong in het tweede kwart.


Ondanks meer dan 350 passing yards van Josh McCown en twee intercepties na passes van Tom Brady, kantelde de wedstrijd alsnog in het voordeel van de Patriots. Voornamelijk dankzij de onstopbare Rob Gronkowski. Na twee ‘Gronk Spikes’ en een field goal stond er 24-14 op het bord. De Jets leken daarna dichtbij te komen door een tweede touchdown van Seferian-Jenkins, maar zijn duik naar de pion werd beoordeeld als een fumble in plaats van een zespunter. Verder dan één field goal kwam New York daarna niet meer: 17-24.

DOLPHINS VERRASSEN FALCONS

Een niets aan de hand wedstrijd is in Atlanta uitgedraaid op een beschamende nederlaag. De Falcons stonden met 17-0 voor bij rust, maar slaagden erin om de voorsprong in kwart drie en vier – een scenario dat helaas voor Falcons-fans bekend in de oren moet klinken – volledig weg te geven.
De in genade aangenomen Lawrence Timmons was de leading tackler voor Miami terwijl Jay Ajayi de Dolphins-offense droeg met 130 rushing yards. Hij bracht Jay Cutler en kicker Cody Parkey net vaak genoeg in positie om twee touchdown passes en twee field goals de overwinning af te dwingen. Een gezamenlijke inspanning van Cordrea Tankersley en Reshad Jones gooide de wedstrijd vervolgens in het slot: 17-20.

BEARS PAKKEN TWEEDE WINST IN OVERTIME

Winnen in reguliere speeltijd zit er dit jaar nog niet in voor de Bears. Toch kon in Chicago de tweede win van het jaar gevierd worden. Net als tegen de Steelers maakten de Bears het verrassend doch onnodig spannend, en opnieuw werd in overtime toch de zege binnengesleept.
Het kan de eerste win van Mitchell Trubisky worden genoemd, maar de quarterback had slechts een bescheiden aandeel in de zege. Dat kon niet worden gezegd van running backs Jordan Howard en Tarik Cohen. Howard rushte voor liefst 167 yards, terwijl Cohen eerder zijn eerste touchdown pass gooide als Trubisky.


De Ravens stelden teleur in eigen huis, al was het nog knap dat ze overtime wisten af te dwingen. Dat kwam door een 50-yard field goal, een spectaculaire 77-yard punt return touchdown van Michael Campanaro én een two point conversion. In overtime was de eerder genoemde Howard echter niet te houden.

BROWNS OP KOERS VOOR 0-16

De Cleveland Browns dachten dit jaar een stap vooruit te zetten met drie rookie first rounders, maar voorlopig staat er nog niet één overwinning achter hun naam. De Texans speelden de Browns zonder veel moeite naar een nieuw nederlaag: 33-17. Na DeShone Kizer sneuvelde ook Kevin Hogan in Cleveland. De nieuwe startende quarterback overbrugde slechts 140 yards met 33 passes en gooide ook nog eens drie intercepties.
Daarbij vergeleken is Houston een paradijs voor een rookie quarterback. Deshaun Watson toonde zijn talent opnieuw met drie touchdown passes. De Texans-offense is sowieso moeilijk te stoppen sinds de terugkeer van speedster Will Fuller die een bizarre catch/TD-ratio heeft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen