Packers verliezen Rodgers én regie NFC North, 49ers naar 0-6

De Green Bay Packers zijn down en out na het uitvallen van sterspeler Aaron Rodgers. Een gebroken sleutelbeen houdt Rodgers waarschijnlijk de rest van het seizoen aan de kant. De Minnesota Vikings namen na het uitvallen van A-Rod de regie in de wedstrijd én de divisie over. De Lions verloren de aansluiting omdat ze weer te laat op gang kwamen tijdens een krankzinnig duel in New Orleans. De Redskins blijven ook op koers in de NFC dankzij een moeizame overwinning op de 49ers.

RODGERS OUT, PACKERS GESLOOPT

Een moment kan een seizoen doen kantelen en in Minnesota speelden zich één van de belangrijkste momenten van dit jaar af. De Packers die met 4-1 de divisie aanvoerden, moeten zich ernstig zorgen gaan maken na deze hit op Aaron Rodgers door Anthony Barr.


Back-up Brett Hundley moest zo het roer overnemen tegen één van de sterkste defensies in de NFL. Dat bleek een onmogelijke taak. Hundley zette één touchdown pass, na een turnover van de Vikings, tegenover drie intercepties. In Minnesota zijn ze een stuk beter af met de ervaren stand-in Case Keenum. De vervanger van Sam Bradford kreeg bovendien hulp met drie intercepties van de defense. Bij de Vikings maken zelfs de verdedigers one-handed catches op weg naar een 23-10 overwinning.


De Vikings achterhalen de Packers met een 4-2 record.

WAANZIN IN NEW ORLEANS DANKZIJ SAINTS DEFENSE

Meer rush yards dan pass yards voor New Orleans. U leest het goed. Drew Brees die nog geen 200 yards bij elkaar passt terwijl de Saints 52 (!) punten scoren. Het was een hele gekke wedstrijd in New Orleans.
Detroit zette zichzelf weer op een grote achterstand. Matthew Stafford was bepaald niet zuinig op de bal en liet zich meerdere keren verrassen. Eerst in de eigen endzone en daarna door Craig Robertson. De New Orleans D is in één jaar veranderd van het lachertje van de NFL in een touchdown machine.


Als vanouds kwam Detroit onder leiding van Stafford weer onwaarschijnlijk goed terug in het einde van het derde- én het vierde kwart. Vier touchdowns achter elkaar brachten de score terug naar 45-38. Een bizarre comeback van de Lions bleef slechts ternauwernood uit door nog een onderschepping in de Lions-endzone.

49ERS KOMEN TERUG MET BEATHARD, MAAR VERLIEZEN WEER

De San Francisco 49ers wisselden ook van quarterback, al was het niet noodgedwongen. Kyle Shanahan had in week 6 genoeg gezien van Brian Hoyer en haalde zijn QB in het tweede kwart naar de kant. C.J. Beathard bracht zijn ploeg naar 17-17, al kwamen de touchdowns via rushes van Carlos Hyde.
De Redskins hadden de voet van het gas gehaald na de 17-0 voorsprong en moesten nog aanzetten aan het einde om de vierde overwinning van het seizoen veilig te stellen. Dat lukte maar net, ook omdat de Niners een tweede comeback net niet konden volmaken. Aldrick Robinson maakte het nog spannend met een touchdown voor 24-26, maar San Francisco kreeg Robbie Gould net niet meer in field goal range voor de win. Deze bizarre vangbal van Pierre Garcon werd er zo slechts één voor in het plakboek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen