NFL Recaps: Chargers vellen Browns, uitstekend optreden Darnold

De zesde NFL zondag van het seizoen zit er op. In week 6 kregen de Browns flink klop van de Chargers, hadden de Texans geluk met de Bills offense en special teams, verloren de Steelers van de Bengals en wonnen de Jets met een erg sterke Darnold.


BROWNS TEN ONDER TEGEN CHARGERS


Wekelijks zijn de verwachtingen rondom de Browns weer hoog. De cultploeg van Hue Jackson moest deze week echter het onderspit delven tegen een superieur Los Angeles: 38-14. Melvin Gordon was wederom goed voor drie touchdowns en de Chargers defense liet weinig toe. Met 18 carries voor 132 yards stond er op hem geen maat.


Ook wide receiver Tyrell Williams kende een sterke wedstrijd. Hij was goed voor twee touchdowns. Lichtpuntje aan de kant van de Browns was dat first overall pick Baker Mayfield zelfs in een slechte wedstrijd nog relatief goede statistieken laat noteren. Cleveland mag zich revancheren tegen de Buccaneers terwijl de Chargers zich kunnen opmaken voor een duel met de Titans.


BILLS OFFENSE EN SPECIAL TEAMS LATEN DEFENSE IN DE STEEK


De Buffalo Bills blijven het meest wispelturige team in de NFL. De defense hoort bij de besten in de NFL, maar met de huidige offense (en vandaag ook special teams) levert dat minder op dan verdiend. De Houston Texans kwamen vlug op voorsprong door twee special teams fouten. Ray Ray McCloud III liet een punt return los waarna Houston een TD kon laten noteren. Even later werd een punt van Corey Bojorquez geblokt. Dit resulteerde in een field goal.


In de tweede helft kregen de Bills een field goal op het bord en, uitgerekend na het uitvallen van Josh Allen, was Nathan Peterman goed voor een 16-yard touchdown pass naar Zay Jones. De winst leek dichtbij, maar uiteindelijk was het wederom Peterman die een hoofdrol speelde. Nadat de Texans de gelijkmakende field goal op het bord kregen, leidde de zoveelste Peterman-interception tot de winnende Houston-touchdown: 13-20. Een tweede interception van Nathan Peterman betekende het definitieve einde van de wedstrijd.


STEELERS EN BENGALS HOUDEN HET LANG SPANNEND


De Bengals zijn dit seizoen één van de grote verrassingen in de NFL. Aanvallend sterk, verdedigend solide en leuk om naar te kijken. Na een gevecht dat lang gelijk op ging, moesten ze in het vierde kwart hun meerdere erkennen in de Steelers: 28-21. Voor Pittsburgh was de overwinning een welkome opsteker. Le’veon Bell heeft zich nog steeds niet gemeld en ook elite WR Antonio Brown kwam negatief in het nieuws. Na de eerste drie kwarten was het Pittsburgh dat de leiding nam. Dit was vooral te danken aan een sterk optreden van ‘Big Ben’ Roethlisberger, running back James Conner en de eerder genoemde Antonio Brown.


In het vierde kwart kwamen de Bengals nog brutaal langszij, maar uiteindelijk trokken de Steelers aan het langste eind. Voor de mannen uit Pittsburgh wordt het de vraag of Le’veon Bell zich in de bye week meldt. De Bengals wachten een zwaar duel met de Kansas City Chiefs.


JETS IN PUNTENFESTIJN LANGS COLTS


Quarterback Sam Darnold kende een sterk optreden tegen de Indianapolis Colts. De rookie was goed voor 280 yards, 2 touchdowns, 1 interception en 24/30. In de eerste drie kwarten hadden de Jets de overhand en zo werd de voorsprong langzaam uitgebouwd. Een kleine opleving van de Colts in het vierde kwart kon daardoor eenvoudig opgevangen worden: 34-42. Opvallend was dat, net als in eerder wedstrijden, de connectie tussen Sam Darnold en rookie TE Chris Herndon erg sterk is.


Desondanks waren vooral het RB-duo Crowell-Powell, wide receiver Jermaine Kearse en de Jets D (drie intercepties) cruciaal in het succes van de Jets. Bij de Colts liet Andrew Luck wederom goede stats noteren, maar helaas was zijn supporting cast, ondanks de vrij hoge score, niet toereikend. Volgende week moeten ze het opnemen tegen de sterke Bills D. De Jets krijgen de Vikingen op bezoek.
Lees hier ook over de wraak van Josh Norman en de winst van Seahawks in Londen.

Coverfoto: abc7ny.com

Luuk Dokter
Luuk Dokter
Adjunct-hoofdredacteur en NFL-eindredacteur. Bij SportAmerika sinds 2017. Go Bills!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen