NFL Recaps: Raiders gaan af in Londen, wraak Josh Norman

De NFL-zondag van week 6 is niet de dag geworden van Derek Carr en de Raiders. Wel van Josh Norman, topreceivers Julio Jones en Adam Thielen en de doldwaze Dolphins.


SEAHAWKS SLOPEN RAIDERS QUARTERBACK CARR


Het uitstapje naar Londen heeft de Oakland Raiders geen goed gedaan. Jon Gruden en zijn mannen gingen af voor het oog van het Europese publiek op Wembley. De wedstrijd werd vooral een nachtmerrie voor Derek Carr. De quarterback was een makkelijke prooi voor Frank Clark (3 QB hits, 2,5 sack) en de Seahawks d-line.


Carr raakte ook nog eens geblesseerd aan zijn arm, maar keerde wel weer terug op het veld. Hij slaagde er echter niet om zijn team naar een touchdown te leiden. Aan de andere kant kon Russell Wilson wel zijn ding doen. De Seahawks aanvalsleider deed dat op de voor hem karakteristieke manier: onder druk toch een manier vinden om de endzone te vinden. Ook deze week bleek David Moore een belangrijke helper voor Wilson.


DOLPHINS SLAAN IN HERKANSING TOE NA OVERWERK


De Chicago Bears en Miami Dolphins maakten er een vermakelijk duel van in Miami met een onwaarschijnlijke afloop. De Bears bleven scoreloos in de eerste helft, maar keerden het duel in het derde kwart om met een 21-10 voorsprong als gevolgd. Miami, met Brock Osweiler under center, gaf echter niet op en sleepte er in het vierde kwart een 28-28 stand uit. Het momentum lag bij de Dolphins tot Kenyan Drake de laatste yard voor de winst niet kon overbruggen en de bal verloor. Chicago stak vervolgens een groot deel van het veld over, maar Cody Parkey benutte de winnende field goal niet. Jason Sanders kon zo alsnog voor een bizarre ontknoping zorgen met een field goal in de laatste secondes: 31-28.


JOSH NORMAN NEEMT WRAAK OP PANTHERS


In Washington D.C. zijn de Carolina Panthers er niet in geslaagd om terug te komen na een slechte start. Na één kwart stonden de Washington Redskins al met 14-0, vooral in gang gezet door twee fumbles van D.J. Moore en een uitstekend optreden van Josh Norman. De cornerback die in Charlotte niet genoeg werd beloond voor zijn diensten, nam wraak op de (voormalige) beleidsbepalers van de Panthers. Eerst was er een interceptie, daarna een forced fumble van Norman.


Alex Smith (2 TD, 0 INT) en Adrian Peterson (17 rushes, 97 yards) deden de rest voor Washington. Onder leiding van Cam Newton kwamen de Panthers toch nog bijna terug, maar de laatste drive stokte in de redzone van de Redskins: 23-17.


THIELEN OP WEG NAAR STERRENSTATUS


De highlight reel van Adam Thielen kan deze week weer worden uitgebreid na de wedstrijd tussen de Arizona Cardinals en de Minnesota Vikings (eindstand 27-17). De reeks van de undrafted free agent (2013) begint inmiddels onwaarschijnlijke vormen aan te nemen. Weer verzamelde Thielen meer dan 100 receiving yards en hij deed dat met stijl. Hij komt bovendien in de buurt van een stokoud record van Charley Hennigan.


QUARTERBACK SHOWDOWN EINDIGT NET IN VOORDEEL FALCONS


Twee geplaagde teams vochten een NFC South battle uit in Atlanta. Uiteraard lag de nadruk op de passing game en niet op de running game. Toch rende Peyton Barber nog voor 82 yards in 13 carries. Tel daar 395 passing yards én vier touchdowns van Jameis Winston bij op en het zou voldoende moeten zijn voor een zege, maar dat bleek niet het geval. Winston gooide twee intercepties in de buurt van de Falcons endzone, terwijl Matt Ryan foutloos bleef. De gevarieerde passing offense van Atlanta kon bovendien opnieuw rekenen op een uitstekende Julio Jones (143 yards uit 10 receptions). Daarmee maakte hij verschil voor de Falcons: 34-29.

Coverfoto: Getty Images (archief)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen