NFL Recaps: Bills houden play-off droom levend, Vikings grijpen macht in NFC North


De Bills hebben de fans in het eigen New Era Field getrakteerd op een cruciale 16-24 overwinning op de Miami Dolphins. Tegen de verwachtingen in houdt Buffalo, met nog twee wedstrijden te gaan, uitzicht op de play-offs. Verder waren de Vikings in staat om zich te verzekeren van de eerste positie in de NFC North, voldeden de Browns aan alle verwachtingen en laten de Ravens hun play-off kansen niet zomaar uit de vingers glippen.

BUFFALO HOUDT PLAY-OFF DROOM LEVEND

Na een wedstrijd waarin de overwinning in de laatste minuten ineens wankel leek, hebben de Buffalo Bills de zo gewenste play-offs binnen bereik gehouden. Een tragische interceptie van Jay Cutler betekende het einde voor de Floridianen, die een paar seconden eerder een succesvolle onside kick recovery uitvoerden.De troepen uit Buffalo begonnen sterk met een touchdown op de first drive. Het antwoord van de Dolphins liet niet heel lang op zich wachten, maar omvatte slechts twee field goals. In de eerste helft stond geen maat op de Bills en was Miami vooral de speelbal van Tyrod Taylor en LeSean McCoy. Laatstgenoemde bereikte tevens 10,000 rushing yards, waarmee hij zich in een illuster rijtje running backs schaarde.
Naast de sterke offense deed ook de defense een duit in het zakje, maar in de tweede helft leken de rollen omgedraaid. Cutler had enkele goede worpen en Miami’s running game liet zich ook van zijn beste kant zien. Uiteindelijk ontstond er, door de onvermijdelijke fouten van Cutler en de defense, geen groot gevaar voor Buffalo.
Miami vervolgt het seizoen met een voorlopig 6-8 resultaat, waar Buffalo het met 8-6 in ieder geval beter gaat doen dan vorig jaar. In Western New York wordt vurig gehoopt op verrassingen in Miami en Foxborough, zodat Buffalo voor het eerst sinds ’99 weer de play-offs bereikt. In Florida worden de wonden gelikt en kan men zich al vast richten op 2018.

VIKINGS LATEN BENGALS KANSLOOS

De Minnesota Vikings lieten zondag weer zien waarom ze na een wekenlange stabiele koppositie de overwinning in de NFC North hebben opgeëist. Onder leiding van journeyman quarterback Case Keenum werden de Cincinnati Bengals met 7-34 over de knie gelegd. Door het wegvallen van Carson Wentz is het zelfs niet onmogelijk dat de Vikings als number one seed van de NFC de play-offs in gaan.
Na het eerste kwart was het al duidelijk dat we niet op een echte wedstrijd hoefden te rekenen. De ruime voorsprong stelde Minnesota zelfs in staat om Teddy Bridgewater voor het eerst in 714 dagen weer plaats te laten nemen under center. De voormalige franchise quarterback moest de handen tegen de oren houden om het lawaai dat van de tribunes rolde de baas te zijn.
Wellicht heeft de wanvertoning van Cincinnati een reden, aangezien Bengals-coach Marvin Lewis al weet dat er voor hem geen zestiende seizoen in Cincinnati in zit. Helaas voor de neutrale (en Bengals) toeschouwer wist hij zijn gebrek aan enthousiasme goed over te dragen op zijn spelers.

BROWNS DOEN WAT VAN ZE VERWACHT WERD

Verliezen. Op dit moment wil iedereen die arme Cleveland Browns wel eens een pot zien winnen. Is het sympathie of de allerdiepste vorm van medelijden? Waarschijnlijk beide. De afgelopen seizoenen geldt het volgende voor de equipe uit Cleveland: het is niet wat en het wordt niet wat. Zo ook niet in de 27-10 verliespartij tegen de Ravens.
Logischerwijs deden ook de Baltimore Ravens wat van ze verwacht werd: winnen van de Browns. De Ravens kloppen hard op de play-off deur die de Bills maar al te graag dicht willen houden. Met nog twee wedstrijden tegen de Indianapolis Colts en de Bengals moet Baltimore in staat zijn die deur open te krijgen.

SAINTS BINDEN OOK DE JETS AAN DE ZEGEKAR

In New Orleans is met de 19-31 winst op de New York Jets weer een beetje ademruimte gecreëerd. De Seattle Seahawks hijgen ze in de nek en met volgende week een match-up tegen de Atlanta Falcons was een overwinning een vereiste.
Het was geen mooie wedstrijd en een dergelijke score tegen de Jets lijkt al een wedstrijd om snel te vergeten. Uiteindelijk geldt alleen het resultaat. Om ook potten te kunnen breken in de play-offs moeten ze in New Orleans wel effectiever worden op de third downs. In die categorie is de ploeg ergens in de onderste regionen van de middenmoot te vinden.
De sterke Saints-offense blijft echter een enorm wapen en kan New Orleans veel brengen. Quarterback Drew Brees en rookie running back Alvin Kamara zijn van ongekende klasse. Evenals bij de Bills werd het lot van de Jets beslecht door een interceptie.

(Cover photo: Adrian Kraus / AP Photo)

Luuk Dokter
Luuk Dokter
Adjunct-hoofdredacteur en NFL-eindredacteur. Bij SportAmerika sinds 2017. Studeerde in Upstate New York, dus: "Go Bills!".

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen