NFL Play-Off Preview #6 – Texans bij voorbaat al kansloos tegen Patriots

TEXANS PATRIOTS 1
De Houston Texans rolden met weinig moeite door de wildcard-ronde heen door de gehavende Oakland Raiders te verslaan. Op weg naar Super Bowl LI, gehouden in het eigen NRG Stadium te Houston, lijkt de thuishaven van de New England Patriots echter de laatste halte te worden.
LeGarrette Blount, werkpaard van de Patriots.
Tom Brady is en blijft New Englands hoop in bange dagen, maar toch zullen ook de ogen gericht zijn op running back LeGarrette Blount. De 30-jarige Blount teistert al het gehele seizoen de verdedigers van de tegenstander en scoorde de meeste touchdowns van alle running backs: achttien stuks. Daarmee droeg Blount een flink steentje bij aan de productie van de aanval van de Patriots.
TEXANS PATRIOTS 2
Ook in de eerste wedstrijd tegen de Houston Texans deed Blount van zich spreken. De back bleef hard inbeuken op de front seven van Houston, wat uiteindelijk resulteerde in 105 yards en twee touchdowns. Daarmee was Blount één van de slechts drie running backs die dit seizoen meer dan honderd yards wist te behalen tegen de verdediging van Houston.
Maar dat was in het begin van het seizoen, toen Jacoby Brissett de plaats van de geschorste Tom Brady innam. De aanval van de Patriots zal nu veel anders zijn, met een betere passing game dan in week 3. Bovendien ontbrak Blount donderdag nog op de training wegens ziekte. Is Blount fit, dan weet de Texans defense dit keer wel wat hen te wachten staat.
Sleutelrol weggelegd voor Butler
De verdediging van de New England Patriots is niet de beste uit de NFL, maar neemt, zoals wordt verwacht van een topfavoriet, wel een plek in in de top 10. De verdediging, geregisseerd door defensive coordinator Matt Patricia, kreeg gedurende het reguliere seizoen gemiddeld slechts 15.6 punten tegen.
TEXANS PATRIOTS 3
Een sleutelrol in het duel zal zijn toebedeeld aan cornerback Malcolm Butler. Butler, die in 2015 de laatste Super Bowl zege van de Patriots veilig stelde, zal de playmakers van Houston in bedwang moeten houden. De cornerback is één van de top tacklers van de Patriots en pakte dit seizoen al vier interceptions. Butler groeide na zijn rol in de Super Bowl uit tot de #1 cornerback van New England en speelde de afgelopen twee seizoenen 2090 van 2137 defensive snaps, wat neerkomt op een indrukwekkende 97,8%. Butler lijkt dus de aangewezen man om DeAndre Hopkins, de beste receiver van de Texans, in bedwang te gaan houden.
Texans moeten foutloos blijven
Brock Osweiler zal liever niet terugdenken aan de wedstrijd van 22 september 2016. Toen bleven de Houston Texans zonder score en behaalde de quarterback 196 yards, gooide een interception en werd twee keer gesackt. Het was ook de wedstrijd die de toon zette voor de rest van het seizoen van Osweiler, namelijk dat Texans zwaar heeft overpaid.
TEXANS PATRIOTS 4
Maar tegen Oakland leek er een andere Osweiler op het veld te staan, namelijk één die wel touchdownpasses kon gooien en geen turnovers had. Osweiler speelde met vertrouwen, bracht Hopkins veel vaker in stelling en gaf bewuste hand offs aan running back Lamar Miller. De Texans hadden ook geen verdere turnovers in de wedstrijd, wat het een stuk makkelijker maakt.
Dat is misschien wel het belangrijkste als de Texans een kans willen maken op een stunt tegen de Patriots, die veel minder presteren tegen een pass offense. Brock Osweiler kan zich geen fouten permitteren tegen de Patriots, wetende dat die genadeloos worden afgestraft. Osweiler scoort hoog als het gaat om interceptions; hij staat gedeeld vierde met 16 stuks. De Texans overall hebben een turnover ratio van -7, waarmee het team zesde staat in de NFL.
De Texans hadden een makkelijke dag tegen de Raiders, maar zullen boven zichzelf moeten uitstijgen om een goede kans te maken tegen de Patriots.
Conclusie
Van de Texans wordt verwacht dat ze meer tegenstand gaan bieden dan in week 3. Ze hebben immers de beste defensie van de NFL op het veld staan en zijn beter ingespeeld dan in het begin van het seizoen. Jadeveon Clowney speelde tegen de Raiders een hele sterke pot en zal opnieuw vaker proberen om quarterback Tom Brady te bereiken. Als de Texans een kans willen maken, moeten Osweiler en zijn offense foutloos blijven en tijd winnen voor de verdediging om op adem te komen.
De Houston Texans zetten in de laatste twee ontmoetingen met de New England Patriots slechts zes punten op het bord en zullen dit aantal deze keer waarschijnlijk wel evenaren of verbeteren. Maar je kan er niet omheen dat New England gewoon volgens plan door zal stoten naar de wedstrijd om de titel van AFC Champion. Het klasseverschil zal te groot zijn, zeker op aanvallend gebied, waar Tom Brady nu weer zijn gebruikelijke plek heeft ingenomen en het gehele team een week extra heeft gehad om te herstellen van de laatste speelronde.
De Patriots zullen gaan voor hun zesde achtereenvolgende plek in de AFC Championship. Het is eigenlijk alleen de vraag met hoeveel punten verschil, want de Texans lijken – met Osweiler aan het stuur– bij voorbaat al kansloos in New England.
Voorspelling: New England wint met 30-13

1 REACTIE

  1. Met 30-13 spaar je de Texans nog… Patriots zullen volgende week pas voor het eerst dit seizoen getest worden, want god wat hadden zij een makkelijk programma met zo’n divisie…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen