WBC Update: geen Kenley Jansen bij Team Kingdom

Kenley Jansen
Na een aantal positieve berichten over andere Nederlanders in de MLB heeft Team Kingdom of the Netherlands nu een tegenvaller te verwerken. Kenley Jansen zal zich niet in het oranje pak hijsen om de rol van closer op zich te nemen. Jansen is één van de steeds groter wordende de groep Dodgers die afzegt voor het toernooi.


Hoewel de World Baseball Classic volgens velen serieuzer genomen wordt dan ooit zijn de topteams uit de VS nog altijd niet al te blij met het moment van spelen. Omdat het toernooi in maart gepland staat valt de hele voorbereiding tijdens Spring Training in duigen. De managers werpen bovendien vaak het argument van mogelijke blessures vaak op. Om die reden wilden de Texas Rangers bijvoorbeeld ook een lijst toppers via een beroepszaak dwingen thuis in Arlington te blijven. De Dodgers blijven uit eigen beweging aan de kant.
Sterke armen
Hoewel de afzegging van Jansen een flinke tegenvaller is met het oog op de pitching bij Team Kingdom of the Netherlands kan manager Hensley Meulens weldegelijk over de nodige Major League-ervaring beschikken. Zo heeft Rick van den Hurk al toegezegd zijn rentree in het team te maken. Ook Jair Jurrjens en Shairon Martis zijn voornemens op de heuvel te verschijnen voor het koningkrijksteam.

De afzegging van Jansen komt niet alleen. Ook Kenta Maeda (Japan) en Clayton Kershaw (USA) zullen naar alle waarschijnlijkheid hun landseer niet verdedigen op de aankomende World Baseball Classic. Al wordt er wel een slag om de arm gehouden vanwege de nieuw ingevoerde designated pitcher rule . Deze regel houdt in dat teams tot wel tien pitchers op een reservelijst kunnen plaatsen naast het 28-man roster. Na iedere ronde kunnen tot wel twee pitchers uit deze pool naar het actieve roster worden overgeheveld.
Een latere toevoeging van de Dodgers-pitchers kan aantrekkelijk zijn. Dodger Stadium is de plek waar de halve finales en finale zullen plaatsvinden. Mochten de landen van de verschillende Dodgers zich voor deze rondes plaatsen, dan kunnen thuisspelers flinke publiekstrekkers zijn.
Foto: Phrake Photography

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen