NFL op zondag: Broncos stunten, nieuwe nederlaag 49ers

De Broncos verrasten zondag vriend en vijand met een zege op de Chiefs. Indrukwekkender was misschien wel dat de ploeg van Patrick Mahomes zelfs geen enkele kans maakte op de zege. De 49ers hadden wel kansen tegen de Cincinnati Bengals, maar uiteindelijk leed de ploeg toch al weer de derde nederlaag op rij. Dat en meer in de recaps van de late duels in de NFL op zondag.

BRONCOS LATEN CHIEFS KANSLOOS

Kansas City Chiefs @ Denver Broncos | 9-24

De Chiefs hadden de laatste zestien wedstrijden tegen de Broncos gewonnen. Daarnaast had Mahomes ook al zijn uitwedstrijden tegen de AFC West nog gewonnen. Aan beide series kwam zondag een verrassend einde. In de ochtend van de wedstrijd lieten de Chiefs weten dat hun quarterback met een ziekte kampte. Of het de reden was van het mindere spel van de Super Bowl-kampioen zullen we nooit weten, maar duidelijk is wel dat de verdediging van de Broncos heerste in het duel.

De defensie van de thuisploeg wist maar liefst vijf turnovers af te dwingen. Twee intercepties op Mahomes en drie gewonnen fumbles. Daar stond slechts een turnover van de Broncos tegenover. Russell Wilson leek meer dan ooit op de quarterback die hij in Seattle was. Hij gooide drie touchdowns en rende acht keer met de bal. Over de grond deden de Broncos sowieso het meeste werk aan yards, waarbij de drives dus afgemaakt werden met een passing touchdown. Voor de Broncos, die al vijf thuiswedstrijden hebben gespeeld, een belangrijke zege die misschien, heel misschien, de potentie biedt om nog mee te gaan doen om de play-offs.

BENGALS BEZORGEN 49ERS DERDE NEDERLAAG OP RIJ

Cincinnati Bengals @ San Francisco 49ers | 31-17

Na twee nederlagen op rij in uitwedstrijden was het aan de 49ers om in eigen huis de boel weer op de rails te krijgen. Dat lukte tegen de Bengals echter totaal niet. Vanaf de eerste drive had de ploeg van Joe Burrow de bovenhand, al bleven de 49ers tot diep in de tweede helft wel in de wedstrijd. Twee drives op rij eindigden echter in intercepties gegooid door Brock Purdy, waarbij de Bengals de tweede keer optimaal profiteerden door het gat naar veertien punten te brengen.

De byeweek had de Bengals, en vooral Burrow, duidelijk goed gedaan. De quarterback van 28/32 voor 283 yards en drie touchdowns. Vooral een goed teken was dat Burrow ook nog zes keer rende met de bal, voor in totaal nog eens 43 yards. Purdy liet aan de overkant zien voor de derde week op rij moeite te hebben om te spelen met een achterstand. De quarterback, die opnieuw niet kon beschikken over Deebo Samuel, verloor naast de interceptie ook nog eens een fumble. Hier stond maar een touchdown tegenover, te weinig om zijn ploeg echt een kans te geven.

BROWNS LATEN SEAHAWKS ONTSNAPPEN

Cleveland Browns @ Seattle Seahawks | 20-24

De Seahawks leken eenvoudig op weg naar de koppositie in de NFC West. In het eerste kwart werden de Browns volledig overklast. De eerste drives leverden allemaal scores op (17 punten), terwijl de verdediging een fumble en (aan het begin van het tweede kwart) een interceptie wist af te dwingen. Cleveland had tussendoor wel een touchdown gescoord, maar bij 17-7 wees niets op een wederopstanding van de bezoekers.

Toch wisten de Browns in het vervolg van de wedstrijd de stand volledig om te draaien. Bij Seattle lukte helemaal niets meer. Geno Smith gooide twee intercepties en de Browns kwamen met 20-17 voor. De Browns leken zo opeens op weg naar de overwinning, maar een pass van P.J. Walker, die opnieuw de geblesseerde Deshaun Watson verving, werd onderschept. Het gaf de Seahawks nieuw leven en in de slotminuut scoorde rookie Jaxon Smith-Njigba de winnende touchdown.

OVERIGE GAMES

Baltimore Ravens @ Arizona Cardinals | 31-24: Het was hetzelfde recept voor de Cardinals. Opnieuw wist de ploeg met hard werken het een goede ploeg lastig te maken. Pas vlak voor het einde van het derde kwart kwamen de Ravens meer dan een touchdown voor. In de slotfase leek het nog even spannend te worden toen de Cardinals een touchdown scoorden. Na een penalty werd de 2pt conversie onmogelijk. Wel slaagde de ploeg erin de onside kick te veroveren en binnen een minuut opnieuw te scoren. De tweede onside kick werd wel door de Ravens gevangen, die zo de zesde zege van het seizoen binnen wisten te slepen.

Chicago Bears @ Los Angeles Chargers | 13-30: De Chargers hadden tijdens SNF geen kind aan de Bears. Aan het einde van het eerste kwart stond het al 14-0 en de bezoekers hadden het geluk dat de Chargers niet helemaal voluit leken te blijven gaan, zodat de score nog enigszins draaglijk bleef. Na rust scoorden de Chargers alleen nog maar twee fieldgoals. Een touchdown run van Tyson Bagent, opnieuw de vervanger van Justin Fields, mocht de eindstand nog iets mooier maken voor Chicago.

Lees hier de recap van de vroege duels in de NFL op zondag.

Coverfoto: Andy Cross/The Denver Post