NFL op zondag: Bills winnen rematch, Eagles vliegen hoog

Chiefs tegen de Bills was de headliner van zondagavond, maar ook Sunday Night Football had weer een mooi affiche voor ons in petto. Tijdens SNF namen de Cowboys het op tegen de ongeslagen Eagles. Eerder op de avond kwamen de Panthers in actie tegen de Rams, ook speelden de Cardinals uit tegen de Seahawks.

ALLEN VERSLAAT MAHOMES

Buffalo Bills @ Kansas City Chiefs | 24-20

De rematch van de instant classic van de play-offs van vorig seizoen begon met een sterke en goed gebalanceerde drive van de Bills. Dit was het geval tot Isaiah McKenzie een toss van Josh Allen niet goed ving en fumblede. Darius Harris pikte namens de Chiefs de bal op en nam dus het balbezit over. Ook Kansas City zette een sterke drive weg, maar de defense die de meeste turnovers in de league produceert hield zich sterk. Rookie cornerback Kaiir Elam onderschepte Patrick Mahomes namelijk in de endzone.

Na geen score in het eerste kwart openden de Bills het tweede kwart met een field goal. Tyler Bass maakte geen fout en schoot Buffalo naar een 3-0 voorsprong. Daarna liet Patrick Mahomes met een scramble en een goede pass wat Mahomes magic zien. JuJu Smith-Schuster ving die pass, draaide weg van zijn verdediger en scoorde de touchdown. De Bills probeerden gelijk zelf een touchdown te scoren, maar werden gestopt toen McKenzie een pass van Allen niet ving op 4th-and-goal.

De Bills leken richting de two-minute warning de bal terug te krijgen, maar een defensive holding-penalty hield de bal in de handen van Mahomes. In de eerste helft zagen we wel vaker (twijfelachtige) flags, zes tegen de Bills en vier tegen de Chiefs. Die zesde penalty voor Buffalo deed vooral zeer. Een false start zorgde ervoor dat Buffalo zijn laatste drive van de eerste helft begon op de eigen 2-yardlijn. Allen voorkwam ternauwernood een safety en gooide zijn team met een goede pass uit deze penibele situatie. Kort daarop nam Buffalo de voorsprong met een TD-pass van Allen naar Gabe Davis. KC zette daarna een snelle drive weg om een lange field goal te proberen. Harrison Butker schoot raak vanaf 62 yards en zette zo de ruststand op 10-10.

BUFFALO HOUDT MAHOMES IN BEDWANG

Butker had ook de kans om de score in de tweede helft te openen, maar zijn kick ging wijd. De Bills lieten het vervolgens niet na om de voorsprong te nemen. Stefon Diggs kwam 1-tegen-1 te staan tegen een rookie cornerback en Allen erkende deze mismatch. Diggs ving de pass in de endzone en zette zo zijn team op een 17-10 voorsprong. De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Deze keer vond Mahomes Mecole Hardman in de endzone voor een touchdown.

De Chiefs startten het vierde kwart door de Bills te stoppen tijdens 4th down. Het gaf de aanval de kans om een drive te starten rond de 50-yardlijn. Mahomes leek even los te komen tijdens 3rd-and-long, maar hij werd op tijd getackeld. Een field goal gaf KC wel de voorsprong. Nadat de scheidsrechters nalieten Chris Jones terug te fluiten voor pootje haken van Allen, kreeg Kansas City de bal terug. De Bills-verdediging hield zich vervolgens sterk en forceerde een 3-and-out.

De aanval van de Bills moest daarna goed de tijd managen. Punten scoren was een must, maar de bal te vroeg teruggeven aan de Chiefs een doodzonde, zeker met de play-offs van vorig jaar in het achterhoofd. Een geweldige hurdle van Allen gaf de Bills een first down in de redzone met nog 1:54 op de klok. Twee plays later vond hij Dawson Knox in de endzone voor de touchdown. Wel gaven de Bills de Chiefs — die nog twee time-outs hadden — één minuut en vier seconden om een touchdown te scoren. De verdediging van de Bills maakte uiteindelijk het verschil. Taron Johnson onderschepte Mahomes. Hierdoor kregen de Chiefs de bal niet meer in handen.

EAGLES NAAR 6-0

Dallas Cowboys @ Philadelphia Eagles | 17-26

Beide defenses lieten aan het begin van de wedstrijd hun kracht zien en een aantal punts was het gevolg. De Cowboys-verdediging was de eerste die boog. Philly converteerde een 4th-and-3 op de helft van Dallas. Kort daarna zorgde een neutral zone infraction-penalty tegen diezelfde verdediging voor een 1st-and-goal op de 5-yardlijn van Dallas. Philadelphia benutte de nieuwe set drives direct. Miles Sanders liep de bal binnen om zijn team aan het begin van het tweede kwart op voorsprong te zetten.

De Eagles kregen na de touchdown de bal weer snel terug. James Bradberry tipte een pass van Cooper Rush de lucht in, teamgenoot C.J. Gardner-Johnson intercepte vervolgens de bal. Ook deze drive zou Philly een touchdown scoren. A.J. Brown ving een pass van Jalen Hurts net achter de line-of-scrimmage en liep de bal de endzone binnen voor een 15-yard touchdown. Daarna gokten de Cowboys tijdens 4th-and-inches op een conversion, maar het pakte slecht uit. Rush vond met zijn pass geen teamgenoot, zo mocht Philly de bal overnemen op de 35-yardlijn van de Cowboys. Dallas rechtte de rug en stond geen touchdown toe, maar wel een field goal van Jake Elliott.

De aanval van de Cowboys werd vervolgens weer in de kiem gesmoord. Wederom gooide Rush een interception, deze keer onderschepte Darius Slay een pass van hem. Voor deze wedstrijd scoorden de Eagles gemiddeld 18,4 punten in het tweede kwart, vandaag overtroffen ze dat. Met zijn tweede field goal zette Elliott de Eagles op een 20-0 voorsprong. Een goede kick-off return van KaVontae Turpin gaf daarna Dallas de kans om punten op het bord te zetten voor het einde van de eerste helft. Na een teruggedraaide touchdown moesten de Cowboys uiteindelijk genoegen nemen met een field goal.

EAGLES OP DE PROEF GESTELD

Aan het begin van de tweede helft toonde de aanval van Dallas een teken van leven door een sterke drive op de mat leggen. Na een aantal minuten bevonden ze zich dan ook in de redzone. Ezekiel Elliott rondde de drive af met een korte run voor een touchdown, zo liet hij de achterstand slinken naar 10 punten. Vanaf dat moment leek het momentum te verschuiven in het voordeel van de Cowboys, zeker toen de verdediging na een all-out-rush Hurts sackte tijdens 3rd down. Met het nieuw opgedane vertrouwen lieten de Cowboys weer een sterke drive zien. Ook deze drive eindigde voor Dallas met een touchdown. Deze keer scoorde Jake Ferguson nadat hij een pass van Rush ving. De touchdown van Ferguson, zijn eerste in de NFL, bracht de achterstand terug naar drie punten met nog een kwart te gaan.

De Eagles waren niet van plan om hun ongeslagen status zomaar uit handen te geven. Na een drive van 7:30 minuten ving de vogelvrije DeVonta Smith een pass van Hurts in de endzone. De two-point conversion achteraf was onsuccesvol en zo kwam de tussenstand op 26-17. De Eagles vlogen daarna hoog in de wolken. Gardner-Johnson onderschepte namelijk Rush voor de tweede keer deze wedstrijd. Philly snoepte hierna iets meer dan twee minuten van klok, maar de Eagles moesten wel punten. De Cowboys gaven niet op en probeerden snel een scorende drive op te zetten, maar de Philly D hield zich sterk en hield Dallas tot een field goal-poging. Brett Maher trapte deze mis waardoor alle hoop op een comeback voor Dallas vervloog. De winst zorgt ervoor dat de Philadelphia Eagles voor het eerst sinds 2004 weer 6-0 zijn.

OVERIGE GAMES

Carolina Panthers @ Los Angeles Rams | 10-24

De Rams waren erg magertjes in de eerste helft qua offense; ze scoorden slechts 7 punten. Wat niet meehielp, was het verliezen van OT Joseph Noteboom, ook gooide Matthew Stafford zijn achtste INT van het jaar. Panther Donte Jackson liep met de interception naar de endzone voor een pick-six. Gelukkig voor Los Angeles zette de door P.J. Walker geleidde offense van Carolina slechts één field goal op het bord in het eerste half uur.

Door een field goal en touchdown in het derde kwart gingen de Rams met een 17-10 voorsprong de laatste 15 minuten in. Opvallend moment in de tweede helft: De Panthers stuurden Robbie Anderson naar de kleedkamer na een discussie met één van zijn coaches. Het verzwakte een toch al zwakke aanval van de Panthers nog meer. De Panthers zouden daarna niet meer scoren terwijl de Rams nog wel een touchdown op het bord zetten.

Arizona Cardinals @ Seattle Seahawks | 9-19

Het was geen goede eerste helft voor beide offenses. Beide quarterbacks waren accuraat, Kyler Murray gooide 8/13 en Geno Smith 10/15, maar beide teams scoorden geen touchdown. De Cardinals scoorden slechts drie punten in de eerste helft. De Seahawks kwamen aan het einde van het tweede kwart dicht bij de endzone, maar moesten genoegen met een field goal. Hun derde van de eerste helft.

Na een field goal van de Seahawks scoorde Arizona door een goede play van hun special teams. Aan het einde van het derde kwart moest Seattle punten vanuit hun eigen endzone. Punter Michael Dickson had niet eens tijd om de bal weg te trappen. Een Cardinal stripte de bal uit zijn handen en een teamgenoot sprong erop voor de touchdown. Een TD-run aan het begin van het vierde kwart van Kenneth Walker III zorgde voor een voorsprong van 19-9 voor Seattle. Dit zou tevens de eindstand zijn.

Lees hier alle overige recaps van dit weekend!

Coverfoto: Peter Aiken/Associated Press