NFL op zondag: 49ers verslaan Rams weer, Bills winnen na bye

Het late tijdslot van dr achtste speelronde had vier potjes in de aanbieding. In de NFC West namen de 49ers het op tegen de Rams, terwijl in de AFC South de Texans de Titans ontvingen. Ook speelden de Giants uit tegen de Seahawks en clashten in Indianapolis de Colts met de Commanders. Tijdens Sunday Night Football mochten we de Bills en de Packers aanschouwen.

49ERS WINNEN WEER VAN RAMS

San Francisco 49ers @ Los Angeles Rams | 31-14

In de zoektocht naar de eerste score van de wedstrijd gooide Matthew Stafford een interception, maar een holding-penalty tegen de 49ers wiste deze uit. Een aantal plays later kregen de Niners wederom een penalty tegen, dit keer een defensive pass interference. Het gaf LA een nieuwe set downs op de 1-yardlijn van San Francisco. Uiteindelijk was het Stafford zelf die met zijn benen zijn team op een 7-0 voorsprong zette aan het einde van het eerste kwart.

Het antwoord van de 49ers kwam precies drie minuten later. Jimmy Garoppolo wierp de bal breed naar Christian McCaffrey, die gooide vervolgens een diepe bal naar een compleet vrijstaande Brandon Aiyuk. Aiyuk liep daarna onaangeraakt de endzone binnen voor de touchdown. Toch konden de Niners niet al te lang genieten van hun voorsprong. LA zette namelijk een goede drive weg. Stafford rondde de drive af met een simpele pass naar de in de endzone compleet vrijstaande Cooper Kupp. Net voor het einde van de eerste helft snoepte Robbie Gould drie punten van de voorsprong van LA af met een field goal. 14-10 was dan ook de ruststand.

NINERS DOMINEREN TWEEDE HELFT

Beide verdedigingen begonnen sterk aan de tweede helft. Zowel de Rams als de Niners hadden moeite om aanvallend iets weg te zetten. De eerste score van de tweede helft kwam dan ook pas na 13 minuten in het derde kwart. Garoppolo vond met een pass McCaffrey in de endzone. CMC ving knap de bal en zette zo San Francisco op een 17-14 voorsprong.

Na een aantal minuten in het vierde kwart bracht diezelfde McCaffrey met een straffe run zijn team op de drempel van de redzone. De play daarna baande hij zich naar binnen voor de touchdown. Hij werd hiermee de eerste speler, sinds LaDainian Tomlinson in 2005, die in een wedstrijd een passing, rushing en receiving touchdown noteerde. Nog belangrijker: Hij breidde de voorsprong uit naar tien punten. Even later vergrootte San Francisco de voorsprong nog verder. Deze keer ving George Kittle een pass voor een touchdown. Tot overmaat van ramp voor LA verliet Kupp laat in de wedstrijd het veld met een blessure. De overwinning betekende de achtste op een rij van de Niners tegen de Rams in het reguliere seizoen.

VIERDE WINST OP EEN RIJ VOOR BUFFALO

Green Bay Packers @ Buffalo Bills | 17-27

De spoeling was al dun qua wide receivers van de Packers. Het hielp Green Bay dan ook niet dat Christian Watson al na enkele minuten uitviel met een hersenschudding. In hun tweede drive van de wedstrijd stonden de Bills al snel op de drempel van de redzone. Sterke runs van zowel Josh Allen als Devin Singletary bracht ze daar. Uiteindelijk vond Allen, na een scramble, Dawson Knox in de endzone voor de eerste touchdown van de wedstrijd.

Nadat hun defense een snelle 3-and-out forceerde scoorden de Bills ook hun volgende touchdown. Deze keer passte Allen naar Stefon Diggs. Overigens was het een erg knappe catch, volgens Next Gen Stats had de bal slechts 22,5% kans om gevangen te worden. Diggs scoorde hiermee zijn zevende touchdown van het seizoen. Aaron Rodgers gooide in de volgende drive van Green Bay misschien wel zijn mooiste pass van het seizoen naar een diep lopende Romeo Doubs. Doubs ving vervolgens de bal knap en scoorde een touchdown.

De Bills sloegen naderhand weer terug door zelf een touchdown te scoren. Zijn tweede run van het jaar leverde voor Isaiah McKenzie zijn eerste TD van het seizoen op. Op deze manier breidde Buffalo net na de two-minute warning de voorsprong uit naar 21-7. De Bills kregen na een onsuccesvolle drive van de Packers de bal weer terug met nog 53 seconden op de klok. Een 53-yard pass van Allen naar Diggs bracht de Bills gelijk naar de 27-yardlijn van Green Bay. Uiteindelijk moest Buffalo genoegen nemen met een field goal. Tyler Bass schoot raak en sloot op die manier de eerste helft af.

PACKERS ONSUCCESVOL IN COMEBACK

De eerste play na de kick-off van de tweede helft was een 32-yard run van Aaron Jones. Kort daarna bracht A.J. Dillon zijn aanval nog verder met een 27-yard run. Niet lang daarna leek Robert Tonyan een TD te scoren, maar de referees vlagden hem af voor offensive pass interference. Hierdoor moest Green Bay genoegen nemen met een field goal van Mason Crosby. De Bills reageerden hier op door zelf ook een field goal te scoren, hiermee zette Bass de stand 27-10

Het vierde kwart startte met de defensie van Buffalo die de aanval van de Packers tijdens 4th down afstopte. Daarna leek de aanval van de Bills na een 3-and-out het veld te moeten verlaten, maar een penalty tegen de Packers-D voorkwam dit. Niet lang daarna moest de aanval toch het veld verlaten. Rasul Douglas onderschepte namelijk een worp van Allen en gaf de aanval een goede startpositie. De Bills kregen vervolgens direct de bal weer terug. Een pass van Rodgers ketste af op de handen van een Bills-verdediger waardoor Matthew Milano de bal kon onderscheppen.

Twee plays later stond de Bills-offense alweer op de 7-yardlijn van de Packers door een 41-yard catch-and-run van James Cook. Drie plays later had Green Bay de bal weer in handen. Deze keer was het Jaire Alexander die een worp van Allen onderschepte. Snel daarna scoorde Green Bay na een 95-yard drive een touchdown. Rodgers vond met een diepe pass Samori Toure in de endzone. Het was de eerste touchdown uit Toure’s carrière.

De Bills waren niet van plan om de wedstrijd zomaar uit handen te geven. Hoewel Buffalo niet scoorde, kregen de Packers de bal terug met nog 2:34 minuten op de klok.Green Bay had geen time-outs meer. Alle hoop op een comeback vervloog uiteindelijk voor de Packers nadat Crosby een field goal miste. De Bills knielden daarna om de zege officieel veilig te stellen.

OVERIGE GAMES
New York Giants @ Seattle Seahawks | 13-27

Seattle opende de score in de wedstrijd met een touchdown, maar fumbles waren bepalend in het eerste half uur. Eerst was het Tyler Lockett die op zijn eigen 2-yardlijn de bal losliet nadat Giant Adoree Jackson die uit zijn handen trok. Niet lang daarna scoorde Saquon Barkley zijn vijfde touchdown van het seizoen. Later liet ook Giant Richie James de bal los na een punt, dit deed hij op zijn eigen 19-yardlijn. Het leverde voor de Seahawks uiteindelijk slechts een field goal op. Overigens stelde de aanval van de Giants in de eerste helft teleur. Ze lieten slechts 46 totale yards optekenen.

Seattle was wederom sterker in de tweede helft. Graham Gano trok tot twee keer toe de stand nog wel gelijk met een field goal, maar de Seahawks waren simpelweg beter en efficiënter. Twee touchdowns, eentje die kwam na een tweede fumble van James, maakten uiteindelijk het verschil.

Tennessee Titans @ Houston Texans | 17-10

De Texans stonden voor deze wedstrijd laatste qua run-defense in de NFL, het kan dan ook niet anders dan dat Derrick Henry likkebaardend uitkeek naar deze ontmoeting. Henry, die het bijna altijd geweldig doet tegen de Texans, eindigde de eerste helft dan ook met 133 totale yards en een touchdowns. Ter vergelijking: De Texans hadden in de eerste helft 35 totale yards. Wel scoorden ze een field goal.

Ook in de tweede helft domineerde Henry. Hij zou uiteindelijk eindigen met 228 totale yards en twee touchdowns. Daarnaast scoorden de Titans in de tweede helft nog een field goal. De Texans zouden nog wel een touchdown scoorden, maar deden dat met nog slechts 17 seconden op de klok. De daaropvolgende onside kick kwam in de handen van een Titan, dit gooide de wedstrijd definitief in het slot.

Washington Commanders @ Indianapolis Colts | 17-16

Sam Ehlinger mocht deze week zijn eerste start maken in de NFL, maar de eerste helft ging niet zoals gehoopt. Hij fumblede namelijk de bal, iets wat Matt Ryan dit seizoen ook al een aantal keer deed. Daarnaast had hij slechts 57 passing yards, maar de Colts scoorden in de eerste helft wel een field goal. Taylor Heinicke deed het beter in de eerste helft, hij gooide namelijk de enige touchdown in de eerste 30 minuten.

De Colts speelden in de tweede helft een stuk beter. Naast een touchdown scoorden ze ook twee field goals. Washington scoorde een field goal rond het middelpunt van het vierde kwart. Hierdoor waren de Commanders genoodzaakt een comeback op te zetten laat in het vierde kwart. Heinicke rondde deze comeback af met een sneak voor de touchdown. Zo zette hij de Commanders op voorsprong met nog 22 seconden op de klok. De Colts kwamen hier niet meer van terug.