MNF Preview: Detroit Lions @ New York Giants

Lions @ Giants

02.30 (dinsdag) – MetLife Stadium


Lions (1-0)
De Lions wonnen, niet geheel verwacht, van de Cardinals. Net als bij enkele teams die vandaag spelen, is het de vraag of dit kwam door een slechte defense van de tegenstander, of een goede offense van het team zelf. Of andersom natuurlijk. Neemt niet weg dat de Lions goed zijn begonnen en verre van kansloos zijn tegen de Giants. Succes voor de Lions staat of valt met de aanwezigheid van Giants wide receiver Odell Beckam Junior. De enfant terrible van New York is onmisbaar en beïnvloedt de wedstrijd 100%.
Let op.. Golden Tate. De ervaren wide receiver behoort niet tot de grote namen, maar was vorige week in staat om 100+ receiving yards aaneen te rijgen. Goed voor een gemiddelde van 10+ yards. De Giants defense is sterk, maar als hij bereikt wordt, kan het snel gaan met de Lions.
Giants (0-1)
De Giants openden het seizoen met een kansloos verlies tegen de aartsrivalen van de Cowboys. Het werd eens te meer duidelijk hoe afhankelijk de New Yorkers zijn van OBJ. Tevens bleek de running game in week 1 weinig verbeterd te zijn ten opzichte van vorig seizoen. Running back Paul Perkins scoorde 16 yards in 7 (!) carries. Wellicht biedt dit een opening voor Orleans Darkwa die 14 yards in 3 carries liet noteren. De onmacht van de Giants toont wel aan dat OBJ bij aanwezigheid in aanmerking komt voor de MVP-titel. De vraag is hoe de Giants secondary omgaat met Lions QB Matthew Stafford. Hij gooide voor 200+ yards en 3 touchdowns, maar verhoogde druk kan zijn prestaties flink verminderen.
Let op.. de Giants secondary. Winnen zonder OBJ is lastig, maar een secondary die het Stafford lastig kan maken, kan ook zorgen voor een verrassende overwinning.
Voorspelling: Lions
Foto: Flickr/Curt Johnson

Luuk Dokter
Luuk Dokter
Adjunct-hoofdredacteur en NFL-eindredacteur. Bij SportAmerika sinds 2017. Studeerde in Upstate New York, dus: "Go Bills!".

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen