NFL Mock Draft: Vier quarterbacks in de 1ste ronde

roger-goodell-nfl-draft
Nog maar een paar dagen en dan barst het spektakel los! De NFL Draft start in de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 april om 2:00 Nederlandse tijd. Op de eerste dag wordt de 1ste-ronde van 32 picks afgewerkt, waarna om 1:00 in de nacht van vrijdag op zaterdag de 2de en 3de ronde volgen. Op zaterdag 29 april om 18:00 worden de laatste 4 rondes afgewerkt. De draft is live te volgen op NFL Network via Gamepass.


De draft wordt dit jaar gekenmerkt door één superster, met daaronder een hele brede selectie van zeer goede spelers. Dit maakt het extra lastig om te voorspellen wat de teams gaan kiezen. SportAmerika heeft een voorspelling gedaan, op basis van onze kennis van wat teams het hardste nodig hebben, de waarde van de beschikbare spelers en meningen van bekende scouts en analisten in de NFL.
Wij zullen hieronder een aantal spelers er kort uitlichten. Daarnaast kun je alle profielen van de spelers terugvinden in onze eerder gepubliceerde “Top-5 per positie” artikelen. De links zijn hieronder te vinden.
Mock11
—————————————————————————————————————————————-
Dit jaar hebben de Bengals en Browns de meeste picks in de draft (11), gevolgd door de Broncos, Chiefs, 49ers en Redskins, met 10. De Titans, Browns en Saints hebben twee 1st round picks, terwijl de Patriots, Rams en Vikings er geen hebben. Voor en tijdens de draft mogen er picks geruild (trade) worden met elkaar. Dit doen teams om te voorkomen, dat hun droom speler niet wordt weggekaapt door de concurrentie.
—————————————————————————————————————————————-
NFL Draft Top-5: Quarterbacks
NFL Draft Top-5: Defensive Ends
NFL Draft Top-5: Safeties
—————————————————————————————————————————————-
2. San Francisco 49ers – Mitch Trubisky – North Carolina

De 49ers hebben definitief afscheid genomen van Colin Kaepernick en hebben met Brian Hoyer en Matt Barkley geen starters voor de toekomst. Mitch Trubisky kan voor de 49ers dé oplossing zijn. Echter gaat het gerucht dat ze volgend jaar Kirk Cousins willen binnenhalen en daarom hun tweede pick willen traden. Lukt dat niet voor het gewenste ‘bedrag’, dan zullen ze met Trubisky een veelbelovend talent binnenhalen.
6. New York Jets – Deshaun Watson – Clemson

Deshaun Watson is gewend om onder grote druk te spelen op het hoogste niveau en met kritiek om te gaan. Dat is precies wat de Jets zoeken en waar ze hun franchise omheen willen bouwen. Hij is dé aangewezen persoon om het team weer omhoog te leiden en het kritische publiek in New York te weerstaan en achter zich te krijgen. Watson kan zomaar de ster van New York worden.
8. Carolina Panthers – Christian McCaffrey – Stanford

De aanval van de Panthers sputterde vorig jaar nogal. Met Christian McCaffrey krijgt de aanval een hele nieuwe dimensie. De running back is zowel over de grond als door de lucht levensgevaarlijk. Hij kan het missende puzzelstukje zijn, die de aanval weer op het niveau van de Super Bowl van twee jaar geleden brengt. Cam Newton zal in zijn nopjes zijn met McCaffreys’ veelzijdigheid.
—————————————————————————————————————————————-
Mock22
—————————————————————————————————————————————-
Vorig jaar werden zowel de eerste als de tweede pick geruild met teams die perse een quarterback wilden binnenhalen. Zowel de Rams als de Eagles kregen de speler die ze perse wilden, met Jared Goff en Carson Wentz, maar moesten daarvoor veel van hun picks ‘verkopen’ aan de bezitters van de eerste en tweede pick. Deze ’trades’ waren ver voor de draft al gemaakt.
—————————————————————————————————————————————-
NFL Draft Top-5: Wide receivers
NFL Draft Top-5: Running Backs
NFL Draft Top-5: Defensive Tackles
—————————————————————————————————————————————-
9. Cincinnati Bengals – Jonathan Allen – Alabama

Jonathan Allen is precies de speler die de Bengals zoeken. Allen was eerst een top-5 pick, maar de geruchten gaan, dat veel teams zich zorgen maken over de staat van zijn schouders op lange termijn. Allen speelt met passie en heeft het karakter dat past bij de cultuur van de Bengals. Allen en Atkins kunnen een dodelijk duo vormen.
13. Arizona Cardinals – Patrick Mahomes – Texas Tech

Patrick Mahomes is de grootste hype de laatste weken en blijft maar stijgen op diverse draft boards. De Cardinals lijken een perfecte situatie voor de jonge quarterback. De verticale aanval van de Cardinals past goed bij zijn stijl. Daarnaast kan hij onder de vleugels van Carson Palmer het systeem eigen maken en hem op langere termijn moeiteloos vervangen.
16. Baltimore Ravens – John Ross – Washington

John Ross schudde iedereen wakker op de combine, met een nieuw record op de 40-yard dash. Sindsdien is hij in de mix voor een top-20 pick en lijkt een goede match te zijn voor de Ravens en Joe Flacco. De quarterback beleefde namelijk zijn grootste succes toen hij de ballen diep kon gooien.
—————————————————————————————————————————————-
mock3v2
—————————————————————————————————————————————-
Tot op heden zijn er nog geen picks geruild, maar er zijn geruchten dat de 49ers openstaan om hun tweede pick te ruilen. De teams die geïnteresseerd zijn, hebben een quarterback nodig. De geruchten gaan dat de Browns, Bills en de Jets proberen om de 2de pick te bemachtigen, om vervolgens Mitch Trubisky binnen te halen.
—————————————————————————————————————————————-
NFL Draft Top-5: Interior Linemen
NFL Draft Top-5: Outside Linebackers
NFL Draft Top-5: Tight ends
—————————————————————————————————————————————-
18. Tennessee Titans – Corey Davis – Western Michigan

De Titans hebben een talentvolle quarterback, sterke run game, goede offensive line en tight ends. Wat mist er nog? Een goede receiver. Corey Davis lijkt daarom perfect te passen bij Titans, om de volgende stap te zetten van een goede naar een geweldige aanval.
20. Denver Broncos – Garett Bolles – Utah

De Broncos hadden vorig jaar veel moeite om hun quarterback te beschermen en een goede run game neer te zetten. Ze willen dit jaar sterker en dominanter worden en een nieuwe identiteit neerzetten. Garret Bolles lijkt de perfecte aanzet hiervoor, met zijn enorme kracht en atletisch vermogen.
24. Oakland Raiders – Jarrad Davis – Florida

De linebacker situatie in Oakland is niet al te best en zorgt ervoor dat de Raiders een kleine reach moeten doen voor Jarrad Davis. De kans is anders groot dat ze geen enkele directe upgrade op de positie kunnen binnenhalen. Jarrad Davis zijn agressieve stijl en karakter past bij de cultuur van de Raiders. Hij moet dé toonzetter worden voor de defensie van de toekomst.
—————————————————————————————————————————————-
mock444
—————————————————————————————————————————————-
De verwachting is dat er vóór de draft geen spectaculaire trades worden gemaakt, maar juist op de dag zelf, als de druk om je begeerde speler binnen te halen toeneemt. Mijn verwachting is dat de teams wachten op wat de Browns met hun eerste pick doen, om vervolgens te gaan praten met de 49ers, om de 2de pick te bemachtigen.
Het is de tijd van het jaar in de NFL, waarin er meer onzin dan waarheid te lezen valt. Maar één ding is wel zeker, het belooft een heerlijke draft te worden! Houdt goed onze website en Twitter in de gaten voor het laatste nieuws rond de draft. En schuw vooral niet om je mening te geven!
—————————————————————————————————————————————-
NFL Draft Top-5: Offensive Tackles
NFL Draft Top-5: Inside Linebackers
NFL Draft Top-5: Cornerbacks
—————————————————————————————————————————————-
26. Seattle Seahawks – Kevin King – Washington

Meer dan ooit gingen de geruchten de ronde, dat de Seahawks Richard Sherman te koop hadden gezet. De secondary was vorig jaar namelijk niet meer van het hoogste niveau. Kevin King lijkt daarom een logische keuze. Hij is namelijk een vrij grote corner, die perfect past in defensie die de Seahawks willen spelen en hij kan op termijn Sherman vervangen.
28. Dallas Cowboys – Takkarist McKinley – UCLA

De Cowboys hebben veel defensieve spelers laten gaan en moeten ‘opnieuw’ beginnen. De Cowboys moeten daarom gebruiken maken van het feit dat er veel goede edge rushers (nog) beschikbaar zijn. Takkarist McKinley past qua lengte, snelheid en spanwijdte in het profiel van de Cowboys. Hij heeft misschien wel wat tijd nodig om te wennen aan het NFL-niveau, maar  kan op termijn een onmisbare schakel worden in de nieuwe defensie.
30. Pittsburgh Steelers – DeShone Kizer – Notre Dame

Het is een gewaagde pick, maar de Steelers moeten ook gaan nadenken aan een toekomst zonder Ben Roethlesberger. Zijn fitheid laat soms te wensen over. Daarnaast is hij de jongste niet meer en de geruchten gingen dit jaar dat hij serieus nadacht om te gaan stoppen. DeShone Kizer is een ruwe diamant, die achter Big Ben zich kan ontwikkelen tot een starter. Kizer heeft alle traits om een top quarterback te worden, vooral met Big Ben als ultieme leermeester.
—————————————————————————————————————————————-
 

1 REACTIE

  1. De fans van de Jets hebben liever een directe versterking in de aanval dan een van de 4 QB’s waarvan niemand op korte termijn een dragende rol verwacht. Fournette of Howard bijvoorbeeld. De fans zeggen: iedere qb kan de bal een types als Howard en Fournette kwijt. M.a.w. geef Hackenberg gewoon de kans en draft spelers waarvan verwacht mag worden dat ze er direct staan. Laatste geruchten zijn dat Jamal Adams (Safety) wel eens de eerste pick zou kunnen worden. Weer een verdediger en daar hebben de fans wel een beetje tabak van. Wat mij betreft is Adams in ieder geval wel iemand die er direct staat. Lattimore is ok zo een.
    Maar tjonge jonge, wat gaan die Browns toch een plezier beleven aan Garrett, niet normaal wat een talent. Paar goede extra picks en ze zijn bijna direct play-offs proof.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen