Trea Turner slaat tweede cycle van seizoen in MLB én Coors Field

TURNER CYCLE
De eerste cycle van dit seizoen werd geslagen door Wil Myers van de San Diego Padres versus de Colorado Rockies. En u raadt het al aan de hand van de titel, ook de tweede cycle werd tegen de Colorado Rockies geslagen op Coors Field. Ditmaal was het de jonge Trea Turner van de Washington Nationals die het wist te bewerkstelligen.

Buiten alle hits om, sloeg de 23-jarige alleskunner ook nog eens zeven runs binnen in de met 15-12 gewonnen wedstrijd tegen de Rockies. Het was het zoveelste voorbeeld van hoe sterk deze Washington Nationals wel niet kunnen zijn. Momenteel heeft Washington, samen met Houston, het hoogste winstpercentage in de MLB (.700) en binnen de eigen divisie lijken ze nu al weg te lopen van de geringe concurrentie. En wie de line-up onder ogen neemt, hoeft niet verbaasd te zijn. Geleidt door Bryce Harper heeft de ploeg een veelvoud aan potentiële krachtpatsers, sommige aan de wat oudere kant (Ryan Zimmerman, Jayson Werth en Daniel Murphy) en anderen juist pas aan het begin van hun carrière (Anthony Rendon, Trea Turner & Bryce Harper). Het levert een combi op die uiteindelijk, mits fit, altijd toe kan slaan, en gesteund door werpers als Max Scherzer en Stephen Strasburg hoeven er niet altijd dubbele cijfers op het bord te komen.

Turner & Myers

Enfin, terug naar de cycle van Trea Turner. Want zoals vaker het geval is in de wondere wereld van het honkbal, delen beide heren meer dan alleen deze cycle. Naast het feit dat ze het namelijk beide deden op Coors Field, de thuisbasis van de Colorado Rockies, waren beide heren ook betrokken bij dezelfde trade. Het was namelijk 2015 toen Wil Myers als veelbelovende speler werd weggeruild van de Tampa Bay Rays naar de San Diego Padres. Maar de Padres moesten daar het nodige voor op geven, zo ging werper Joe Ross (tegenwoordig de 5e starter in Washington) richting de hoofdstad, terwijl de Nationals zelf in deze driehoek weer Steven Souza richting Tampa Bay stuurde. Destijds zat er echter nog een ‘player to be named’ in het trade pakket, een speler die van San Diego naar Washington zou gaan, en enkele weken later werd bekend gemaakt dat dit Trea Turner zou zijn. Zodoende werden de spelers die dit jaar de eerste cycles hebben geslagen, in 2015 nog met veel verwachting tegen elkaar geruild. Terwijl de Nationals momenteel de winnaar lijken met de 23-jarige Turner als veelbelovende speler, klagen de Padres ook niet over de recente vorm van Wil Myers. Oh ja, en de eerder genoemde Steven Souza, die is ondertussen namens de Tampa Bay Rays de leider in WAR van alle American League-veldspelers. We kunnen dus wel stellen dat deze trade best wat aardige namen bevatte…

Chris ‘Willie Mays’ Coghlan

Hoewel de cycle van Turner prachtig was, was er eigenlijk wel een andere play die nog meer in de spotlight stond. Elke honkballiefhebber heeft het vast al voorbij zien komen, maar de actie van Chris Coghlan, die tegenwoordig zijn geld in Canada verdient, is te mooi om niet nog een keer te laten zien.

Justin Kevenaar
Justin Kevenaar
Keek in 2006 voor het eerst naar de Super Bowl en was op slag verliefd op de NFL (en de Seattle Seahawks). Door de jaren heen hebben ook de andere Amerikaanse sporten - zoals NBA, MLB en college sports - zijn hart veroverd. In het dagelijks leven freelance videograaf, editor, tekschrijver en sportjournalist.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen