NFL Draft needs: AFC South

Met de start van de combine is het tijd om de ogen op de NFL Draft te richten. Wat zijn hierbij de grootste behoeften van elke ploeg? Met ook de free agency periode in volle gang is dat lastig te zeggen, maar we wagen een poging. Per divisie zetten we de grootste behoeften voor de draft op een rij. In deel 8: de AFC South.

HOUSTON TEXANS

1. Running back

De lijst met posities die de Texans niet nodig hebben, is waarschijnlijk korter dan wat ze wel nodig hebben. Houston is een ploeg in opbouw en zowel aanvallend als verdedigend is er veel hulp noodzakelijk om succesvol te worden. De nieuwe coach Lovie Smith heeft al gezegd dat het voor zijn manier van spelen belangrijk is dat ze kunnen rennen. Daar zijn nieuwe spelers voor nodig. De Texans zullen deze niet op dag 1 kiezen, maar het lijkt een zekerheid dat er later in de draft wel een of meer running backs gekozen gaan worden.

2. Safety

Niet alleen in de aanval moet er veel gebeuren, ook verdedigend kan Houston wel versterking gebruiken. De trade van Deshaun Watson naar Cleveland heeft voor extra picks gezorgd en misschien zijn de Texans wel nog niet klaar. Het traden van de derde pick lijkt zeker een optie, want er zijn teams die wel een quarterback zullen willen draften. Dit kapitaal kan gebruikt worden voor een nieuwe safety.

3. Edge

Een ander punt van aandacht is de pass rush. Er zitten een aantal goede defensive ends in de draft. Misschien niet het grootste punt van zorg, maar qua aanbod kan dit wel eens de eerste pick van de Texans worden. In het meest ideale scenario weten ze Kayvon Thibodeaux binnen te halen.

INDIANAPOLIS COLTS

1. Wide receiver

De Colts hebben met Matt Ryan een opvolger voor Carson Wentz gevonden. Wel tegen een flinke prijs, want voor Wentz hebben de Colts een eerste ronde pick opgegeven en nu weer een derde pick om hem te kunnen vervangen. Hierdoor hebben de Colts pas een pick in de tweede ronde. De ploeg heeft vooral extra wapens nodig voor hun nieuwe quarterback, want met alleen Jonathan Taylor en Michael Pittman komen ze er niet.

2. Cornerback

Verdedigend liggen er ook nog wel wat zwakke punten bij de Colts. Vooral in de secondary kan de club wat versterking gebruiken. Gelukkig is dit een goede groep aan cornerbacks. Hierdoor mogen de Colts hopen dat ze op dag twee of drie nog wel een goede corner kunnen vinden.

3. Edge

De Colts kunnen wel wat extra druk op de vijandelijke quarterback gebruiken. Vooral in de breedte is de groep niet heel sterk, waardoor er hier wel wat aandacht in de draft kan komen voor deze positie. Zeker omdat de Colts niet veel picks hebben moet de ploeg keuzes maken waar zich te versterken. Op deze positie is zeker winst te boeken voor de Colts.

JACKSONVILLE JAGUARS

1. Edge

In free agency hebben de Jaguars flink geïnvesteerd in de aanval. Dit is ook nodig om Trevor Lawrence succesvol te laten zijn. Dat betekent wel dat in de draft een belangrijk deel van de aandacht op de verdediging zal komen te liggen. De pass rush zal hier, net als de rest van de divisie, belangrijk zijn. Gelukkig hebben de Jaguars de eerste pick, dus kunnen ze selecteren wie ze willen. De verwachting is dat Aidan Hutchinson de keuze van de Jaguars zal worden.

2. Wide receiver

De Jaguars hebben veel, misschien wel te veel, uitgegeven aan Christian Kirk als nieuwe receiver. Samen met Zay Jones heeft Lawrence wat extra wapens, maar een jonge receiver erbij zou geen kwaad kunnen. Vandaar dat de receiver waarschijnlijk wel op het verlanglijstje van de Jaguars zal staan.

3. Linebacker

Het vertrek van Myles Jack naar de Steelers zorgt voor een gat in de verdediging. De Jaguars kunnen hierdoor wel een nieuwe linebacker gebruiken, dus de kans is groot dat de ploeg er hier eentje op gaat pikken in de komende draft.

TENNESSEE TITANS

1. Right tackle

De Titans kunnen vooral versterking in de aanval gebruiken. Met het vertrek van David Quessenberry is vooral right tackle een probleem voor de Titans. Met maar twee picks in de eerste ronden zullen de Titans keuzes moeten maken, maar de kans is groot dat er een tackle bij een van de eerste picks zal zitten.

2. Wide receiver

Met Austin Hooper en Robert Woods hebben de Titans al wat versterking gekregen voor Ryan Tannehill, al zal Julio Jones vertrekken. Hierdoor kan de ploeg wel wat versterking gebruiken, zeker omdat Woods geblesseerd is en het afwachten is hoe hij terugkomt en wanneer hij weer op het veld kan staan.

3. Running back

Ja, de Titans hebben nog steeds Derrick Henry. En Henry is normaal gesproken nog steeds heel goed. Maar D’Onta Foreman is vertrokken naar de Panthers en de Titans hebben zelf afscheid genomen van Darrynton Evans. Hierdoor is er achter King Henry wel een gat gevallen en is er een goede kans dat de Titans een van hun latere picks gebruiken om een running back te draften.


Lees hier de draft needs van alle andere divisies.

Coverfoto: Matt Stamey/Associated Press

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen