NFL Draft 2017 Preview – Cornerbacks

Lattimore
Op 27 april zal in Philadelphia de NFL Draft worden gehouden, en in aanloop naar de draft van 2017 zetten wij de komende tijd de grootste talenten per positie op een rijtje. In dit artikel de kleintjes van de defense: cornerbacks.
1. MARSHON LATTIMORE – OHIO STATE

De cornerback class laat zich dit jaar kenmerken door weinig echte toppers, maar redelijk veel diepte. Er is geen uitgesproken nummer één, maar wij vinden Mashon Lattimore de beste.
Lattimore zijn college-carrière staat helaas in het teken van hamstringblessures. In zijn eerste twee jaar moest hij hierdoor veel wedstrijden laten schieten. Het afgelopen seizoen heeft Lattimore echter laten zien wat hij waard is.
Hij is een uitstekende atleet die soepel beweegt en goed in balans is. Hij opent zijn heupen vreselijk vlug en heeft de snelheid om zich terug te knokken als hij verslagen lijkt. Daarnaast is Lattimore goed in press-defense; receivers komen maar moeilijk van de lijn af als hij zijn handen op ze zet.
Minpunten zijn het gebrek aan ervaring, blessuregevoeligheid en het feit dat hij maar zelden door echt goede receivers is getest.
2. MARLON HUMPHREY – ALABAMA
Uiteraard ook op deze positie een speler van Alabama in de top 5. Humphrey is een cornerback met de mentaliteit van een linebacker. Hij speelt fysiek, agressief en intimideert verlegen receivers uit de wedstrijd. Hoewel Humphrey foutjes maakt in coverage, is hij atletisch genoeg om deze te verhullen.
Door zijn agressieve speelstijl is Humphrey vatbaar voor double moves. Verder vertrouwt hij teveel op zijn atletische gave en te weinig op zijn ogen en instinct. Op college niveau komt hij hiermee weg, maar in de NFL zal dit beter moeten.
3. GAREON CONLEY – OHIO STATE
Hoewel Conley niet zo goed is als zijn collega aan de overkant (Lattimore), komt ook hij in aanmerking voor de eerste of tweede ronde van de draft. Conley is een relatief lange cornerback die goed gedijt in press-coverage. Op college niveau stond hij een completion ratio van 37% toe, wat keurig is.
Conley is zichtbaar minder op zijn gemakt als hij niet in press-coverage staat. Hij opent zijn heupen traag en daarnaast is hij geen factor qua run-support.
4. TEEZ TABOR – FLORIDA
Tabor is de moeilijkst te beoordelen corner in deze draft. Zijn tape is uitstekend, de cijfers ook. Lange tijd werd hij dan ook gezien als misschien wel de beste corner in deze class. Echter, een 4.62 op de combine gooide roet in het eten.
Tabor ziet het spel goed. Hij kan tackelen en staat zijn mannetje in man- en zone-coverage. In zijn tijd bij Florida kwam hij tot negen interceptions en 28 break-ups. Groot minpunt: 4.62 is echter gewoonweg langzaam voor een corner. Hij geeft dan ook enorm veel ruimte weg wanneer hij off-coverage speelt. Hiermee geeft hij veel korte completions weg, wat hem duur zal komen te staan tegen atletische NFL-receivers.
5. ADOREE’ JACKSON – USC

Jackson is over de hele linie genomen één van de meest explosieve spelers in college football. Hij heeft bij USC talloze plays gemaakt op offense, defense en special teams. Doordat hij zijn tijd verdeelde tussen offense en defense heeft Jackson nog veel te leren.
In het afgelopen seizoen heeft hij veel vooruitgang laten zien als corner. Hij herkent routes sneller en is verbeterd in press-coverage. Wel is Jackson vrij klein (5’10”). Hij tackelt slecht en laat zich makkelijk blocken. Daarentegen is hij een uitstekende kick returner en heeft hij prima handen.
Tekst: Thomas Klink
Foto: Twitter

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen