NFL 4-on-4: wie is de winnaar van de Jamal Adams trade?


3. Het gaat niet lekker in de MLB, waar de eerste wedstrijden inmiddels niet door kunnen gaan vanwege de vele positieve COVID-19 testen. Is dit een voorbode van wat we te zien gaan krijgen in de NFL?


Toon Aerts

“De voortekenen zijn alvast niet positief. De verschillende overheden in de VS slagen er nog steeds niet in om het virus het hoofd te bieden en in de MLB is het intussen snel duidelijk geworden dat sportwedstrijden buiten een bubbel om erg vatbaar zijn voor de epidemie. Als men er in de NFL niet in slaagt om een bubbel te creëren – of tenminste enkele regionale bubbels – dan vrees ik dat een normaal seizoen afwerken een utopie wordt. De wil om het seizoen normaal te verlopen, mag er dan wel zijn, toch zal het Coronavirus daar weinig rekening mee houden als men de spelers en stafleden onvoldoende afschermt van de dagelijkse realiteit.”

Luuk Dokter

“Ja, het zou me zeer verbazen als a) de NFL-spelers ander gedrag vertonen dan MLB-spelers en b) de Amerikaanse samenleving het virus onder controle heeft. Ik zie het somber in voor de NFL.”

Ton de Vries

“Een groot verschil is dat veel meer spelers in de NFL gebruik lijken te gaan maken van de “opt-out mogelijkheid”. Dus COVID-19 heeft voor de start van het seizoen al meteen een enorme impact. Daarnaast zie ik nog steeds niet hoe wedstrijden straks veilig gespeeld kunnen worden. Er zal veel aan gelegen zijn, niet in de laatste plaats politiek gezien, om het seizoen gewoon van start te laten gaan. Er zijn echter nog heel wat hobbels te nemen.”

Chris van Dijk

“Dat was wel mijn eerste gedachte, maar ik denk dat het wel mee gaat vallen. Het voordeel van de NFL is dat ze maar één keer per week spelen. De MLB moest wel actie ondernemen omdat de Marlins voor de vierde dag op rij zouden spelen. De NFL heeft meer tijd om spelers te testen en zeker te weten dat er geen besmettingen zijn. De problemen die de MLB heeft in tegenstelling tot de NBA en de NHL laten echter wel zien dat het spelen buiten een bubbel een enorme opgave is. De NFL kan haast niet anders, want 6.000 spelers, coaches en medewerkers ruim een half jaar bij hun familie weghalen is ook geen optie. Laten we hopen dat de spelers door de MLB zien hoe cruciaal het is dat ze hun verantwoordelijkheid nemen.”

Ton de Vries
Ton de Vries
NFL fanaat mede door een periode van 5 jaar in Amerika. Charlotte (NC) voelt als mijn tweede thuis en de Carolina Panthers zijn uiteraard mijn favoriete team.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen