NFL 4-on-4: De Eagles, Coach of the Year en Rodgers

Week 8 is onderweg. Deze week laten we ons licht schijnen over de Super Bowl kansen van de Eagles en de rest van de NFC, grote namen die mogelijk de playoffs missen, vroege Coach of the Year kandidaten en de tegenvallende Aaron Rodgers. Lees hier de NFL 4-on-4 voor speelronde 8!

1. De Eagles trokken deze week Robert Quinn aan om de defensie verder te versterken. Is Philly de gedoodverfde vertegenwoordiger van de NFC in de Super Bowl of maakt een ander team nog kans?

Seán van Zon: “De NFC is eigenlijk een zooitje. Teams die goed moeten zijn, bakken er weinig van en vice versa. Natuurlijk, een team als de Cowboys maakt ook veel kans, maar na een 6-0 start is het voor Philly wel theirs to lose.”

Chris van Dijk: “Er gaan ongetwijfeld grote quarterbacks in het reguliere seizoen sneuvelen, waardoor de kansen van de Eagles steeds groter worden. In de NFC is dit het meest complete team. Natuurlijk kan er in januari veel gebeuren en zien we altijd verrassingen, maar op dit moment zijn de Eagles wel de grote favoriet.”

Luuk Dokter: “Ja, als je zo begint, moet dat wel. Maar goed, de Cardinals begonnen vorig jaar ook met een 7-0 record. Overigens is de kwaliteit van het Eagles roster wel een wereld van verschil, maar ‘t kan verkeren. Zeker als een team relatief onverwacht dominant blijkt.”

Marc Dorenbos: “De Eagles zien er sterk uit en met Quinn worden ze alleen maar sterker. Ze zijn als je het mij vraagt alleen nog niet echt getest dus het is lastig te bepalen hoe goed ze nou echt zijn. Toch denk ik dat de Eagles ook niet echt getest zullen worden tot de Super Bowl. Dus ja, de Eagles zijn overduidelijk de favoriet om naar de Super Bowl te gaan.”

2. De Packers, Buccaneers en Rams beleven allen een zeer moeizaam seizoen. Gaat één of meerdere van deze grote namen de playoffs missen of gaan jullie er van uit dat het nog goedkomt?

Seán van Zon: “De Bucs halen de play-offs ‘gewoon’. Of ze het nu echt beter gaan doen of niet, simpelweg omdat de NFC South niet goed is. Voor de Rams wordt het lastig, maar behapbaar. LA staat net achter Seattle in de stand. Voor de Packers wordt het moeilijk, die staan best wel ver achter de Vikings. Ook hebben de Vikings de tie-breaker in handen.”

Chris van Dijk: “Van deze ploegen geloof ik dat de Bucs uiteindelijk de play-offs wel gaan halen, zelfs na de nederlaag van donderdag. Uiteindelijk hebben zij de minste concurrentie. Van de andere twee durf ik het niet te zeggen. De 49ers zijn een geduchte concurrent voor de Rams, ook al presteren zij niet zoals verwacht. De Packers hebben al een flinke achterstand op de Vikings. Het zou zo maar kunnen dat de Packers en Rams strijden om de laatste wildcard. Half december staat er een onderling duel op het programma.”

Luuk Dokter: “Ik zie de Packers en Rams er wel naast grijpen. Bij de Bucs ben ik daar iets onzekerder over, maar ik ga toch maar eens kijken naar de quotes bij de bookmakers.”

Marc Dorenbos: “De Packers gaan het lastig krijgen. Zij presteren ook zo ondermaats dat ik ze niet opeens een winning streak aaneen zie rijgen. Wat de Bucs betreft moest ik denken aan hun Super Bowl seizoen, waarin ze ook een hele matige reeks hadden. Een team met Tom Brady kan het altijd weer goed gaan doen. Daarnaast hebben ze natuurlijk het geluk van de matige divisie. De Rams zie ik het ook nog wel voor elkaar krijgen, zeker als Allen Robinson meer en meer in vorm komt. Van deze teams zie ik op het moment alleen niemand die een serieuze gooi kan doen naar een Super Bowl titel.”

3. De eerste coach is alweer de laan uitgestuurd, maar wie is voor jullie Coach of the Year na de eerste zeven weken?

Seán van Zon: “Brian Daboll, geen twijfel over mogelijk. Die heeft in een enkele zomer de hele cultuur veranderd bij de Giants. Geen apathisch spel en constante fouten meer. De Giants spelen niet mooi, maar zorgen er ook voor dat hun tegenstanders dit niet kunnen doen. Een bewonderenswaardige ommekeer.”

Chris van Dijk: “Uiteraard is Daboll de grootste kandidaat tot nu toe, maar als belangrijkste outsider zou ik Pete Carroll noemen. Niemand had wat verwacht van deze Seahawks. Als zij de divisie winnen, is hij een absolute topkandidaat.”

Luuk Dokter: “Ik ben het eens met Seán en Chris. Laat ik er dan voor de vorm ook eentje aan toevoegen: Nick Sirianni. Hij heeft er natuurlijk het materiaal voor en dat maakt het minder indrukwekkend dan Carroll, laat staan Daboll, maar toch moet je het nog maar even doen als coach.”

Marc Dorenbos: “Brian Daboll is op het moment de gedoodverfde winnaar, het verschil tussen de Giants van dit seizoen en vorig seizoen is als dag en nacht. Er mag ook wel wat aandacht naar Nick Sirianni gaan. Hij is als enige nog ongeslagen met de Eagles en het lijkt er op dat dit ook nog wel even zo blijft. Daar heeft een head coach zeker een flink aandeel in.”

4. Er is al veel gezegd en geschreven over de Packers. Aaron Rodgers weet de ploeg in ieder geval niet uit het slop te trekken. Is dit het begin van het einde voor de MVP?

Seán van Zon: “Bijna elke quarterback die ouder is dan 30 lijkt dit seizoen van de spreekwoordelijke klif te zijn gevallen. Tom Brady, Russell Wilson, Matt Ryan; allemaal zijn ze matig tot slecht begonnen aan dit seizoen. Aaron Rodgers is hier misschien wel beste voorbeeld van. Waar het aan ligt? Ik weet het niet. Misschien heeft de NFL nu echt de bladzijde omgeslagen als het gaat om QB’s van de leeftijd van Rodgers.”

Chris van Dijk: “Ik weet niet of het alleen aan Rodgers ligt dat het niet loopt in Green Bay. Er gaat daar veel meer mis. Ik durf daarom nog niet te zeggen dat Rodgers in de nadagen van zijn loopbaan zit. Hij heeft de kwaliteiten om het in enkele weken om te draaien en er een fantastische serie wedstrijden uit te gooien.”

Luuk Dokter: “Rodgers lijkt in zijn nadagen een absoluut enigma. Of misschien past “ongeleid projectiel” wel beter. Ik durf het niet te zeggen, maar mijn gevoel zegt mij dat de neergang vorig seizoen al was ingezet, ook al leverde het hem toen nog wel een MVP-titel op.”

Marc Dorenbos: “Aangezien Rodgers de twee meest recente MVP titels achter zijn naam heeft staan, moeten we daar niet te snel conclusies over trekken. Feit is wel dat Rodgers overduidelijk veel te danken heeft aan Davante Adams, wat overigens geen verrassing mag heten. Rodgers zal niet meer om MVP titels gaan spelen, maar we hoeven ook niet te doen alsof hij al klaar is voor pensioen.”


Lees hier onze previews van week 8!

Coverfoto: Getty Images/Stu Forster

Marc Dorenbos
Marc Dorenbos
Houdt van voetbal, American Football en Basketball. Fan van de Bengals #WhoDey.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen