Astros strike back in Game 2 van de World Series

Afgelopen nacht stond Game 2 op het programma van de World Series. De Philadelphia Phillies hadden een voorsprong gepakt in de serie door een spannende eerste duel met 6-5 te winnen. Het was de eerst nederlaag van de Houston Astros dit postseason. In Game 2 toonden de Astros hun veerkracht en zegevierden de Texanen. De serie is zodoende weer in evenwicht gebracht.

ASTROS BREKEN WEDSTRIJD OPEN MET TRIPLE-DOUBLE

De avond van Philadelphia Phillies startende werper Zack Wheeler ging slecht van start. Na slechts vier worpen van Wheeler stonden de Houston Astros al 2-0 voor. Drie van de vier worpen resulteerden opvallend genoeg in doubles van achtereenvolgens Jose Altuve, Jeremy Pena en Yordan Alvarez. Altuve en Peña scoorden de eerste twee runs van de wedstrijd. Later in de inning bereikte ook Alvarez de thuisplaat. Een klap van Yuli Gurriel had de derde uit van de inning moeten zijn, maar werd slecht verwerkt door de Phillies. Gurriel bereikte safe het honk en Alvarez kon ondertussen veilig de derde run scoren voor een 3-0 voorsprong.

BREGMAN HOMERUN

Wheeler kreeg in de vijfde inning voor de derde keer de Astros lineup tegenover zich. Met een Yuli Gurriel reeds op het honk sloeg Alex Bregman een 2-run homerun naar de locomotief in het linksveld van Minute Maid Park. De Astros kwamen daardoor 5-0 voor in de wedstrijd. De avond van Wheeler verliep niet zoals gehoopt. Zijn avond zat er na de vijfde inning op (5 IP, 6 H, 4 ER, 3 BB, 3 K’s).

FRAMBER VALDEZ IJZERSTERK

Waar Wheeler stroef begon en de nodige Astros liet scoren, had zijn evenknie van de Astros Framber Valdez weinig problemen. De Phillies hadden grote moeite de pitches van Valdez goed te raken en gingen negen keer met drie slag uit. In de zevende inning kwam er na 104 pitches een eind aan de avond van Valdez. Phillies rechtsvelder Nick Castellanos dreigde te scoren vanaf het derde honk. Dat was voor Astros manager Dusty Baker aanleiding om Valdez te vervangen. De statistieken van Valdez deze avond kwamen uit op: 6.1 IP, 4 H, 1 R, 3 BB en 9 K’s.

Ondanks een andere werper, scoorden de Phillies hun eerste run. Op het werpen van vervanger Rafael Montero sloeg Jean Segura de bal ver genoeg om Castellanos de thuisplaat te laten bereiken via een sacrifice fly, 5-1.

PHILLIES COMEBACK BLIJFT UIT

Dit postseason zijn er diverse comebacks geweest van de Phillies. In de achtste inning was er even hoop dat ook nu een comeback in de maak was. Met Bryson Stott op het eerste honk mepte Kyle Schwarber ogenschijnlijk de bal over de muur in het rechtsveld voor een homerun. De bal ging echter rakelings langs de paal, waarbij videobeelden uitwezen dat de bal voor de paal langs ging. Schwarber werd terugverwezen naar het slagperk. Op een volgende pitch maakte Schwarber opnieuw goed en hard contact met de bal. Toch was het niet hard genoeg, want de bal werd op de warning track in het rechtsveld gevangen door Kyle Tucker.

In de negende inning lukten het de Phillies om nog een tweede run te scoren, maar daar bleef het aanvallend gezien bij. De Houston Astros boekten een 5-2 overwinning en de serie is weer in balans, 1-1.

UP NEXT

De teams reizen van Houston, Texas naar Philadelphia, Pennsylvania om de serie te vervolgen. De Phillies geven de bal aan Noah Syndergaard om de wedstrijd te beginnen. In zijn laatste optreden deze postseason wierp Syndergaard 5.2 innings, waarin hij twee honkslagen tegen kreeg en geen runs liet scoren. Voor zijn trade naar de Phillies, startte Thor al twee keer tegen de Astros namens de Los Angeles Angels. Daarin was hij goed voor 9.1 IP, 5 H, 3 R, 6 BB, 4 K’s.

De Astros zetten Lance McCullers Jr. op de heuvel. McCullers Jr. stond al een keer eerder dit seizoen tegenover de Phils. In die wedstrijd noteerde hij een quality start met 6 IP, 6 H, 1 R, 1 BB en 5 K’s.

Coverfoto: Twitter.com/mlb

Mike van Dijk
Mike van Dijk
MLB-contributor. Arizona Diamondbacks-fan vanaf het inaugurele seizoen. Speelt in de podcast dan ook mee met ieder rondje Big Unit Bingo. Naast honkbal, fan van Ole Miss (Hotty Toddy) en de Pittsburgh Steelers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen