NFL 4-on-4: Amerika staat in brand


Amerika staat grotendeels in brand na de gewelddadige protesten die volgden op het overlijden van George Floyd door extreem politiegeweld. We zagen vele grote namen uit de sportwereld zich al uitspreken tegen politiegeweld. In de 4-on-4 konden we de betrokkenheid van de NFL niet onbespreekbaar laten. Doorgaans blijft het in de league pijnlijk stil in dit soort situaties. Gaat dat nu veranderen of is in september straks alles weer zoals het was?


Luuk Dokter

“De NFL heeft een zeer slechte reputatie als het gaat om ongelijkheid. Dat geldt overigens voor meerdere sportorganisaties (lees: FIFA). Desondanks heb ik het gevoel dat de maatschappelijke oproer zo hevig is dat zelfs de NFL door de knieën moet (see what I did there?). Wellicht kunnen we buiten deze 4-on-4 een keer dieper ingaan op de NFL en hun rol in de maatschappelijke ongelijkheid in de VS.”

Toon Aerts

“De hele wereld zit met een vergrootglas naar de VS te kijken. Er komen zelfs in meerdere steden wereldwijd steunbetogingen om de ongelijkheid aan te kaarten. De NFL kan niet anders dan hierop te reageren. Gezien de wijze waarmee ze in het verleden met deze problematiek zijn omgesprongen, neigt het natuurlijk naar hypocrisie. Toch ga ik in deze toch optimistisch zijn en hopen dat er ook bij de NFL een wezenlijke verandering aankomt. Geen windowdressing zoals de minimaal uitgebreide Rooney Rule, maar een substantiële omslag die het ook voor gekleurde mensen mogelijk moet maken de absolute top in de NFL te bereiken.”

Chris van Dijk

“Van allebei een beetje. De teams en Goodell spreken zich nu uit en dat is goed. Ze ontkomen er nu natuurlijk niet aan, omdat met Floyd juist is gebeurd waar Kaepernick voor strijdt. Dat wil echter niet direct zeggen dat dit een onderwerp is waar de league het over twee of drie maanden nog steeds over heeft. Zeker nu moet er ook aan de commercie gedacht worden. Voor de NFL is het dus belangrijk dat het bij de start van het nieuwe seizoen weer business as usual is.”

Ton de Vries

“Wat mij betreft is het antwoord tweeledig. Aan de ene kant zie ik een welwillendheid bij spelers om op te treden. Zo zag ik Shaq Thompson en een aantal teamgenoten in Charlotte voorop lopen bij een protestmars. Het zegt echt veel dat de spelers een oproep moesten doen aan de NFL om met een sterk statement te komen. Zie bijvoorbeeld de post van Eric Kendricks. In de NFL en de owners heb ik weinig vertrouwen als het om verandering gaat. Steve Wyche, NFL network reporter, verwoordde dit zeer sterk in de laatste Around The NFL Podcast. De top van de NFL organisatie bestaat bijna geheel uit witte mannen en is daarmee totaal geen vertegenwoordiging van wat er op het veld staat.”

Ton de Vries
NFL fanaat mede door een periode van 5 jaar in Amerika. Charlotte (NC) voelt als mijn tweede thuis en de Carolina Panthers zijn uiteraard mijn favoriete team.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen