NFL weekoverzicht: Brady vs Manning, NFL reageert op rellen

NFL weekoverzicht: Brady en Manning golfen voor COVID-19 (Twitter/PGAtour)
De NFL heeft niet alleen het lopende seizoen nodig om nieuws te genereren. In het off-season gebeurt er namelijk voldoende. De rellen in, met name, Minneapolis, maar ook de rest van de VS, houden ook de NFL-wereld bezig. Het hele land is in rep en roer nadat in de stad een zwarte man overleed doordat een witte agent minutenlang op zijn keel zat. Daarnaast stonden Payton Manning en Tom Brady in de schijnwerpers, omdat ze een rondje golf speelden voor het oog van miljoenen kijkers.


Manning en Brady trekken recordpubliek


Bijna zes miljoen mensen keken vorige week zondag naar de golfwedstrijd tussen Tom Brady en Peyton Manning. Dat was een record voor een golfwedstrijd. Het bewijst dat mensen in het off-season gewoon graag sport willen zien. Aan de zijde van levende golflegendes Phil Mickelson en Tiger Woods speelden de twee quarterbacks voor het goede doel. In het duel, met uiteraard social distancing, waren Woods en Manning de sterkste. Er werd gespeeld volgens het matchplay principe. De Manning/Woods combinatie won met één hole verschil. Toch was dit niet het belangrijkste. De meeste aandacht ging uit naar de 20 miljoen dollar die het kwartet op wist te halen voor het goede doel; en natuurlijk naar Brady die tijdens de wedstrijd uit zijn broek scheurde.


Spelers nog niet per se voor heropening faciliteiten


De NFL maakte bekend dat het eind juni alle trainingsfaciliteiten open wil stellen om aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen te beginnen. De minicamps zouden dan tussen 15 en 27 juni kunnen beginnen, afhankelijk van de ontwikkelingen rond het coronavirus. Om de kampen voor te bereiden zouden de hoofdcoaches al weer snel toegelaten moeten worden tot alle trainingsfaciliteiten. De meeste sportcomplexen zijn langzamerhand weer geopend, maar spelers en coaches mogen op dit moment nog niet naar binnen.
De spelersvakbond NFLPA heeft laten weten dat de plannen van de league nog puur hypothetisch zijn. De spelersorganisatie is nog niet akkoord gegaan met het opstarten van de trainingskampen, zo laat voorzitter J.C. Tretter, speler van de Browns, via Twitter weten.


Goodell, spelers en coaches reageren op rellen Minneapolis


Vanuit de NFL kwamen diverse reacties op de dood van George Floyd, een zwarte man uit Minneapolis. Hij overleed nadat een witte agent minutenlang met een knie op zijn keel zat. De arrestatie werd gefilmd en de beelden stonden razendsnel op het internet. De dood leidde tot diverse protesten en rellen in Minneapolis en het naastgelegen Saint Paul, maar ook in de rest van het land. Veel NFL-spelers en coaches spraken hun afschuw uit over de gebeurtenissen in Minnesota.
Ook commissioner Roger Goodell betuigde zijn medeleven met de nabestaanden van Floyd en andere slachtoffers in Minneapolis. Daarnaast benadrukte hij dat er op dit vlak nog veel moet gebeuren en dat het tijd wordt om in actie te komen. Volgens Goodell is er hierbij een belangrijke rol voor de NFL weggelegd vanwege het bereik en de invloed die de sport heeft. Velen wijzen inmiddels op de hypocrisie van de NFL door de manier waarop de organisatie omging met de vreedzaam protesterende Colin Kaepernick.


Contractnieuws: salarisverlaging Taylor (Packers), geen akkoord Watson, Watt en Kittle


Offensive lineman Lane Taylor van de Green Bay Packers is akkoord gegaan met een salarisverlaging van drie miljoen dollar. De 30-jarige guard zou eigenlijk vierenhalf miljoen dollar verdienen in 2020, maar heeft een nieuw contract voor slechts anderhalf miljoen dollar getekend. Daarnaast krijgt hij een tekenbonus van 100.000 dollar. Door de nieuwe overeenkomst hebben de Packers er drie miljoen dollar in capspace bij gekregen.
Verder zijn er enkele onderhandelingen tussen spelers en clubs op niets uitgelopen. De 49ers hebben geprobeerd George Kittle langer aan zich te binden, maar de tight end en de club lijken nog ver uit elkaar te zitten. Kittle gaat het laatste jaar van zijn rookie contract in en krijgt iets meer dan 2 miljoen dollar betaald. Volgens Mike Silver van NFL Network is er sinds februari nauwelijks iets gebeurd in de onderhandelingen.
Ook in Houston is er nog geen witte rook. Quarterback Deshaun Watson ligt nog tot en met 2021 vast in Houston, maar toch wil de club de verbintenis alvast verlengen. Volgens Watson gaan de onderhandelingen de goede kant op en hij zegt uit te kijken naar een toekomst in Houston.
JJ Watt is ondertussen niet aan het onderhandelen met de Texans over een nieuwe verbintenis. De regelmatig geblesseerde verdediger heeft nog een contract voor twee seizoenen, maar niets van het salaris is meer gegarandeerd. Dit deert Watt echter niet; hij zegt zich op het veld te willen bewijzen en hij zal niet om een nieuwe verbintenis vragen.


Publiek toegestaan bij sportwedstrijden in Texas


Er is goed nieuws uit Texas: publiek is weer toegestaan bij sportwedstrijden. Gouverneur Greg Abbott heeft niet alleen het spelen van professionele sportwedstrijden toegestaan; ook mogen er in stadions waar in de open lucht wordt gesport toeschouwers komen. Verwacht nog geen volle tribunes, maar clubs mogen met ingang van juni 25 procent van de toegangskaarten verkopen.


Lees hier de NFL 4-on-4 van deze week!

Cover foto: Twitter/PGAtour

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen