NFL 32-in-32 | Miami Dolphins: alle ogen op Tua

Het NFL-seizoen is aanstaande en om jou als volger van SportAmerika optimaal voor te bereiden op het nieuwe seizoen, nemen we in de 32-in-32 reeks elk team onder de loep! Van de nieuwkomers, tot de jonge ‘draftees’ en de nieuwe stand van zaken op het depth chart: alles komt aan bod. In deel 10 het team waar komend seizoen de rebuild verder gaat en alle ogen op Tua zijn gericht: de Miami Dolphins preview!
Door Angelo van Damme


FREE AGENCY


Met een eigenaar die een duurzaam winnend team wil zien en ongeveer 100 miljoen dollar aan cap space was er voldoende geld beschikbaar om de juiste free agents aan te trekken. De grootste speler – qua contractwaarde – is Byron Jones. De cornerback tekende een contract voor vijf jaar ter waarde van 82,5 miljoen dollar. Jones komt over van de Dallas Cowboys waar hij in 2018 de Pro Bowl haalde.


De Dolphins hadden nog meer defensieve versterkingen nodig en namen Kyle van Noy over van divisierivaal New England Patriots. De linebacker moet dezelfde rol vervullen als bij de Pats; daarmee past hij in het systeem van Brian Flores. Sinds het vertrek van Cameron Wake twee jaar gelden missen de Fins ook een echte aanwezigheid op de defensive end posities. General manager Chris Grier liet dan ook geen kans onbenut om Shaq Lawson (Bills) en Emmanuel Ogbah (Chiefs) aan te trekken. Afgelopen seizoen waren zij samen goed voor 11,5 sacks.
Voor de aanvallende kant van het team werden twee running backs aangetrokken. Jordan Howard en Matt Breida moeten een dynamisch duo gaan vormen. In maart werd Howard als free agent aangetrokken en tijdens de derde dag van de draft ruilden de Dolphins een vijfde ronde pick voor speedster Breida. De enige noemswaardige naam die niet meer in Miami speelt, is safety Reshad Jones. Hij was al sinds 2010 in dienst van de Fins, maar de laatste twee jaren sukkelde hij met blessures. Zijn contract werd ontbonden.


DRAFT


De Dolphins gingen met 14 picks de draft in en er was eigenlijk maar één speler die al deze picks moest opleveren: Alabama quarterback Tua Tagovailoa. Met wat bluf en geluk viel Tua in de schoot van Grier die hem koos met de vijfde keuze in de eerste ronde. Waar teams normaal achterover gaan leunen, moesten de Fins geconcentreerd blijven. Ze hadden namelijk nog twee andere eerste ronde keuzes verzameld. Met de tweede keuze (18e overall) werd tackle Austin Jackson van USC gekozen. De derde pick in de eerste ronde werd verrassend genoeg gebruikt voor Auburn cornerback Noah Igbinoghene.


Met de eerste pick in de tweede ronde werd de o-line versterkt met guard Robert Hunt. In de zevende ronde, als elfde en laatste keuze van de Dolphins, werd receiver / quarterback / utility speler Malcolm Perry gekozen. Hij kan nog wel eens eenzelfde naam als Taysom Hill (manusje van alles bij de Saints) voor zichzelf gaan maken.
Miami Dolphins preview


OFFENSE


Als je leading rusher van vorig seizoen slechts 243 yards behaalde en dat ook nog eens je 37 jarige quarterback is, dan is er wat mis met je running attack. Coach Flores nam aan het einde van het seizoen dan ook afscheid van Chad O’Shea, die vorig seizoen met hem was overgekomen van de Patriots. De moeilijkheid van het playbook en het onvermogen om te versimpelen, was de grootste reden om uit elkaar te gaan.
Hiervoor in de plaats werd Chan Gailey aangetrokken. Na een sabbatical van drie jaar werd het tijd voor een terugkeer in de NFL. Gailey maakte als head coach het beste seizoen van Fitzpatrick mee en staat vooral bekend om zijn run option offense. Dat is goed nieuws voor de Dolphins first round pick, want dat is een vergelijkbare aanvallende tacktiek die hij kent uit Alabama. Tagovailoa maakte het vorige seizoen niet af vanwege een blessure aan zijn heup. Komend seizoen krijgt hij echter voldoende tijd om aan de NFL te wennen; pas gedurende het seizoen wortd hij under center verwacht.


Naast de free agent versterkingen op running back, werd ook de offensive line met draft packs en free agents versterkt, waardoor er nu zowaar een redelijke tot gemiddelde lijn lijkt te starten. Het enige probleem zal de diepte op het roster zijn voor deze positie. Na vijf seizoenen in de NFL leek eindelijk het kwartje te vallen voor Devante Parker. De verwachting is dan ook dat hij ook dit seizoen weer meer dan 1.000 yards en 9 touchdowns weet te vangen.


DEFENSE


Head coach Brian Flores werd vooral aangetrokken vanwege zijn defensieve kwaliteiten, maar als je in de eerste vier wedstrijden 163 punten tegen krijgt, moet je jezelf achter de oren krabben. De grootste oorzaak van dit probleem was de kwaliteit van het team, maar dat mag dit seizoen geen probleem meer zijn. De free agent en draft versterkingen geven het team een kwaliteitsimpuls en daarnaast zijn de blijvende spelers nu al een jaar verder in de ontwikkeling in het systeem van Flores. De secondary kan dit seizoen nog wel eens de beste secondary worden van de hele NFL. Mocht ook dit seizoen de verdediging onderpresteren dan is er nog wel een klein beetje hoop dat het wel leuk gaat worden. Zie daarvoor onderstaand fragment.


 


CONCLUSIE


Het aankomende seizoen gaat een zware dobber worden met wedstrijden tegen de AFC West en de NFC West. Het is daarom niet gek dat de Dolphins het derde zwaarste speelschema hebben. De grootste ontwikkelingen moeten zich voordoen in het uithoudingsvermogen van de defense. Kunnen zij meerdere wedstrijden op rij 60 minuten lang competitief zijn? Voor de offense is het een ander verhaal en daar zal het succes vooral afhangen van de gezondheid van Tua. Herstelt hij zich 100% en weet hij ook nog snaps mee te pakken dit seizoen, dan zal dat voor de aanval een stap in de juiste richting zijn. Desondanks zijn de tegenstanders dit seizoen zo sterk dat de Dolphins zich gelukkig mogen prijzen met vijf winstpartijen.
Voorspelling: 5-11


Lees hier alle NFL 32-in-32 previews voor het aankomende seizoen!

Cover foto: Steve Mitchell/USA Today Sports

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen