NFL 32-in-32 | Las Vegas Raiders: de volgende stap in de rebuild

Het NFL-seizoen komt er langzaam aan en om jou als volger van SportAmerika optimaal voor te bereiden op het nieuwe seizoen, nemen we in de 32-in-32 reeks elk team onder de loep! Van de nieuwkomers, tot de jonge draftees en de nieuwe stand van zaken op de depth chart: alles komt aan bod. In deel 12 de andere NFL-ploeg die dit jaar een nieuwe naam heeft: de Las Vegas Raiders preview!


FREE AGENCY


De grootste verandering die de Raiders afgelopen maanden doormaakten, was de nieuwe naam. In 2017 maakte eigenaar Mark Davis bekend dat hij zijn ploeg gaat verhuizen naar de woestijn van gokstad Las Vegas. Het duurde drie jaar voor het nieuwe stadion af zou zijn, maar dit jaar is het zo ver: de Raiders heten officieel de Las Vegas Raiders.
Op het veld zijn de Raiders bezig met een complete rebuild. Coach Jon Gruden kreeg twee jaar geleden de sleutels en met nog acht jaar op zijn enorme contract heeft hij voldoende tijd om de ingeslagen weg te voltooien. Eén van de eerste acties van Gruden was de trade van ster Khalil Mack in 2018. Hij vertrok naar de Bears in ruil voor twee first round picks.

Focus op defense in free agency

Wat overbleef was een ondermaatse verdediging die op alle fronten tekort kwam. De Raiders hebben geprobeerd om hier in het afgelopen offseason verandering in te brengen. In free agency werden zeven nieuwe verdedigers aangetrokken. Met Cory Littleton wist het misschien wel de beste inside linebacker in de league binnen te halen. Net als Nick Kwiatkoski, die van de Bears overkwam, is hij in staat om zowel de pass als de run goed te verdedigen.


Aanvallend werd er onder meer geïnvesteerd in Nelson Agholor; een wide receiver die Derek Carr meer opties moet geven. Hoewel Gruden altijd heeft aangegeven vol vertrouwen te hebben in zijn quarterback heeft de ploeg met Marcus Mariota wel een nieuwe back-up aangetrokken. Mariote heeft ervaring en de potentie om de startende positie van Carr over te nemen als het seizoen weer tegenvalt.


NFL DRAFT


Niet alleen verdedigend hadden de Raiders tekortkomingen, ook aanvallend kon Gruden versterking gebruiken. Hier hebben de Raiders de draft voor gebruikt. Drie van de eerste vier picks van de ploeg waren wide receivers. Henry Ruggs III is een echte speedster, maar wel eentje die een bal kan vangen. In no time kan Ruggs achter de verdediging verschijnen, waardoor Carr in ieder geval een nieuw wapen heeft.
De twee andere receivers die de Raiders hebben gedraft, zijn Lynn Bowden Jr. en Bryan Edwards. Bowden is officieel een receiver, maar de speler van Kentucky kan ook als running back uit de voeten en eventueel zelfs als quarterback. Zo had hij de meeste rushing yards in de SEC (1468), terwijl hij de eerste maand als receiver speelde. Ook won hij zes van zijn acht starts als quarterback van zijn universiteit. Het wordt interessant om te zien hoe Gruden zijn nieuwe speeltje gaat gebruiken in de race met de Chiefs.

Verrassende tweede keuze in de eerste ronde

Door de trade met de Bears hadden de Raiders dit jaar twee picks in de eerste ronde van de draft. Met de achttiende keuze selecteerde de ploeg cornerback Damon Arnette van Ohio State. Las Vegas kan een cornerback goed gebruiken, maar het blijft een vreemde keuze en het lijkt een reach. De verwachting was dat hij ergens aan het einde van de tweede ronde gekozen zou worden.
In de derde ronde hadden de Raiders drie picks. Naast Bowden en Edwards kozen de Raiders ook linebacker Tanner Muse; de vijfde speler van Clemson die in korte tijd door de Raiders werd gekozen. Muse kan ook als safety uit de voeten, maar hij moet fysiek sterker worden voor hij echt een rol in de NFL kan spelen.
Las Vegas Raiders preview


OFFENSE


The jury is still out for Derek Carr. In 2016 eindigde Carr nog als derde in de MVP-verkiezing nadat hij de Raiders naar de play-offs leidde. In de drie seizoenen daarna boekte de quarterback echter weinig vooruitgang. Dit jaar gaan we zien of dit aan de spelverdeler ligt of dat de spelers om hem heen gewoon niet goed genoeg waren.
Het gebied waar de aanval van de Raiders minder problemen had, was over de grond. Running back Josh Jacobs had de meeste gemiste tackles van de NFL en werd gezien als een van de beste running backs. Ook dit jaar zal hij ondersteund worden door Devontae Booker. De wildcard in de running game is Bowden. Gedraft als wide receiver is het de vraag in hoeverre Gruden van plan is de rookie ook in de running game te gebruiken.


De progressie van de aanval hangt volledig af van hoe snel de receivers zich ontwikkelen. Afgelopen seizoen werden de receivers door PFF op plek 31 gezet in de league. Rookie Hunter Renfrow ontwikkelde zich als beste receiver in de slot en moet ook komend jaar een belangrijke rol spelen, zeker met meer wapens om hem heen. Bovendien zal Carr waarschijnlijk meer ballen richting zijn tight ends gooien. Darren Waller had een breakout year en de Raiders wisten in free agency ook nog Jason Witten te contracteren. Witten viel vorig jaar wat tegen en zal met Foster Moreau om speeltijd strijden. Al met al geeft het de Raiders meer diepte in de aanval.


DEFENSE


Nieuwe stad, nieuwe verdediging: dat lijkt het motto van de Raiders te zijn. De ploeg heeft in de verdediging veel nieuwe gezichten gekregen. Voor hen is dit ook cruciaal om komend seizoen succes te hebben. In alle drie de linies hebben de Raiders zich versterkt.
Geen van de nieuwe gezichten zal dezelfde invloed hebben als Khalil Mack. Clelin Ferrell zou de vervanger van Mack moeten zijn, maar de als vierde gekozen speler leek in zijn rookie jaar de druk niet aan te kunnen. Maxx Crosby maakte daarentegen wel indruk in zijn eerste jaar in de NFL. Verder is het goed om bij de defensive line te letten op Maurice Hurst. Hij heeft zich in zijn eerste twee seizoen flink ontwikkeld en zou in zijn derde jaar wel eens een flinke stap kunnen zetten.

Diepte blijft een probleem bij linebackers en secondary

Bij de linebackers hebben de Raiders een compleet nieuw gezicht gekregen. Kwiatkoski en Littleton zijn slimme aankopen. Mogelijk worden zij geflankeerd door rookie Muse, al kan hij ook als safety spelen. Afgelopen jaar waren de linebackers de achilleshiel van de defensie, waardoor er in diepte nog wel wat mist. Littleton en Kwiatkoski zorgen er echter voor dat de groep nu in ieder geval bovengemiddeld is.
In de secondary bestaan nog vraagtekens voor de Raiders. Safety Karl Joseph was hier vorig jaar hun beste speler en die lieten de Raiders vertrekken. Prince Amukamara is aangetrokken als één van zijn vervangers, maar die staat vooral voor middelmaat. De Raiders verwachten veel van Arnette, gezien de keuze in de eerste ronde. Als hij deze verwachtingen waar maakt, dan zullen de Raiders ook defensief een stap in de goede richting zetten.


CONCLUSIE


Voor de Raiders draait het komende seizoen meer om de ontwikkeling van de spelers dan om het resultaat. De ploeg lijkt een duidelijk pad te hebben uitgestippeld onder leiding van Gruden. Zwakke plekken zijn duidelijk versterkt, maar de vraag is of de jonge spelers er direct staan.
In de divisie staan de Chiefs ver boven de rest en dat gaat komend seizoen niet veranderen. De Raiders strijden net als afgelopen jaar met de Chargers en de Broncos om de tweede plaats. Met wat geluk zou dit een wild card plek op kunnen leveren, maar Las Vegas moet nog een jaar geduld hebben.
Voorspelling: 8-8


Lees hier alle NFL 32-in-32 previews voor het aankomende seizoen!

Coverfoto: Evan Habeeb/USA Today Sports

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen