MNF: 49ers vellen Rams

Voor Monday Night Football stond deze week een rematch van de NFC Championship-wedstrijd van vorig seizoen op het menu. In Santa Clara kwamen de Los Angeles Rams op bezoek bij de San Francisco 49ers. San Francisco verloor vorige week tijdens Sunday Night Football van Denver terwijl de Rams uit wonnen bij de Cardinals.

GROTE PLAYS MAKEN HET VERSCHIL IN EERSTE HELFT

De eerste score van de wedstrijd kwam van de voet van Matt Gay. Hij schoot LA op een 3-0 voorsprong. In de openingsdrive van de Niners nam Jeff Wilson de hoofdrol op zich. De running back vond na goede blocks van zijn offensive line een gaatje in de verdediging. Hij scoorde met een 32-yard run de eerste touchdown van de wedstrijd. De Rams verloren in de drive erna hun center. Coleman Shelton, die de geblesseerde Brian Allen verving, moest de strijd staken door een blessure. Guard Jeremiah Kolone nam het noodgedwongen van hem over.

Rond het middelpunt van het tweede kwart kwamen de Rams in een goal-to-go situatie. De endzone vond LA niet. Gay trapte wel zijn tweede field goal van de wedstrijd raak. Het was zijn 38e op een rij vanaf 45 yards of minder. In de drive erna liet Deebo Samuel zijn klasse zien. Na een korte pass van Jimmy Garoppolo ontweek Deebo een aantal Rams en liep hij de endzone binnen voor een 57-yard touchdown.

Na de touchdown van San Francisco probeerde Los Angeles voor het einde van de eerste helft de endzone te vinden. Deze poging werd verijdeld door de sterke pass-rush van de 49ers. Twee sacks op een rij, eerst van Charles Omenihu daarna van Deommodore Lenoir, forceerden een punt. Overigens kregen de 49ers dit seizoen nog geen touchdown tegen in de eerste helft. Hierdoor sloot San Francisco de eerste helft af met een voorsprong van 14-6.

49ERS GEVEN VOORSPRONG NIET MEER UIT HANDEN

De 49ers begonnen de tweede helft met de bal, maar scoorden niet. De Rams scoorden wel in hun eerste drive van het derde kwart. Wederom werd de endzone niet gevonden, wel verkleinde Gay met zijn derde field goal van de avond de achterstand naar vijf punten.

Na de kick-off vond Garoppolo direct full back Kyle Juszczyk. Zijn catch-and-run bracht de San Francisco-aanval naar de 35-yardlijn van Los Angeles. Goede plays van zowel Juszczyk als Samuel brachten de 49ers op de drempel van de endzone. Even leek George Kittle de drive af te ronden met een TD-catch, maar hij stapte out-of-bounds. Hoewel ze twee yards van de endzone verwijderd waren, kozen de Niners voor een field goal. Robbie Gould maakte geen fout en zette zo zijn team weer op een voorsprong van 8 punten.

Na een 3-and-out van de Rams liet San Francisco het na om de voorsprong uit te breiden. Gould mistte een 42-yard field goal. De verdediging van de Niners scoorde naderhand wel. Talanoa Hufanga onderschepte Matthew Stafford en liep met de bal naar de endzone voor een pick-six. De voorsprong werd zo vergroot naar 24-9. De Rams probeerden vervolgens nog terug te komen, maar een fumble van Stafford liet alle hoop daarop vervliegen. Het betekende de zevende winst op een rij voor de 49ers tegen de Rams in het reguliere seizoen. Door de winst van de 49ers en het verlies van de Rams staan nu alle NFC West-teams op een 2-2 record.

De overige recaps van week 4 lees je hier.

Coverfoto: Carlos Avila Gonzalez/The Chronicle