MNF: Winst Saints, historische avond Drew Brees

Drew Brees is na een historische maandagavond all time leader in passing yards in de NFL. Met een 62 yards pass naar rookie Tre’Quan Smith verbrak hij het record van Peyton Manning en staat nu op 72.103 carreer passing yards. Onder leiding van Brees speelden deNew Orleans Saints een sterke wedstrijd en versloegen de Washington Redskins met 43-19


THE BIG EASY LEGEND


Voorafgaand aan de wedstrijd had Drew Brees nog 201 yards nodig om het record van Peyton Manning te verbeteren. Het oude record stond namelijk op 71.940 yards. Bij rust had Brees al voor 250 yards en twee touchdowns gegooid. De Saints quarterback eindige de wedstrijd met 26 completions van de 29 attempts (career high 89,6%), 363 yards en drie touchdowns. Hij is nog de enige startende quarterback die dit seizoen nog geen interception heeft gegooid. Het volgende record staat al om de hoek te gluren. Brees staat momenteel nog op 499 career touchdowns. In week 7 tegen de Ravens kan hij zich bij de 500-touchdown club voegen. Tom Brady ging hem afgelopen donderdag al voor.


In de schaduw van Brees speelden Tre’Quan Smith en Mark Ingram een mooie bijrol. Ingram speelde voor het eerst dit seizoen. Hij moest de eerste vier wedstrijden aan de kant blijven wegens een schorsing. Ingram bewees meteen zijn waarde voor de Saints met zijn twee touchdowns. Hij eindigde de wedstrijd met 53 rushing yards en 20 receiving yards. Ook eerste ronde pick Marcus Davenport liet voor het eerst dit seizoen een goede indruk achter. Hij was een ware plaag voor de Redskins offensive line en zette goed druk op Alex Smith, met uiteindelijk een strip-sack als gevolg.


KOSTBARE FOUTEN SKINS


Voorafgaand aan de wedstrijd hadden de Redskins maar 190 passing yards per wedstrijd toegelaten. Deze lijn wilde Jay Gruden en zijn team dan ook doortrekken om zo een historische avond te voorkomen. In plaats daarvan hielpen ze Brees een handje door op belangrijke third down momenten penalties te veroorzaken. Hierdoor bleven de Saints langer in balbezit en konden ze de drives twee keer omzetten in touchdowns. Eerst was het Josh Norman met een defensive holding. In het tweede kwart werd Brees gesacked door Ryan Kerrigan, maar door een domme unnecessary roughness penalty van Montae Nicholson eindigde de drive met een touchdown pass naar Josh Hill.


Een van de pluspunten voor de Redskins was het afstoppen van de running game in de eerste drie kwarten. Voornamelijk de twee jonge defensive linemen van Alabama waren hier een belangrijke reden voor. Jonathan Allen en Da’Ron Payne zorgden ervoor dat de Saints running game niet van de grond kwam.
De Saints gaan in ieder geval met een goed gevoel de bye week in. Op 21 oktober wacht voor hen een uitwedstrijd tegen de Ravens. De Washinton Redskins wat nu 2-2 staan, treffen wederom een NFC South tegenstander in een thuiswedstrijd tegen de Carolina Panthers.
Coverfoto: AP

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen