MNF: Steelers tanken vertrouwen tegen hopeloze Bengals

Monday Night Football was gisteravond een wedstrijd tussen twee teams die nog niet gewonnen hadden. Van de Cincinnati Bengals was dat wellicht verwacht, niet van de Steelers. Er zijn nog geen passende antwoorden gevonden voor het vertrek van Antonio Brown en Le’Veon Bell als aanvallende speerpunten. De blessure van Ben Roethlisberger kwam daar nog boven op.
Met de Bengals troffen de Steelers een tegenstander die de zoete smaak van een overwinning ook nog niet geproefd hadden dit seizoen. Het team ontbeert kwaliteit op alle fronten en mist met A.J. Green ook nog de beste wide receiver. De Bengals konden uiteindelijk een kwart mee komen op Heinz Field. Toen de Steelers eenmaal op gang kwamen viel er niks meer te halen voor de ploeg van coach Zac Taylor. De Steelers pakten een laatste strohalm om nog iets van het seizoen te maken.

KANSEN BENGALS

Het eerste kwart was voor de Andy Dalton en de Bengals. De eerste pass van de wedstrijd van back-up QB Mason Rudolph werd uit de handen van Diontae Johnson geslagen. Het gaf de rossige QB van de Bengals direct een kans in de redzone. Een touchdown werd het niet, maar de Bengals pakten wel een voorsprong met een field goal. De volgende drive van de Steelers eindige door een gemiste fourth-and-one. Dat gaf Cincinnati meteen weer een kans. De Bengals offense deed daar vervolgens niks mee en gaf daarmee een signaal af voor de rest van de wedstrijd.

JAMES CONNOR KOMT LOS

Voorafgaand aan het seizoen had men in Pittsburgh hoge verwachtingen van running back James Connor. Dat viel erg tegen in de eerste drie wedstrijden van het seizoen. In het tweede kwart maandagavond kwam Connor eindelijk tot zijn recht. De running back ving een pass van Rudolph en liep de eerste touchdown van de avond binnen. De Steelers defense deed vervolgens ook een duit in het zakje. Een strip-sack van Alvin Dupree hield de Bengals van scoren af. Door een benutte field goal wisten de Steelers de voorsprong voor rust verder uit te breiden tot 10-3.

GEEN PROTECTION VOOR DALTON

De achterstand bij rust was wellicht nog niet onoverkomelijk voor de Bengals. Maar direct na rust werd het verschil gemaakt. Uitblinkers James Connor en Jaylen Samuels waren verantwoordelijk voor de meeste yards tijdens de eerste drive na rust. Dit resulteerde in een touchdown voor laatstgenoemde. Andy Dalton kreeg daarna geen schijn van kans meer om iets aan de achterstand te doen. De O-line van de Bengals liet het volledig afweten. Dalton kreeg maar liefst 8 sacks te verwerken. Een diepe pass op Diontae Johnson, die daarmee zijn fout goedmaakte, bezorgde Pittsburgh wederom een touchdown. Het verschil was gemaakt. De eindstand liet weinig aan de verbeelding over: 27-3 voor de Steelers.

STROHALM STEELERS

Het seizoen voor de Bengals lijkt nu al klaar. Met drie andere sterke teams in de AFC North lijkt het een verloren seizoen. De Steelers daarentegen pakken hun laatste kans om er wat van te maken. De Browns en Ravens zijn sterk in deze divisie maar ook wisselvallig. Het spel van de Steelers is niet bepaald flitsend maar verdedigend zag het er eindelijk behoorlijk uit. Zondag komen Lamar Jackson en de Ravens op bezoek. Wederom een cruciaal duel voor Pittsburgh om zich terug in de race te vechten.

Coverfoto: Joe Sargent/Getty Images