MNF: Raiders winnen eerste duel in Las Vegas

Het ontbreken van de fans was het enige smetje op het echte debuut van de Las Vegas Raiders. Voor het eerst mochten ze in hun nieuwe speelstad aantreden. Met Monday Night Football kregen ze het grootst mogelijke podium. De Raiders pakten die kans met beide handen aan. Derek Carr was goed voor drie touchdowns en Las Vegas overkwam een achterstand van tien punten om de New Orleans Saints met 34-24 te verslaan.


ALLEGIANT STADIUM


Het was voor het eerst dat de Raiders in het Allegiant Stadium speelden. Het nieuwe onderkomen kostte een kleine twee miljard dollar en ligt middenin het centrum van Sin City, tegenover het bekende casino Mandalay Bay. “Ik hoop dat onze fans, ook al konden ze er niet bijzijn vanavond, iets hebben gezien waar ze van hebben genoten”, zei de winnende coach Jon Gruden na afloop van het duel. “We kunnen niet wachten tot de fans het stadion in mogen. Het is zo’n mooie plek om een wedstrijd te zien”.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

TONIGHT 😍 (via @raiders) 📺: #NOvsLV — 8:15pm ET on ESPN 📱: NFL app // Yahoo Sports app

Een bericht gedeeld door NFL (@nfl) op


ALVIN KAMARA TOUCHDOWN


In het begin van de wedstrijd leek het er niet op dat de fans van de Raiders iets hadden om blij over te zijn. Ze moesten in hun eerste twee drives punten, terwijl de Saints ook zonder Michael Thomas gemakkelijk over het veld leken te gaan. De eerste drive leverde de Saints drie punten op via een field goal. De tweede keer wisten de bezoekers de eerste touchdown in het nieuwe stadion te scoren. Alvin Kamara liet zien waarom de Saints hem een nieuw contract hebben gegeven en liep de bal de endzone in voor zijn eerste touchdown van de avond.


VERMOEIDE SAINTS-DEFENSE


Vanaf het tweede kwart was het echter Las Vegas die het spel dicteerde. Carr liet zien waarom hij in 2016 in de top drie van de MVP-race eindigde. Met korte passes was de thuisclub de Saints steeds te slim af. De Raiders hadden slechts twee first downs meer dan de Saints (28 om 26), maar hadden wel bijna twee keer zo lang de bal. Maar liefst zeventien keer had Carr keek tegen een third-down aan; tien keer wist hij de first down te halen. De zeven keer dat dit niet lukte, gingen de Raiders er twee keer met succes voor op fourth-down.Het leek er voor te zorgen dat de hoog aangeschreven Saints-defense vermoeid raakte en Carr leidde zijn ploeg naar vier opeenvolgende scores.


DIEPE BAL ONTBREEKT


De Raiders wisten op die manier de 10-0 achterstand om te zetten in een 24-17 voorsprong. De Saints wisten de Raiders daarna wel tegen te houden, maar konden niet profiteren. Drew Brees was vorige week tegen de Bucs al niet in topvorm, ook in het duel maandag was hij verre van scherp. Vooral de diepe bal lijkt te ontbreken, net als vorige week. De cijfers van Brees waren niet zo slecht, 312 yards, 1 touchdown, 1 interceptie, 8,6 yards per pass. Veel van de gewonnen yards kwamen echter na de catch.


SOUVENIR IN STADION


De Raiders hadden het spel van Brees goed in de gaten en kwamen in het vierde kwart niet meer in de problemen. Sterker nog, door een field goal met iets meer dan een minuut te spelen werd het duel niet alleen definitief beslist, het verschil kwam zo uiteindelijk uit op tien punten. Voor de winnende quarterback reden om souvenir achter te laten. De Saints mochten dan wel de eerste punten en de eerste touchdown in het nieuwe stadion hebben gescoord, de Raiders gingen er met de eerste zege vandoor.

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen