MNF: Packers hebben arbitrage aan hun zijde tegen Lions


Een clash tussen twee rivalen in de NFC North: de Detroit Lions en de Green Bay Packers. Momenteel geldt de NFCN als de sterkste divisie in de NFL. Beide teams bleken in Green Bay aan elkaar gewaagd. Een aantal zeer discutabele beslissingen van de officials gaven Aaron Rodgers de mogelijkheid zijn team in de slotfase toch nog langszij te brengen. Over die beslissingen zal lang worden nagepraat. Een hard gelag voor de ploeg uit Detroit die zo verrassend sterk aan het seizoen begon. Ook maandagavond maakte Matthew Stafford een betrouwbare indruk. Ondanks de zure nederlaag zullen de Lions veel aanknopingspunten zien om er alsnog een mooi seizoen van te maken.

BIG PLAYS DETROIT

De Lions hadden duidelijk snode plannen aan het begin van de wedstrijd. De eerste de beste play was voorbereid en slaagde perfect. Een diepe bal op Kenny Golladay bracht Detroit direct in scoringspositie. Resultaat was een field goal. De tweede drive deed Stafford bijna hetzelfde. Een 58-yard pass werd perfect gevangen door Marvin Hall. Zo makkelijk als die pass er uit zag, zo veel moeite hadden de Lions om in de endzone te komen. Uiteindelijk lukte dat Kerryon Johnson door de bal slechts centimeters over de goal line te krijgen op fourth-down. Hiermee nam de ploeg van Matt Patricia een vroege 10-0 voorsprong.

PACKERS KNOKKEN TERUG

Weinig lukte Aaron Rodgers en zijn offense in het eerste kwart. De door blessures geplaagde ploeg kwam pas in het tweede kwart in een ritme. Aaron Jones miste echter een open vangbal voor de eerste touchdown van de Packers. De drive werd levend gehouden door een call van de officials vanwege holding van Detroit. Een discutabele beslissing, niet de laatste deze wedstrijd. Even later schoot Detroit zichzelf in de voet door met te veel spelers op het veld te staan tijdens een fourth-down. De Packers pakten het kadootje uit. In plaats van een field goal scoorden ze hun eerste touchdown.
Rodgers was duidelijk in een ritme gekomen. Zijn volgende drive was wederom veelbelovend. Een 45-yard run van Jamaal Williams, de langste uit zijn carrière, bracht Green Bay in de redzone. Dit keer moesten de Packers wel genoegen nemen met een field goal. Daardoor stonden de Lions nog steeds voor bij rust: 13-10.

SCARY BLESSURE ALLISON

In de tweede helft kregen de Packers weer de bal en een kans om de leiding te nemen. Rodgers vond Geronimo Allison met een strakke pass. Op het moment dat Allison de bal ving werd hij echter keihard helmet-to-helmet geraakt door Tracy Walker III. De Packers wide receiver bleef minutenlang op het gras liggen maar kon uiteindelijk wel op eigen kracht het veld af. Weer een blessure voor de Packers. Het is vooral te hopen dat de schade voor Allison mee blijkt te vallen. Mason Crosby schoot nog wel de gelijkmaker binnen aan het einde van deze drive.

SCHIETTENT

Bij beide ploegen was het met name de defense die domineerde in het derde kwart. Het was wachten tot één van de teams een fout zou maken. De eerste die gruwelijk in de fout ging was Darrius Shephard bij een punt return voor de Packers. Hij schatte de bal volledig verkeerd in en gaf de Lions daarmee de kans weer op voorsprong te komen. Dat lukte door één van de drie field goals in het derde kwart. Aan het begin van het vierde kwart stond Detroit voor met 19-13. De Packers waren echter hard op weg naar de endzone. Tot diezelfde Shephard weer in de fout ging. Weer kreeg hij de bal niet onder controle en de Lions defense kon er met de bal vandoor. Weer resulteerde de drive in een field goal voor Detroit.

ARBITRALE DWALINGEN

De Lions leken de wedstrijd onder controle te hebben. Zeker toen Rodgers weer niemand wist te vinden op third-down met nog 10 minuten op de klok. De Packers-QB kreeg echter wat hulp van de officials. Die besloten tot een uiterst discutabele illegal-hands-to-the-face-penalty tegen Trey Flowers. Rodgers maakte wederom dankbaar gebruik van deze beslissing. Een prachtige pass en dito catch van Allen Lazard betekende een touchdown voor de Packers. Hiermee was het verschil nog maar twee punten.
Met nog zes minuten op de klok kreeg Rodgers de kans om dit gat te dichten. Dat deed hij uiterst zorgvuldig. Vier minuten later stond hij in field goal range. Een cruciale play op third-down volgde. Als de Lions hier de Packers zouden stoppen zou er nog ruim genoeg tijd zijn om zelf een field goal te scoren. Het lukte de Lions-D om Rodgers af te stoppen. Op dat moment besloten de officials wederom een discutabele illegal-hands-to-the-face-penalty uit te delen. En weer was het tegen Flowers. Een onbegrijpelijke beslissing en eentje die de wedstrijd besliste. De Packers konden rustig de klok laten aftellen tot een paar seconden. Crosby schoot een makkelijke field goal binnen en daarmee wonnen de Packers de wedstrijd.

Spannende NFC North

De Packers pakken een zeer belangrijke overwinning op een concurrent in de divisie. De spanning in de NFC North is om te snijden. De Vikings zijn op stoom gekomen en ook de Bears en Lions lijken tot veel in staat. Green Bay pakt voorlopig de leiding maar heeft wel te maken met een waslijst aan blessures. De spanning blijft om te snijden in deze divisie!

 
Lees hier, hier en hier de recaps van de Sunday night games!

Coverfoto: Stacy Revere/Getty Images

Ton de Vries
NFL fanaat mede door een periode van 5 jaar in Amerika. Charlotte (NC) voelt als mijn tweede thuis en de Carolina Panthers zijn uiteraard mijn favoriete team.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen