MNF: Bengals met Browning verslaan Jaguars, Lawrence valt uit

Zonder Joe Burrow hebben de Cincinnati Bengals in OT verrassend gewonnen van de Jaguars, in Jacksonville tijdens MNF. Burrows vervanger Browning speelde een uitstekende wedstrijd. Aan de kant van de Jaguars zijn er zorgen over Trevor Lawrence, die geblesseerd uitviel aan het einde van de wedstrijd.

Cincinnati Bengals @ Jacksonville Jaguars | 34-31

De Jaguars waren voorafgaand aan het treffen duidelijk de favoriet. De Bengals moeten het de rest van het jaar zonder Joe Burrow stellen, waardoor men weinig verwachtingen heeft van Cincinnati. Het waren dan ook de Jaguars die halverwege het eerste kwart op voorsprong kwamen dankzij een td run van Travis Etienne. De Bengals misten hierna een kans om wat terug te doen: Evan McPherson miste een field goal van 57 yards. In het tweede kwart trokken de Bengals de stand gelijk via een run van Joe Mixon. Lang duurde dit niet: Evan Engram ving zijn eerste touchdown van het seizoen van Trevor Lawrence. Nog voor rust trok Cincinnati de stand voor de tweede keer gelijk, wederom via Mixon. Dit was een opsteker voor de Bengals en voor Mixon. De rungame van Cincinnati beleeft dit jaar lastige tijden.

BROWNING BLINKT UIT, LAWRENCE GEBLESSEERD

In het derde kwart pakten de Bengals hun eerste voorsprong van de wedstrijd. Jake Browning, die een uitstekende pot speelde met 354 yards en 1 td, gooide een 76-yard touchdown naar Ja’Marr Chase. Chase was wederom de uitblinker bij de Bengals met een statline van 11 recepties, 149 yards en 1 td. Ook nu duurde deze stand niet lang. Parker Washington ving in de daaropvolgende drive een touchdown pass van Lawrence. De rookie Washington speelde tijdens MNF veel snaps omdat Christian Kirk al in het eerste kwart uitviel.

Na de Jaguars touchdown ontstond de meest bizarre play van de wedstrijd. De eerste beste play van de Bengals was een trickplay. Waar Tyler Boyd de bal precies heen moest gooien, zal nooit duidelijk worden. Hij gooide hem in elk geval recht in de handen van Josh Allen, waardoor de Jaguars de bal op de 17-yard lijn van de Bengals verkregen. De Jaguars profiteerden hier ook van, Lawrence liep de bal binnen voor een 21-28 voorsprong.

Cincinnati antwoordde via een QB touchdown run van eigen makelij. Het was Browning die de bal de endzone in wist te sneaken. Bij deze 28-28 stand voltrok zich rampspoed voor de Jaguars. Trevor Lawrence raakte geblesseerd en moest met veel ondersteuning van het veld worden geholpen. Hij werd vervangen door C.J. Beathard. Hoe ernstig de blessure van Lawrence is, is nog niet duidelijk. In de laatste twee minuten van de wedstrijd scoorden beide teams nog een touchdown, waardoor de MNF pot naar overtime ging.

BENGALS BESLISSEN WEDSTRIJD IN OVERTIME

De Jaguars kregen de bal als eerste om OT te beginnen. Beadhard wist zijn ploeg niet in de endzone of in field goal range te krijgen. Hierdoor namen de Bengals de bal over, en dat bleek de laatste drive van de wedstrijd te worden. Browning kreeg zijn team ver genoeg voor McPherson om een 48-yard field te kicken en de wedstrijd te winnen.

De Jaguars vallen door dit verlies naar 8-4, waardoor zowel de Houston Texans als de Indianapolis Colts binnen een wedstrijd komen in de AFC South. De Bengals hebben hun record met deze overwinning weer op .500 gekregen, zij staan 6-6. Voor Cincinnati lijken de playoffs ondanks de overwinning nog steeds een longshot.