Jacksonville Jaguars troeven Buffalo Bills af met rennende Bortles


In één van de slechtste play-off games in de geschiedenis van de NFL zijn de Jaguars ten koste van de Bills doorgestoomd naar de divisional round van de AFC. Het duel tussen de teams die beiden een lange play-off droogte ten einde brachten, leek lang op overtime af te stevenen, maar een rennende Blake Bortles en ontwaakte Leonard Fournette leidden de Jags naar de volgende ronde. De score viel nog lager uit dan de legendarische Snow Bowl tussen de Bills en de Colts eerder dit seizoen. 3-10.

JAGUARS BOVENLIGGENDE PARTIJ IN DEFENSIEF STEEKSPEL

Zoals verwacht werd het een duel tussen de D’s. De teams leken zelfs de rust in te gaan met de brilstand op het bord, maar twee field goals leidden tot een 3-3 tussenstand. In de eerste helft hadden de Buffalo Bills de overhand in zowel de defense als de offense. Ze konden echter geen vuist maken en zelfs een 1st & goal met één yard te gaan bleek de teleurstellende offense te machtig.
De Jaguars lieten daarentegen nog minder zien en hadden een dramatische punt van Colton Schmidt nodig om een gelijkmakende field goal te forceren. Uiteindelijk waren de Jaguars in staat het tij te keren. Het onvermogen van de Bills defense om te anticiperen op een rennende Blake Bortles toonde de defensieve superioriteit van Jacksonville.

‘BAD BLAKE’ HAD HET PAD TUSSEN DE BENEN

In de preview van deze wildcard match-up stond de vraag of we ‘Good Blake’ of ‘Bad Blake’ zouden krijgen. Het was zonder twijfel de laatste. Er kwam nauwelijks een bal aan en vrijwel elke drive eindigde in een punt. Overigens liet Bills quarterback Tyrod Taylor de harten van NFL-liefhebbers ook niet veel sneller kloppen. Bij de Jaguars begon het echter te draaien toen Bortles door had dat rennen ook hem wat op kon leveren.
Dankzij deze nieuw ontdekte vaardigheid bracht hij Jacksonville als een ware Cam Newton de overwinning. Voor een quarterback is het een ietwat genante statistiek, maar als je wint maakt het niet zo veel uit: 88 rushing yards en 87 passing yards. Via een cameraman kregen we een mooi inkijkje hoe de Buffalo-defense vooral de tweede helft beleefd moeten hebben.

MACHTELOZE BILLS OFFENSE SCHENKT JAGUARS DE OVERWINNING

Waar de Bills niet in staat waren om een gunstige veldpositie om te zetten in een touchdown, lukte dit de gastheren uit Florida wel. Na voorbereidend rushing werk van Bortles en Fournette lukte het de quarterback zowaar om TE Ben Koyack door de lucht te vinden voor een TD. Voor het eerst dit seizoen en op het juiste moment.


Taylor en de Bills mochten op zoek naar de gelijkmaker, maar waren niet in staat om een vuist te maken. De besluiteloosheid en onrust van de Bills QB leverde frustrerend weinig op en resulteerde zelfs in een concussion vlak na de two minute warning. De zware hit vormde een symbolisch, en ook treurig, einde voor Tyrod Taylor in Buffalo. Ook vandaag was hij niet in staat zich te onderscheiden en het team bij de hand te nemen. De mate waarin hij vrije receivers structureel over het hoofd ziet, maakt het nagenoeg ondenkbaar dat de Bills verder gaan met Taylor als quarterback.

JAGUARS OP BEZOEK IN PITTSBURGH EN QUARTERBACK SITUATIE IN BUFFALO VERDUIDELIJKT

Na de zwaarbevochten overwinning op de Bills mogen de Jaguars zich opmaken voor een confrontatie met de Pittsburgh Steelers. Eén van de mastodonten van de NFL. Voor Jacksonville wordt het een pittige wedstrijd aangezien de Steelers als een van de weinigen het de Patriots lastig wisten te maken. Desondanks is Sacksonville niet kansloos. Het is een taai team met een stevige mentaliteit en een sterke drang om zich te bewijzen.
Voor Buffalo rest niet anders dan door te gaan met de ingezette koers. Sean McDermott en Brandon Beane bouwen verder aan het team om duurzaam succes te creëren. De performance van Taylor en de pech van back-up QB Nathan Peterman maken de keuze op de quarterback positie in ieder geval een stuk makkelijker. Peterman durft meer dan Taylor, maar gooide ook direct weer een interceptie, waarmee de wedstrijd ten einde kwam.


Het hoofdstuk Taylor is afgelopen en er moet een toekomstige franchise quarterback gedraft worden. Wellicht kan die bij een vertrek van Taylor rijpen onder de vleugels van Alex Smith.
In conclusie kan in ieder geval gezegd worden dat de AFC de aankomende jaren twee leuke teams rijker is, want de successen in Buffalo en Jacksonville zullen niet beperkt blijven tot het play-off optreden in het 2017 seizoen.

Cover Photo: Brett Carlsen/Getty Images

Luuk Dokter
Luuk Dokter
Studeerde in Upstate New York, dus: "Go Bills!".

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen