Game of the Week: Packers @ 49ers


Het toetje op zondagavond is zonder twijfel de Game of the Week. De Packers gaan op bezoek bij de 49ers. Inzet: de eerste plaats in de NFC. De ploeg uit San Francisco staat bovenaan met een 9-1 record maar door een overwinning van de Packers (8-2) zou die stand gelijk worden getrokken. Beide teams maken indruk en beide gaan we naar alle waarschijnlijkheid terug zien in de playoffs. Dit zou zomaar een preview kunnen zijn van de NFC Championship game. De 49ers leunen op een ijzersterke defense en een gevarieerde running game. Bij de Packers draait het allemaal om Rodgers, die ondanks vele blessures dit seizoen altijd wel een receiver weet te vinden. Zeker gezien de blessures bij San Francisco zullen de teams zeer aan elkaar gewaagd zijn. De hoop is dat we weer zo’n spannende strijd gaan zien als we zagen tussen de 49ers en de Seahawks. Gaat Matt LaFleur zijn oude baas, Kyle Shanahan, verrassen?

SHANAHAN VS LAFLEUR

De coaches van beide teams kennen elkaar goed. Ze werkten samen bij de Atlanta Falcons in 2016, het jaar waarin ze de Superbowl haalden. Shanahan streek neer in San Francisco. LaFleur kreeg begin dit seizoen de kans bij de Packers. Beiden maken indruk. Het aanvalsspel van de 49ers is zeer gevarieerd. Met name de running plays zijn af en toe fenomenaal. Ondanks dat Jimmy Garoppolo lang niet altijd even steady is, lukt het Shanahan altijd om genoeg punten op het bord te krijgen. Het helpt dat de 49ers in defensief opzicht zo sterk zijn. Shanahan kan daarbij leunen op Robert Saleh. De defensive coach, die nog het meest doet denken aan “The Rock”, doet het zo goed dat het een kwestie van tijd lijkt voor hij ergens een head coach rol gaat vervullen. LaFleur had even tijd nodig om de juiste snaar te raken bij Rodgers. Toen dat eenmaal lukte, begon het aanvallend te lopen. De coach van de Packers zal er alles aan gelegen zijn om zijn voormalige baas te verslaan.

BLESSURES

Voor de Packers kwam de bye afgelopen weekend als geroepen. Eindelijk tijd voor een aantal spelers om hun rust te pakken en terug te komen van hun blessures. De ziekenboeg zat dit seizoen behoorlijk vol in Green Bay. Met name de wide receivers hadden het zwaar te verduren. Inmiddels zijn de meeste spelers weer terug. Rodgers favoriete target, Davante Adams, zal weer zo goed als 100% zijn. Het omgekeerde is het geval bij de 49ers. Het zware schema in de tweede seizoenshelft begint ze een beetje op te breken. Ze missen sowieso left tackle Joe Staley met een gebroken vinger. Achter de namen van George Kittle, Emmanual Sanders en Matt Breida staat nog een vraagteken. Allen belangrijke spelers voor de thuisploeg, die dus enigszins gehavend aan de aftrap zal staan. Mochten zij er niet bij staan, dan zal er nog meer druk op de 49ers defense komen te staan om te compenseren voor het aanvallend gemis.

LASTIG SCHEMA

De 49ers doen het fantastich, maar het resterende schema lacht ze niet bepaald toe. Twee weken geleden speelden ze een fantastische duel tegen de Seahawks. Daarna kregen ze de Cardinals als tussendoortje. Maar vanaf nu zit er geen enkele makkelijke wedstrijd meer tussen. Behalve de Packers spelen ze nog tegen de Ravens, Saints, Falcons, Rams en Seahawks. De Falcons zijn de enige op deze lijst die we zeer waarschijnlijk niet in de playoffs terug gaan zien. Maar ondanks dat is Atlanta de absolute ploeg in vorm. In de NFC worden de 49ers op de huid gezeten door de Packers, Saints en Seahawks. Het wordt dus een zware kluif voor de ploeg van Shanahan om de koppositie te behouden. Zeker als de blessures aanhouden zal het een zware slotfase worden van het reguliere seizoen. Vergeleken met de 49ers hebben de Packers het op het oog een stuk makkelijker. Naast de 49ers staat er op papier alleen een lastige wedstrijd met de Vikings op het programma.

CLOSE GAME

Gezien de kwaliteiten bij beide teams kan het bijna niet anders dan dat het een hele spannende wedstrijd wordt. De ploeg uit Green Bay heeft het meestal lastig tegen de running game. Shanahan zal daar flink gebruik van willen maken. Rodgers zal moeten vertrouwen op zijn O-line, die een zware avond tegemoet gaat tegen de 49ers pass-rush. Als Rodgers onder die druk vandaan weet te komen, gaat hij weer mooie dingen laten zien. Zeker nu hij al zijn wapens langzamerhand weer terug heeft. Davante Adams en Aaron Jones zullen vaak gezocht gaan worden. Green Bay heeft het voordeel dit soort wapens ter beschikking te hebben. Cruciaal in een slotfase waarin de ploegen nog dicht bij elkaar staan. Bij San Francisco ontbreekt dat een beetje, zeker als Kittle en Breida er niet bij zijn. Dit zagen we de 49ers ook opbreken tegen de Seahawks. Op basis daarvan verwachten wij een close game, beslist in het voordeel van de Packers middels een field goal.
Voorspelling: Packers 23 – 20 49ers

Ton de Vries
Ton de Vries
NFL fanaat mede door een periode van 5 jaar in Amerika. Charlotte (NC) voelt als mijn tweede thuis en de Carolina Panthers zijn uiteraard mijn favoriete team.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen