Is er nog toekomst voor Josh Gordon?

Josh_Gordon_2014_Browns_training_camp_(3)Josh Gordon mag na een lange schorsing dit seizoen weer spelen voor de Cleveland Browns, maar het is de vraag of de wide receiver nog in de plannen van zijn team past. Eerst even terugkijken, want hoe zat het ook alweer? Gordon werd in de tweede ronde tijdens de Supplementary Draft van 2012 gekozen door Cleveland. Hij draaide een prima eerste seizoen en werd meteen bestempeld als groot talent. Nog voor het seizoen 2013 kwam echter al aan het licht dat Gordon verboden middelen had gebruikt. Ondanks een schorsing van twee wedstrijden maakte hij dat jaar regelmatig grote indruk met back-to-back 200-yard receiving games. In 2014 werd Gordon gearresteerd omdat hij versuft achter het stuur zat en werd hij een jaar geschorst vanwege opnieuw het gebruik van verboden middelen. Hij mocht nog even spelen, maar overtrad diverse teamregels en hoefde van de franchise niet meer op te komen draven.
Falen
Het mag geen verrassing zijn. Ook in 2015 kwam Gordon niet aan spelen toe. Opnieuw snoepte hij van pilletjes en poedertjes die niet mogen en bovendien kon hij niet van de alcohol afblijven. Begin dit jaar vroeg Gordon zelf of hij vervroegd mocht terugkeren. Nadat hij opnieuw faalde bij een test werd dat verzoek in maart afgewezen. Plotseling kwam daar deze week echter, als donderslag bij heldere hemel, het bericht dat Gordon weer ‘geïnstalleerd’ is door de NFL. Hij mag meedoen aan het trainingskamp, maar is geschorst voor de eerste vier wedstrijden van het reguliere seizoen.
Cultuur
De Browns hebben Gordon ondertussen opgenomen op het 90-man roster, wat overigens defensive back A.J. Stamps zijn plek kostte. Ergens een opmerkelijke keuze van de Browns. Wat moeten ze eigenlijk nog met Gordon? Voorgaande toont aan hoe onbetrouwbaar de éénmalig Pro Bowler is en 2013 is ondertussen lang geleden. Cleveland wil bovendien een ander gezicht tonen. Johnny Manziel is een gesloten boek en misdragingen worden niet meer getolereerd. De afgelopen NFL Draft lag de focus op jongens met een correct karakter. Gordon lijkt op geen enkele manier in de nieuwe cultuur van de franchise te passen.
Trade
Het lijkt zeer onwaarschijnlijk dat Gordon ooit nog een bal gaat vangen tijdens het reguliere seizoen in een jersey van de Browns. Het zou goed kunnen dat ze hem gebruiken voor een trade, maar dan moet hij spelen tijdens preseason en daar ook nog eens indruk maken. De eerste voortekenen zijn slecht, want hij werd op de active/non-football injury list geplaatst. Je moet wel een rasoptimist zijn om nog een toekomst voor Gordon in de NFL te zien. De wonderen zijn de wereld echter nog niet uit.
Foto: Getty Images/Archief

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen