NFL 4-on-4: de draft en Alex Smith

3. Alex Smith is met pensioen. Hoe kijken we over tien jaar terug op zijn loopbaan?

Lars Leeftink: “Als wat mij betreft dé comeback player of the NFL. Wat hij gedaan heeft, is iets dat we nog nooit hebben gezien. Hij zal niet herinnerd worden vanwege zijn talent, resultaten of statistieken, maar als voorbeeld van doorzettingsvermogen en vastberadenheid. En terecht.”

Toon Aerts: “Ik denk niet dat we ooit een meer inspirerende en sensationele comeback zullen zien – in eender welke sport – dan die van Alex Smith. Ik heb eindeloos veel respect voor de man en wat mij betreft moet de Comeback Player of the Year-award nu al naar hem vernoemd worden.”

Luuk Dokter: “Ik ben bang dat hij altijd herinnerd zal worden als dé comeback player. Dat is begrijpelijk, maar ook erg zonde. Hij kende namelijk ook een prima carrière met sterke prestaties. Vorige week maandag schreef Laurens een column over hoe jammer het is dat aan het eind van de carrière van Edelman vooral wordt gediscussieerd over zijn HOF-geschiktheid. Ik vrees dat de loopbaan van Smith ook zodanig bezoedeld wordt, maar dan door zijn historische comeback.”

Chris van Dijk: “Hoe bijzonder de comeback van Smith ook was, ik hoop voor hem dat we over tien jaar ook naar zijn sportieve prestaties kijken. Want voor zijn blessure had Smith een prima loopbaan met diverse play-offplaatsen en Pro Bowl-selecties. Alex Smith was veel meer dan alleen de quarterback die terugkwam van een gebroken been en zeventien operaties.”

Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen