NFL Weekly: Alex Smith stopt, nieuwe spelregels

De indrukwekkende comeback van Alex Smith duurde maar een jaar. De quarterback van het Washington Football Team heeft zijn carrière beëindigd. Het is uiteraard het belangrijkste nieuws bij de terugkeer van de NFL Weekly. Verder ook nog aandacht voor de nieuwe spelregels en een wel heel bijzondere vangbal van Rob Gronkowski.

Alex Smith zet punt achter loopbaan

Hij overkwam zeventien operaties en raakte bijna een been kwijt. Ondanks alles kwam Alex Smith terug op het veld en loodste hij het Washington Football Team naar de play-offs. Toch zet hij ondanks al het werk een punt achter zijn loopbaan om meer tijd met zijn familie door te kunnen brengen.

Smith maakte het nieuws zelf bekend via een filmpje op Instagram. “Hoewel ik nog genoeg snaps in mij heb en zestien jaar alles heb gegeven voor deze sport kan ik niet wachten om te kijken wat er nog meer mogelijk is”, zo zegt hij in de video. “Maar eerst ga ik wat tijd nemen om te genieten van de wandelingen met mijn vrouw en mijn kinderen hebben geen idee wat ze straks in de tuin te wachten staat.”

Smith werd in 2005 als eerste gedraft door de San Francisco 49ers, waar hij acht jaar voor zou spelen tot hij naar Kansas werd gestuurd in een trade. Hier was Smith vijf jaar lang de starter tot de Chiefs voor Patrick Mahomes kozen als de quarterback. Hij belandde in Washington, waar hij de laatste jaren van zijn loopbaan door zou brengen. Smith werd in zijn indrukwekkende loopbaan drie keer in de Pro Bowl gekozen. Zijn laatste prijs was die van Comeback Player of the Year na het indrukwekkende herstel van zijn gebroken been.

Chiefs traden voor OT Orlando Brown

De Kansas City Chiefs hebben OT Orlando Brown Jr. van de Baltimore Ravens binnen weten te halen. In ruil daarvoor stuurt Kansas vier draftpicks naar de rivaal in de AFC.

De Chiefs konden wel wat versterking op de offensive line gebruiken. Ze hebben deze gevonden in Baltimore, want de Ravens sturen hun Pro Bowler naar Kansas. In ruil hiervoor krijgen de Ravens drie draftpicks in de draft van komende week, waaronder de pick in de eerste ronde. De overige picks die Baltimore krijgt zijn een derde en vierde rondepick in de komende draft en een pick in de vijfde ronde in de draft van volgend jaar.

Kleine regelveranderingen voor komend seizoen

De eigenaren van de NFL hebben een aantal kleine veranderingen in de regels doorgevoerd voor komend seizoen. Er lagen meer plannen op tafel, maar uiteindelijk is het bij een aantal kleine aanpassingen gebleven.

De belangrijkste verandering zit bij de videoscheidsrechter. Er gingen verhalen op om een extra scheidsrechter in het stadion te zetten die de beschikking krijgt over alle beelden van de uitzendingen om zo te helpen om beslissingen te nemen. Hier zien de eigenaren vanaf. De beslissingen moeten op het veld genomen worden, zo is hun mening. Wel kan de videoscheidsrechter aangeven dat een bal die als vangbal gezien wordt toch de grond heeft geraakt. Scheidsrechters kunnen hun beslissing terugdraaien zonder coach’s challenge. Ze kunnen bij subjectieve beslissing echter geen invloed uitoefenen.

Het aantal succesvolle onside kicks moet omhoog. Afgelopen jaar lukte het slechts drie keer om de aftrap te heroveren; het laagste aantal in jaren. De clubs kwamen met een aantal suggesties, zoals een play die vijftien yards moest veroveren, maar dit ging de eigenaren te ver. Wel mogen er nog maar negen spelers van de ontvangende ploeg in de setup zone van 25 yards staan, in plaats van de verplichte elf.

Overig nieuws

  • Clubs krijgen meer mogelijkheden met hun rugnummers. Running backs, wide receivers, tight ends, defensive backs en linebackers mogen nu een nummer onder de tien dragen. Een regelverandering waar Tom Brady in ieder geval fel tegenstander van is;
  • De Carolina Panthers en de Detroit Lions staan ervoor open om terug te traden in de komende draft. Dat zeggen insiders. De Panthers mogen als achtste kiezen, één pick na die van de Lions;
  • Cornerback Justin Layne van de Pittsburgh Steelers is gearresteerd voor het vervoeren van een vuurwapen. De speler werd aangehouden omdat hij meer dan veertig kilometer te hard reed, waarna de agenten zijn wapen vonden;
  • Bij Bears-legende Steve McMichaels is ALS geconstateerd. De 63-jarige Super Bowl-kampioen werd vijf keer gekozen tot All Pro en speelde ook voor de Patriots en de Packers.
  • Rob Gronkowski heeft veel bijzondere ballen gevangen, maar daar kwam dit weekend toch een nieuw hoogtepunt uit. De tight end van de Bucs ving namelijk een pass vanuit een helikopter die op 200 meter hoogte vloog. De vangbal gaat dan ook het Guiness Book of Records in.

Coverfoto: Chris Szagola/Associated Press

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen