NFL 4-on-4: de draft en Alex Smith

2. Welk team moeten we in de gaten houden in de draft? Wie heeft hier het meest te winnen?

Lars Leeftink: “De Jaguars. De #1 pick en nog een vrachtlading aan picks daarna. Dit is de draft waarin ze kunnen toeslaan of de plank compleet mis gaan slaan. Hetzelfde geldt voor de Dolphins. Misschien zelfs nog wel wat meer. Veel picks en al een roster dat heeft laten zien te kunnen winnen. Zeker aanvallend gezien wordt dit een hele belangrijke draft voor Miami.”

Toon Aerts: “Ik zou hier opnieuw de Patriots kunnen zetten. Gaan ze effectief omhoog traden voor een quarterback? Het lijkt atypisch voor Belichick en de Pats, maar dat was hun afgelopen Free Agency ook. Verder ben ik benieuwd wat de Houston Texans gaan doen. Zoals het er nu voorstaat, kunnen zij pas in de derde ronde een eerste speler kiezen. Ik vraag me af of ze zullen proberen om minstens naar de tweede ronde op te klimmen.”

Luuk Dokter: “Wat mij betreft zijn dat voornamelijk de Jaguars en de Jets, omdat bij hen een nieuw fundament gelegd moet worden. Eigenlijk moet ik me vooral bij de anderen aansluiten, want uiteindelijk zit buiten de Jaguars de meeste draftspanning in de AFC East, de Bills daargelaten. Buffalo heeft een sterk roster en wist dit in tact te houden en hier en daar zelfs te verbeteren. New York moet met deze draft op een duurzame wijze het team opbouwen en Miami zet met deze draft en in dit off-season de stappen naar het vervolmaken van hun roster. In New England is met geld gestrooid en ook daar hangt veel af van de draft.”

Chris van Dijk: “De Jaguars en Jets zijn twee voor de hand liggende teams, maar die hebben wel de kans om een quarterback te kiezen voor de toekomst. Hun picks zijn logisch, hoe de carrières van Lawrence en Wilson ook gaan verlopen. Het team onder een vergrootglas is daarom San Francisco. Zelfs de eigen fanbase staat niet achter de mogelijke keuze van Mac Jones als nieuwe quarterback. Daarbij hebben de Niners ook flink wat opgegeven om naar plek drie te klimmen. Een keuze met verstrekkende gevolgen dus.”

Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen