De NFL op social media: Wie moet je volgen?

De NFL is één van de grootste competities op aarde. Dit is niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten te zien. Teams, spelers, journalisten: iedereen laat van zich horen op social media. Hier vind je een aantal populaire, grappige en geïnformeerde accounts die jij sowieso moet volgen!

(OUD-)SPELERS

Spelers en oud-spelers maken gretig gebruik van sociale media. De één huurt een professioneel bedrijf in om flitsende posts te maken voor zijn volgers, de ander post gewoon zelf. Het leuke aan veel NFL spelers op met name Twitter is dat ze hun volgers niet vervelen met allemaal clichés. Tussen spelers wordt er zo nu en dan nog een ouderwetse twitter beef uitgevochten, zoals eerder deze week tussen Bengals cornerback Eli Apple en Chiefs wide receiver Tyreek Hill.

Odell Beckham Jr.

OBJ is al jaren één van de populairste spelers op social media. De wide receiver van de Los Angeles Rams staat volgende week met zijn team in de Super Bowl. OBJ is op Instagram en Twitter één van de spelers met de meeste volgers. In aanloop naar 13 februari zal hij ongetwijfeld zijn volgers op de hoogte houden van de voorbereidingen op de Super Bowl.

Tom Brady

Brady is afgelopen maandag officieel gestopt met American Football. Brady is als levende legende enorm populair op sociale media. Het afgelopen weekend waren de accounts van Brady op Instagram en Twitter drukbezocht, omdat het niet duidelijk werd of hij wel of niet ging stoppen als prof. Vaak kan je op de sociale media van spelers nieuws over hun carrière het snelst vinden. Brady vergaarde de afgelopen jaren al roem op sociale media met zijn video’s voor of na wedstrijden.

Dick Butkus

Hoewel social media nog niet zo lang onderdeel is van de NFL, maken spelers die al lang gestopt zijn er nog gretig gebruik van. De grappigste van deze is zeer waarschijnlijk Dick Butkus. De voormalig linebacker van de Bears kreeg recent zijn blauwe vinkje op Twitter, wat zijn account officieel maakte. Butkus staat bekend om zijn grappige tweets.

Chad Ochocinco

Chad Ochocinco (voorheen Johnson) was tijdens zijn carrière al een geliefde speler die altijd voor een leuke quote zorgde. Nu zijn carrière voorbij is, is de voormalig wide receiver nog steeds een populaire naam op social media. Zijn 1-op-1 filmpjes met Deion Sanders zijn bijzonder populair.

TEAMS

Als NFL fan volg je natuurlijk je favoriete team op social media. Aangezien American Football een grote sport is in een groot land als Amerika, hebben alle teams een zeer professioneel social media team in dienst. Zij zorgen voor gelikte posts voor de honderdduizenden of soms miljoenen volgers die de teams hebben. Dit zijn de populairste teams op social media.

New England Patriots

Dankzij de al eerder genoemde Brady werden de Patriots in de 21e eeuw één van de grootste franchises in de NFL. Dit is dan ook terug te zien in de volgersaantallen. De Patriots hebben 4,6 miljoen Twitter volgers, 4,5 miljoen Instagram volgers en 6,7 miljoen likes op Facebook.

Dallas Cowboys

De Cowboys zijn één van de grootste teams in Amerika, ondanks hun gebrek aan succes in de afgelopen jaren. Dit neemt niet weg dat het team uit Texas 4,2 miljoen volgers heeft op Twitter, 3,9 miljoen op Instagram en nog zo’n 8,3 miljoen likes op Facebook.

Philadelphia Eagles

De Eagles zijn na hun Super Bowl wist van 2017 snel gegroeid in hun volgersaantallen. De Eagles hebben 3,5 miljoen volgers op Twitter, 2,1 miljoen volgers op Instagram en 3,1 miljoen likes op Facebook.

San Francisco 49ers

De 49ers misten de Super Bowl maar net dit jaar. Het team uit Californië is al jaren één van de populairste team in Amerika. Dit is terug te zien in de 2,2 miljoen Twitter volgers, 2,4 miljoen Instagram volgers en 3,9 miljoen likes op Facebook.

MEDIA

In de wereld van de NFL is er altijd wel iets te melden. Spelers en teams proberen vaak nieuws zelf te brengen, maar er zijn een heleboel goed geïnformeerde journalisten die constant proberen het nieuws te brengen of duiding te geven. Verder krijgen influencers ook steeds meer een voet aan de grond in de wereld van de NFL.

Adam Schefter

Iedere NFL fan kent Adam Schefter. Schefter is één van de meest betrouwbare journalisten in de NFL. Schefter heeft dan ook ruim 9 miljoen (!) volgers op Twitter. Hij was ook de eerste die het nieuws over Brady’s pensioen bracht afgelopen weekend, al werd dat uiteindelijk pas dagen later bevestigd. Als je het laatste nieuws wil weten over de NFL doe je er goed aan om Schefter te volgen.

Annie Agar

Annie Agar is een zeer vermakelijke influencer op het gebied van de NFL. Agar maakt wekelijks filmpjes met persiflages van NFL meetings. Ze zijn erg creatief en leuk uitgevoerd en zeker de moeite waard om eens te kijken!

Dan Orlovsky

Orlovsky is een voormalig NFL speler die nu bij ESPN werkt. Hij kan op een duidelijke en begrijpelijke manier tape uitleggen voor de kijker. Orlovsky is zeer de moeite waard om te volgen als je graag wat meer inzicht wil krijgen in de speelstijl van NFL teams en spelers.

NFL

Dit is misschien een inkoppertje, maar de NFL is een must-follow op de sociale media. Het officiële account van de competitie post dagelijks de beste beelden van vroeger en nu. De beelden van voor, tijdens en na de wedstrijden zijn altijd de moeite waard om te bekijken voor een fan.


Lees hier alles over het afscheid van Tom Brady!

Coverfoto: Mark Lomoglio/AP Photo

Marc Dorenbos
Marc Dorenbos
Houdt van voetbal, American Football en Basketball. Fan van de Bengals #WhoDey.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen