Chiefs van begin tot eind heer en meester in Houston

Kansas City Chiefs v Pittsburgh Steelers
Het had een mooie avond moeten worden voor de Texanen maar direct vanaf de kick-off was het duidelijk dat Kansas City daar heel anders over dacht. Dat de Houston Texans überhaupt de play-offs gehaald hadden, mocht als een klein wonder beschouwd worden. Coach Bill O’Brien en zijn mannen waren dan ook alles behalve klaar voor het geweld dat in het postseason losbarst. Ondanks dat de verdediging van de Texans, onder aanvoering van J.J. Watt, nog een aardige poging deed er een wedstrijd van te maken, is de eerste ontmoeting tijdens het Wildcard Weekend geen moment spannend geweest. Een deceptie voor de Texans die komend off-season hard moeten gaan werken om op competitief niveau te komen.
Hoe krijg je een stadion stil
Ze zullen in Kansas wel even gedacht hebben over het thuisvoordeel dat de Texans hadden. Even, want met het eerste balcontact zette Knile Davis direct het volledige stadion op mute. Een kick-off return van 106 yards voor een touchdown. Direct vanaf het eerste moment lieten de Chiefs blijken dat ze maar voor één ding gekomen waren en niemand ze van dat doel af ging houden.

De touwtjes stevig in handen
Headcoach Andy Reid van de KC Chiefs had zijn huiswerk goed gedaan. Op dezelfde manier waarop de Chiefs 10 wedstrijden op rij wonnen, om als eerste team met een 1-5 start alsnog naar de play-offs te gaan, namen ze ook tegen de Texans gestaag afstand. Geen enkel moment hebben ze zich bedreigd hoeven voelen. Zowel aan de aanvallende als de verdedigende kant van de bal was er een overduidelijk plan dat meedogenloos uitgevoerd werd door de football-machine die Reid van de Chiefs gemaakt heeft. De Texans hadden twee mannen die het verschil konden maken: DeAndre Hopkins en J.J. Watt. Beide zijn volledig onschadelijk gemaakt. De playcalling van de Chiefs was formidabel. Met goede audibles, screen passes en een sterk staaltje option offense zorgde Reid er voor dat Watt geen moment in de buurt kon komen van de quarterback.
Aan de andere kant van de bal was het de wide receiver Hopkins die afgestopt moest worden. Dit kon wel aan rookie cornerback Marcus Peters overgelaten worden. Af en toe lukte het de Texans om Hopkins vrij te krijgen en hem voor een aantal yards te laten gaan. Maar die enkele keer dat Hopkins vrij was en Hoyer een degelijk bal wierp woog niet op tegen het overwicht van de Chiefs. Alfred Blue, running back van de Texans, wist af en toe nog een mooie powerrun ten toon te stellen maar het was simpelweg niet goed genoeg.
De dramatische avond van Hoyer
Toonbeeld voor de onmacht van de Texans was quarterback Brian Hoyer die misschien wel zijn slechtste pot football ooit op de mat legde. In de eerste helft alleen al gooide hij drie interceptions en noteerde hij één fumble. Het zei dan ook genoeg over het vertrouwen in de onzekere QB dat de eerste mogelijkheid tot scoren gegund werd aan J.J. Watt, die in een Wildcat formatie achter Vince Wilfork de bal de endzone in moest worstelen. Ook J.J. Watt is maar een mens en kon het verschil niet maken.


Toen Hoyer met nog 20 seconden voor de rust een knietje pakte om het veld af te mogen was de onvrede onder de supporters goed hoorbaar. Het boe-geroep zou de hele avond blijven klinken.


Blessure Watt, alle hoop verloren
Bij de Texans hingen de kopjes al op het moment dat de tweede helft van start ging. Het was dankzij het gebrek aan scores van de Chiefs dat de wedstrijd nog niet gespeeld was. Halverwege het derde kwart vervloog ook het laatste greintje hoop voor de Texans toen Watt geblesseerd af moest druipen. In de eerste twee plays met Watt aan de zijlijn pakten de Chiefs direct 30 yards. Een voorbode voor het definitieve einde van de droom in Houston. Hoyer leek het inmiddels ook al opgegeven te hebben en zorgde hier en daar nog voor een turnover waardoor Alex Smith zijn team op het gemak en onbedreigd naar een 30-0 overwinning kon leiden.
Next up, Patriots
Dankzij de overwinning mogen de Chiefs het volgende week opnemen tegen Tom Brady en de New England Patriots. Een team die het wél afstraft als je uit vier turnovers geen enkele touchdown op het bord weet te zetten. De offense van Kansas City zal dan ook een stapje bij moeten doen. Waarschijnlijk moeten ze het doen zonder Jeremy Maclin, die in dezelfde play als Watt neer ging met een blessure aan zijn rechter knie. Tijdens de wedstrijd is hij huilend langs de zijlijn gesignaleerd. Een slecht teken voor Andy Reid, die steeds meer ging bouwen op de verrassende wide receiver. Vandaag zal een MRI uit moeten wijzen hoe ernstig de blessure is.
Met of zonder Maclin. De Chiefs zullen klaar moeten zijn voor de Patriots. Hun eerste échte test in de play-offs.
Foto: Getty Images/archief

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen