Chiefs geven zichzelf geen kans tegen de Patriots

Huddle
Dat momentum niet veel betekent bewezen de Patriots en de Chiefs zaterdag. Kansas City had haar laatste elf wedstrijden gewonnen, terwijl New England juist vier van de laatste zes duels verloor. De play-offs zijn gewoon een ander verhaal en New England sloeg in de eerste helft gelijk het beslissende gaatje, om met 27-20 de AFC Title Game te bereiken.
Het is zo normaal dat de Patriots in de AFC Championship Game staan, nu voor het vijfde jaar op rij, dat de discussie na afloop vooral ging over het managen van de klok door de Chiefs. In het vierde kwart keek Kansas City tegen een 27-13 achterstand aan en met meer dan zes minuten op de klok kregen de Chiefs de bal en de ploeg had dus nog alle kansen op een comeback. En Andy Reid en Alex Smith namen hier ook alle tijd voor.
Smith bracht zijn ploeg over het veld en kwam tot first and goal van de 1-yard line met nog 2.33 minuten te gaan. Met alle time-outs nog in de hand had Kansas de kans om te scoren en met een goede verdediging een laatste kans op een gelijkmaker te krijgen. Deze uitvoering mislukte echter voorlopig. In plaats van te passen en als dit mislukte de klok te stoppen, koos de ploeg voor een running play. Maar het deed er zo lang over om klaar te staan dat het zelfs niet eens lukte om voor de two minute warning een play te starten, waardoor er veel kostbare tijd verloren ging.
False start
Na de two minute warning leverde een false start, de enige keer dat de Chiefs snel waren tijdens deze drive, vijf yards penalty op. De Chiefs kozen wel voor een pass, maar deze vangbal kwam niet in de endzone, waardoor de klok bleef lopen. Voor de Chiefs reden voor een uitgebreid overleg over de nu te volgen tactiek.

De volgende play leverde wel de touchdown op, maar er stond toen nog maar 1.13 minuten op de klok, waardoor de drive van Kansas als beste als volgt kan worden samengevat.


Een snellere drive was natuurlijk geen garantie voor succes voor de Chiefs, want Tom Brady zou aan een of twee first downs genoeg hebben om de klok uit te spelen, maar nu waren de Chiefs gedwongen te kiezen voor een onside kick met alle time-outs nog in het bezit. Deze werd eenvoudig gevangen door Rob Gronkowski, en dat betekende het einde van de wedstrijd.
Edelman
De Patriots, die met Julian Edelman een belangrijke speler weer terug hadden na een blessure, leren vandaag tegen wie ze komende week moeten spelen voor een nieuwe trip naar de Super Bowl. Als de Broncos thuis winnen dan volgt voor de ploeg van Bill Belichick een trip naar Denver. Weten de Steelers te verrassen, dan speelt New England volgende week zondag thuis tegen Pittsburgh.
De Pats hebben houden door de zege tegen Kansas in ieder geval kans om hun titel te verdedigen. Het is al meer dan tien jaar niemand gelukt om in twee jaar op rij het kampioenschap te winnen. De laatste succesvolle ploeg waren ook de Patriots en wel in 2005. De Patriots hebben in ieder geval bewezen weer op het juiste moment in vorm te zijn na de slechte serie aan het einde van het seizoen, maar er zullen weinig mensen aan getwijfeld hebben. Voor de Patriots is het in ieder geval business as usual.

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen