MLB update: Davis blijft, Royals doen zaken

Chris Davis
De eens zo volle free agentvijver van de MLB is bijna leeg. Zo werd vandaag duidelijk dat Chris Davis, de homerunkoning van 2015, alsnog bij Baltimore Orioles blijft. Niet alleen Davis tekende een nieuw contract, ook Ian Kennedy heeft een nieuwe werkgever gevonden. Yoenis Cespedes en Justin Upton zijn nog altijd zoekende. Een overzicht.
Chris Davis mag zich vanaf vandaag met trots de duurste investering die de O’s ooit in een speler hebben gedaan noemen. Zijn contract is met een waarde van 161 miljoen dollar twee keer zo hoog als de deal die centerfielder Adam Jones in 2012 tekende, al blijft Davis een jaar langer dan Jones.

De deal is opvallend omdat eerder een contract van 150 miljoen dollar te gortig was voor de Baltimore Orioles. Verder is opvallend dat Davis (29) geen opt-out maar wel een no-tradeclausule in zijn zevenjarige contract heeft staan. Simpel gezegd, Davis en de Orioles zitten de komende zeven jaren aan elkaar vast zonder dat ze daar iets aan kunnen veranderen.


Kansas City Royals doen zaken
World Serieskampioen Kansas City Royals heeft zich verzekerd van de diensten van Ian Kennedy. De dertigjarige pitcher speelde de afgelopen drie jaar voor San Diego Padres. Met de deal, die een lengte van vijf jaar heeft, gaat Kennedy zeventig miljoen dollar verdienen. Al geldt wel een opt-out na 2017.

Kennedy liet eerder dit jaar een qualifying offer van San Diego lopen. Destijds werd de geboren Californiër voor gek verklaard, zijn 2015 seizoen was immers niet het beste uit zijn loopbaan. Bovendien was het pitchersaanbod dit jaar op de free agentmarkt niet bepaald gering. Desondanks heeft Kennedy zijn gelijk gekregen met het tekenen van dit contract. Naast het binnenhalen van Kennedy zorgden de Royals er ook voor dat een oude bekende werd beloond voor zijn diensten. Lorenzo Cain, die eigenlijk op zoek was naar een groot contract, gaat de komende twee seizoenen bij elkaar opgeteld 17,5 miljoen dollar verdienen. Komend seizoen verdient hij 6,5 miljoen, in 2017 elf miljoen, waarmee de Royals in een klap zijn gehele arbitration afkoopt.


Cespedes en Upton
Teams die nog iets willen doen in het outfield moeten opschieten. De laatste overgebleven grote mannen zijn Yoenis Cespedes en Justin Upton. De Baltimore Orioles waren een belangrijke gegadigde voor beiden maar die ploeg lijkt af te haken nu Chris Davis alsnog bijtekent.
Volgens de geruchten heeft Cespedes een nieuwe tactiek gekozen. Cespedes wil nu een contract voor een jaar tekenen om vervolgens komend jaar, als de free agentmarkt niet zo vol is als dit seizoen, zijn slag te slaan. Voor Cespedes is New York Mets een belangrijke kandidaat. Upton wil geen short-termdeal tekenen, met vooral Philadelphia Phillies en Texas Rangers nog over als gegadigden lijkt de kans dat hij zijn vurig gewenste zevenjarige overeenkomst toch nog gaat binnenhalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen