Chargers verhuizen naar Los Angeles

San Diego Chargers Minicamp
De Chargers gaan vanaf het seizoen 2017 door het leven als de Los Angeles Chargers. Chargers eigenaar Dean Spanos maakte de verhuizing van zijn team van San Diego naar Los Angeles vandaag bekend. San Diego was de afgelopen 56 jaar de thuishaven van de Chargers.


De Chargers gaan de komende twee seizoenen spelen in StubHub Center, met een capaciteit van 30.000 is de thuishaven van MLS team L.A. Galaxy een relatief klein stadion. Daarna zullen ze onderhuurder worden bij het nieuwe stadion van dat andere nieuwe team, de L.A. Rams. Tenminste, dat is de bedoeling:


De L.A.Chargers onthulden ook een nieuw logo. Niet meteen het toonbeeld van originaliteit:


De verhuizing van de Chargers terug naar Los Angeles -het team speelde zijn eerste jaar in L.A.- lag in de lijn der verwachting. Eigenaar Spanos wil graag een nieuw stadion. San Diego wil daar niet voor betalen. Vorig jaar was er al sprake van een verhuizing en leek het team zijn laatste wedstrijd in San Diego gespeeld te hebben. De Chargers kregen en namen toen nog een jaar bedenktijd maar hadden geen toestemming van de NFL meer nodig voor een verhuizing.
De verhuizing wordt niet door iedereen gewaardeerd. De Los Angeles Rams, die een slecht eerste seizoen in hun nieuwe stad hadden speelden de laatste thuiswedstrijden voor een grotendeels leeg stadion. De vraag is dan ook of Los Angeles klaar is voor nog een NFL team.
Ook voor de Raiders heeft de verhuizing van de Chargers gevolgen. De Raiders willen graag weg uit het verouderde stadion in Oakland en hebben nog steeds een grote achterban in Los Angeles. Twee teams in één stad lijkt de NFL echter genoeg te vinden waardoor de Raiders zeer waarschijnlijk de weg naar Las Vegas zullen vinden, tenzij ze alsnog overstag gaan voor het nieuwe stadion in Oakland.
Foto: Getty Images / Archief

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen