Broncos ontsnappen in vierde kwart tegen Steelers

Pittsburgh Steelers v Denver Broncos
Zonder Antonio Brown en met een geblesseerde Ben Roethlisberger was de verwachting dat de Steelers geen kans zouden hebben in Denver tegen de sterke verdediging van de Broncos. Toch had Pittsburgh lang de overhand in het duel en namen ze een voorsprong mee in het vierde kwart. Tot een fumble van Fitzgerald Toussaint de wedstrijd veranderde. Peyton Manning leidde zijn ploeg onmiddellijk naar hun enige touchdown van de dag en het was genoeg voor een 23-16 overwinning en waarschijnlijk een laatste ontmoeting met Tom Brady volgende week.
De Broncos hadden het lang moeilijk met de verdediging van de Steelers. Peyton Manning startte voor het eerst sinds november weer als quarterback, maar de problemen waren niet volledig zijn schuld. De passes van Manning waren over het algemeen goed, maar de receivers lieten veel onnodige ballen vangen. Dit zorgde er voor dat de Broncos lange tijd genoegen moesten nemen met vier field goals. De Steelers wisten de endzone in het eerste kwart wel te vinden en dit bleef lang het verschil in de wedstrijd.
Keerpunt werd uiteindelijk de fumble van Toussaint. Drie plays van meer dan 10 yards brachten de Steelers in field goal range tot de running back de bal verloor aan Bradley Roby en DeMarcus Ware.


De Broncos profiteerden direct door een lange drive met voornamelijk rushes. De verdediging van de Steelers slaagde er voor het eerst niet in de aanval te stoppen en Manning leidde zijn ploeg vervolgens via de two-point conversie naar een 20-13 voorsprong. De Steelers moesten vervolgens zelf een touchdown scoren, maar de verdediging van de Broncos slaagde hier niet in. Een nieuwe field goal van Denver bracht het verschil vervolgens naar tien met nog maar minder dan een minuut op de klok. De Steelers kozen er vervolgens voor in field goal range onmiddellijk de punten op het bord te zetten en met een onside kick te hopen op de kans op een Hail Mary. De onside kick was echter voor Denver, waardoor de Broncos de wedstrijd naar zich toetrokken.
Na afloop ging de aandacht vervolgens vooral uit naar Demaryius Thomas, die onmiddellijk de gameball kreeg van Peyton Manning.

Hoewel al zes jaar in de NFL was het namelijk een bijzondere wedstrijd voor Thomas, want voor het eerst in zijn NFL-loopbaan zat zijn moeder op de tribune. Zij was namelijk in november vrijgekomen na een gevangenisstraf van vijftien jaar voor betrokkenheid bij de smokkel van cocaïne. Nadat ze de eerste twee maanden nog niet mocht reizen kon ze zaterdag voor het eerst op de tribune zitten en haar zoon zien spelen.


Door de zege spelen de Broncos volgende week thuis tegen de New England Patriots, de ploeg die eerder dit seizoen in Denver al na verlenging werd verslagen. Het was toen de eerste start van Brock Osweiler, maar volgende week zal het waarschijnlijk de laatste ontmoeting tussen Manning en Brady worden. Het wordt de vijfde keer dat de twee legendarische quarterbacks elkaar in de play-offs ontmoeten, waarbij de stand nu 2-2 is. Met de Super Bowl als inzet wordt het (waarschijnlijk) een mooie afsluiting van een bijzondere rivaliteit.
Foto: Getty Images (archief)

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch
 1. Ondanks alle aandacht voor deze strijd tussen Brady en Manning ben ik bang dat het geen echte wedstrijd gaat worden en dat de New England Patriots eenvoudig gaan winnen.

 2. Ben er ook bang voor. De Patriots zijn gewoon completer. Van de ploegen die over zijn zie ik het liefst de Broncos en de Cardinals naar de Superbowl gaan, maar dat is vrees ik tegen beter weten in.

  • Patriots zijn denk ik wel favoriet ja. Ik hoop dat de Broncos D en het thuisvoordeel met de grote hoogte er voor kan zorgen dat het in ieder geval een spannende wedstrijd wordt.

 3. De spannendste superbowl is volgens mij Patriots – Panthers. Alleen zal ik dan de Panthers moeten afvallen. Ik ben namelijk meer fan van de Patriots. Maar ook de Panthers verdienen het om daar te staan.

   • De cardinals hebben een schitterend team. En Broncos hebben een goede defensie. Maar van deze teams ben ik dan weer geen fan. Ik ben niet zo dat ik voor 1 team ben en de rest haat of niks gun (een paar uitzonderingen daar gelaten). Zou waarschijnlijk anders zijn als ik bijvoorbeeld in Boston zou wonen. Maar ben gewoon een kaaskop die de NFL volgt.

  • Ik denk ook dat dit de 2 teams zijn die het meest aan elkaar gewaagd zijn.
   Ik heb maar voor 1 team een bepaalde voorkeur, maar die hebben de play offs niet gehaald (49-ers) dus mij maakt het niet uit wie de SB halen als het maar mooie wedstrijden zijn om naar te kijken..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen